ΓΔ: 1464.39 0.46% Τζίρος: 72.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Voreia Korea-Flag-Simaia
Shutterstock

Η Β. Κορέα κατηγόρησε τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η Βόρεια Κορέα έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με τη Ρωσία μετά το ξέσπασμα του πολέμου, ενώ έχει στηρίξει τη Μόσχα δημοσίως με ανακοινώσεις αλλά και στον ΟΗΕ.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας κατηγόρησαν το ΝΑΤΟ για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και χαρακτήρισαν την εμπλοκή των ΗΠΑ «μονοπάτι προς την αυτοκαταστροφή».

Σε σχόλιο που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA σήμερα, μία ημέρα πριν την πρώτη επέτειο από το ξέσπασμα του πολέμου, ο σχολιαστής διεθνών ειδήσεων Κιμ Γιου- Τσουλ δήλωσε ότι η κρίση στην Ουκρανία είναι «αναπόφευκτο προϊόν του εξαναγκασμού και της ηγεμονίας» των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Η Βόρεια Κορέα έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με τη Ρωσία μετά το ξέσπασμα του πολέμου, ενώ έχει στηρίξει τη Μόσχα δημοσίως με ανακοινώσεις αλλά και στον ΟΗΕ.

«Αν η Ουκρανία δεν είχε λάβει στα τυφλά μέρος στην αμερικανική πολιτική αντιρωσικής αντιπαράθεσης, αν είχε αποκηρύξει τους βρόμικους δαίμονες των ΗΠΑ και είχε προωθήσει τη συμφιλίωση και την ενότητα με τους γείτονές της, η κατάσταση δεν θα είχε φτάσει στο σημείο που είναι τώρα», εκτίμησε ο Κιμ.

«Η τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη στον κόσμο σε καμία στιγμή, αν δεν τερματιστεί η αμερικανική πολιτική της ισχύος, της τυραννίας και της άπληστης επιθετικότητας», πρόσθεσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Το Κίεβο παρουσίασε στοιχεία ότι η Ρωσία διαθέτει πυραύλους της Βόρειας Κορέας

Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών--τα οποία εγκρίθηκαν με τη στήριξη και της Ρωσίας--απαγορεύουν στις χώρες να εμπορεύονται όπλα ή άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό με τη συγκεκριμένη χώρα.
Russia, Rossia, Kyroseis, Sanctions
ΔΙΕΘΝΗ

Αμερικανικές κυρώσεις σε εταιρείες για πωλήσεις όπλων στη Ρωσία

Όπως ανέφερε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, οι κυρώσεις επιβλήθηκαν σε τρεις οντότητες που διευκόλυναν την πώληση όπλων ανάμεσα στη Ρωσία και τη Β. Κορέα παρά τους περιορισμούς που έχει επιβάλλει η Ουάσιγκτον.
Voreia Korea-Flag-Simaia
ΔΙΕΘΝΗ

Η Β. Κορέα κατηγορεί την Ουκρανία ότι επιδιώκει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα

Ο εν λόγω ισχυρισμός της αδελφής του Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιο Γιονγκ, βασίζεται στη διαδικτυακή συγκέντρωση υπογραφών που ξεκίνησε στη χώρα αυτή και η οποία αριθμεί μέχρι τώρα κάτω από 1.000 υπογραφές.
Voreia Korea-Flag-Simaia
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βόρεια Κορέα αρνήθηκε ξανά πως προμηθεύει με όπλα και πυρομαχικά τη Ρωσία

Σήμερα εκπρόσωπος της βορειοκορεατικής κυβέρνησης έκανε λόγο για «ανόητη προσπάθεια να δικαιολογηθεί» η μελλοντική αποστολή βαρέων όπλων στην Ουκρανία από την αμερικανική κυβέρνηση, που υποσχέθηκε την Πέμπτη 31 άρματα μάχης Abrams στο Κίεβο.