ΓΔ: 2160.8 4.16% Τζίρος: 472.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας
Φώτο: Shutterstock

Reuters: Δεν βρέθηκαν ενδείξεις για απώλειες από τη ρωσική πυραυλική επίθεση

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι σκότωσε περισσότερους από 600 Ουκρανούς στρατιώτες σε μία μαζική πυραυλική επίθεση κατά κτιρίων στα ανατολικά της Ουκρανίας που στεγάζουν προσωρινά ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Η ρωσική πυραυλική επίθεση στην ουκρανική πόλη Κραματόρσκ προκάλεσε υλικές ζημιές, αλλά δεν κατέστρεψε κτίρια και δεν υπάρχουν προφανείς ενδείξεις για ανθρώπινες απώλειες, όπως δήλωσε σήμερα ένας μάρτυρας του Reuters, μετά τον ισχυρισμό της Ρωσίας ότι σκότωσε πάνω από 600 Ουκρανούς ενστόλους.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι σκότωσε περισσότερους από 600 Ουκρανούς στρατιώτες σε μία μαζική πυραυλική επίθεση κατά κτιρίων στα ανατολικά της Ουκρανίας που στεγάζουν προσωρινά ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο, ο βομβαρδισμός που δέχθηκε το Κραματόρσκ έγινε σε αντίποινα για τη θανατηφόρα επιδρομή των Ουκρανών που προηγήθηκε στις αρχές του 2023 κατά ρωσικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Μακίιφκα (ή Μακεγιέφκα) που αποτελεί τμήμα της περιοχής του Ντονέτσκ και ελέγχεται από τις δυνάμεις της Μόσχας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρουκέτα σε εκτόξευση
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Επιθέσεις κατά κουρδικών οργανώσεων στο Ιράκ (IRNA)

Το Ιράν εκτόξευσε τρεις πυραύλους σε αρχηγεία κουρδικών οργανώσεων στο ιρακινό Κουρδιστάν, σύμφωνα με το IRNA, ενώ η περιοχή έχει επανειλημμένα γίνει στόχος επιθέσεων μετά το ξέσπασμα της έντασης με ΗΠΑ και Ισραήλ.
Σημαία Χεζμπολάχ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Απόψε η πρώτη ομιλία του ηγέτη της Χεζμπολάχ μετά τον πόλεμο

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κάσεμ, θα εκφωνήσει απόψε τηλεοπτική ομιλία στις 21:00, την πρώτη μετά την έναρξη του πολέμου στη Μέση Ανατολή, όπως ανακοίνωσε η οργάνωση. Η αρχική ομιλία του είχε αναβληθεί το περασμένο Σάββατο.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Αναβολή της κηδείας του Χαμενεΐ στο Ιράν

Το Ιράν ανέβαλε την κηδεία του ανώτατου ηγέτη Αλί Χαμενεΐ, λόγω πρωτοφανούς προσέλευσης και ισραηλινοαμερικανικών επιθέσεων. Η νέα ημερομηνία της τελετής θα ανακοινωθεί. Ο Χαμενεΐ θα ταφεί στη Μασχάντ, τη γενέτειρά του.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: «Ανόητη» χαρακτηρίζει ο ΟΗΕ την αμερικανική επίθεση εν μέσω διαλόγου

Ο Ιρανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ χαρακτήρισε «απολύτως ανόητη» την απόφαση των ΗΠΑ να επιτεθούν στο Ιράν, ενώ τόνισε πως η Τεχεράνη δεν αντέχει οι αμερικανικές βάσεις να χρησιμοποιούνται για επιθέσεις και πως δεν επέλεξε τον πόλεμο.
Δεξαμενές και αεροπλάνα Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Μέση Ανατολή: Λιγοστές πτήσεις και συνεχιζόμενες εκκενώσεις

Εμπορικά αεροσκάφη επανεκκίνησαν περιορισμένα δρομολόγια στη Μέση Ανατολή για τον επαναπατρισμό αποκλεισμένων ταξιδιωτών, έπειτα από 19.000 ακυρώσεις πτήσεων λόγω πολέμου. Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και επικίνδυνη.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινά πλήγματα στη Βηρυτό, δημιουργία «ουδέτερης ζώνης»

Ισραηλινά πλήγματα έπληξαν τα νότια προάστια της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ, προκαλώντας σημαντικές ζημιές χωρίς προειδοποίηση προς τους κατοίκους. Ο στρατός ανακοίνωσε και δημιουργία «ουδέτερης ζώνης» στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ.