ΓΔ: 2470.95 -0.07% Τζίρος: 278.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαία Βόρειας Κορέας

Η Πιονγκγιάνγκ επιβεβαίωσε ότι εκτόξευσε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο

Η «αιφνιδιαστική εκτόξευση ICBM» αποτελεί, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA), «απτή απόδειξη» των προσπαθειών της Πιονγκγιάνγκ να καταστήσει «ακαταμάχητη» την «ικανότητα πυρηνικής αντεπίθεσης» εναντίον εχθρικών δυνάμεων.

Η Βόρεια Κορέα επιβεβαίωσε σήμερα ότι εκτόξευσε τις προηγούμενες ώρες διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM), με σκοπό την επαλήθευση της αξιοπιστίας του οπλικού συστήματος.

Η «αιφνιδιαστική εκτόξευση ICBM» αποτελεί, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA), «απτή απόδειξη» των προσπαθειών της Πιονγκγιάνγκ να καταστήσει «ακαταμάχητη» την «ικανότητα πυρηνικής αντεπίθεσης» εναντίον εχθρικών δυνάμεων.

Ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Hwasong-15 – ο οποίος έπεσε το απόγευμα του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά των δυτικών ακτών της Ιαπωνίας – διένυσε απόσταση 989 χιλιομέτρων σε 4.015 δευτερόλεπτα, φθάνοντας σε ύψος 5.768 χιλιομέτρων, σύμφωνα πάντα με το KCNA.

Εν τω μεταξύ, η Κιμ Γιο Τζονγκ, αδερφή του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, επικρίνει σήμερα τις ΗΠΑ επειδή προσπαθούν να μετατρέψουν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σε αυτό που αποκαλεί «εργαλείο για την ειδεχθή εχθρική πολιτική» έναντι της Βόρειας Κορέας. «Προειδοποιώ ότι θα παρακολουθούμε κάθε κίνηση του εχθρού και θα λάβουμε αντίστοιχα, πολύ ισχυρά και συντριπτικά αντίμετρα για κάθε εχθρική προς εμάς κίνησή του», αναφέρει σε δήλωσή της.

Η χθεσινή πυραυλική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ, η πρώτη φέτος, σημειώθηκε μετά την απειλή που εξέφρασε την Παρασκευή για μια «άνευ προηγουμένου, επίμονη και ισχυρή» απάντηση, καθώς η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για τα ετήσια κοινά στρατιωτικά γυμνάσιά τους, στο πλαίσιο των προσπαθειών αποτροπής της αυξανόμενης πυρηνικής και πυραυλικής απειλής της Βόρειας Κορέας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Βόρειας Κορέας
ΔΙΕΘΝΗ

Βόρεια Κορέα: Τέλος οριστικά η αποπυρηνικοποίηση, δηλώνει το ΥΠΕΞ

Η Βόρεια Κορέα δήλωσε πως το θέμα της αποπυρηνικοποίησης έχει λήξει οριστικά, απορρίπτοντας τις συνομιλίες ΗΠΑ-Νότιας Κορέας για πυρηνική αποτροπή και επιμένοντας στο καθεστώς της ως πυρηνική δύναμη.
Σημαία Βόρειας Κορέας Βλαδιβοστόκ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Πιονγκγιάνγκ καταδικάζει την έγκριση πώλησης πυραύλων στη Νότια Κορέα

Το ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας καταδίκασε την απόφαση των ΗΠΑ να πουλήσουν προηγμένους πυραύλους στη Νότια Κορέα, προειδοποιώντας για κλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο, σύμφωνα με το πρακτορείο KCNA.
Αμερικανοί στρατιώτες στολών
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν δίνει σε Κίνα και Ρωσία ευκαιρία να μελετήσουν τον στρατό των ΗΠΑ

Ο πόλεμος στο Ιράν πρόσφερε σε Κίνα, Ρωσία και Βόρεια Κορέα την ευκαιρία να παρατηρήσουν από κοντά τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, αλλά και τη χρήση νέων οπλικών συστημάτων.
Εκτόξευση πυραύλου Βόρειας Κορέας
ΔΙΕΘΝΗ

Βόρεια Κορέα: Πυραυλική δοκιμή κατά τη διάρκεια κοινών ασκήσεων ΗΠΑ-Νότιας Κορέας

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε νέο πύραυλο προς τη θάλασσα, σύμφωνα με τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία. Το Τόκιο θεωρεί πιθανό να ήταν βαλλιστικός, ενώ δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί. Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες.
Λογότυπο Χεζμπολάχ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Χεζμπολάχ απειλεί ΗΠΑ-Ισραήλ για επίθεση στο Ιράν, αντίδραση και από Β. Κορέα

Η Χεζμπολάχ δήλωσε πως θα απαντήσει στην επίθεση Ισραήλ και ΗΠΑ που στοίχισε τη ζωή του αγιατολάχ Χαμενεΐ, τονίζοντας πως δεν θα εγκαταλείψει τον αγώνα της παρά τις θυσίες. Μέχρι τώρα δεν έχει επέμβει στις συγκρούσεις.