ΓΔ: 2648.58 -0.32% Τζίρος: 307.24 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: Shutterstock

Οι Ουκρανοί λένε ότι οι ρωσικές επιθέσεις κοντά στο Γιαχίντνε απέτυχαν

Το γενικό επιτελείο των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ανάφερε σε σημερινή ανακοίνωση ότι η Ρωσία συνεχίζει να εστιάζει τις επιθετικές της προσπάθειες κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής του μετώπου στο Μπαχμούτ, όπου βρίσκεται το Γιαχίντνε.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία πραγματοποίησε χθες ανεπιτυχείς επιθέσεις κοντά στο Γιαχίντνε, αφού η ρωσική οργάνωση μισθοφόρων δήλωσε ότι είχε καταλάβει το χωριό στην ανατολική Ουκρανία που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο σφοδρών μαχών.

Το γενικό επιτελείο των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ανάφερε σε σημερινή ανακοίνωση ότι η Ρωσία συνεχίζει να εστιάζει τις επιθετικές της προσπάθειες κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής του μετώπου στο Μπαχμούτ, όπου βρίσκεται το Γιαχίντνε.

Ο επικεφαλής της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν δήλωσε χθες ότι οι δυνάμεις του είχαν καταλάβει το Γιαχίντνε. Την Παρασκευή, δήλωσε ότι οι δυνάμεις του είχαν τον έλεγχο του Μπερκίφκα, ενός γειτονικού χωριού στα προάστια του Μπαχμούτ. Ωστόσο, ο ουκρανικός στρατός ανέφερε ότι οι επιθέσεις συνεχίζονται, κάνοντας λόγο για «ανεπιτυχείς επιθέσεις» κοντά σε έξι οικισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Γιαχίντνε και Μπερκίφκα, στην περιοχή του Ντονέτσκ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Εξετάζεται άδεια στην Ουκρανία για παραγωγή πυραύλων Patriot

Οι ΗΠΑ συζητούν με την Ουκρανία τη δυνατότητα να κατασκευάζει η ίδια πυραύλους Patriot, αλλά η υλοποίηση αυτού του σχεδίου δεν είναι άμεση, καθώς απαιτείται πολυετής διαδικασία και κατασκευή εργοστασίων, δηλώνει ο Μάρκο Ρούμπιο.
Βελγικό Κοινοβούλιο Βρυξέλλες
ΔΙΕΘΝΗ

Βέλγιο: Δεν αλλάζει στάση για τα ρωσικά περιουσιακά, λέει ο ΥΠΕΞ

Το Βέλγιο εμμένει στην αντίθεσή του για χρήση δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων υπέρ της Ουκρανίας, όπως επανέλαβε ο ΥΠΕΞ Μαξίμ Πρεβό, επισημαίνοντας τους σοβαρούς κινδύνους που εμπεριέχει μια τέτοια κίνηση.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ εξετάζει αντιαεροπορικά για Ουκρανία και περιορισμούς σε βίζες Ρώσων

Η Κάγια Κάλας χαρακτήρισε «κρατική τρομοκρατία» την επίθεση με drone στη Λειψία που αποδίδεται στη Ρωσία και δήλωσε πως η ΕΕ σύντομα θα στείλει περισσότερα αντιαεροπορικά συστήματα για την ενίσχυση της Ουκρανίας.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε η συμφωνία παραγωγής drones με τη Γερμανία

Η Ουκρανία και η Γερμανία ολοκληρώνουν συμφωνία για κοινή ανάπτυξη drones και πυραύλων, όπως ανακοίνωσε ο Ζελένσκι μετά από συνομιλία με τον Γερμανό Καγκελάριο, προσδίδοντας ενισχυμένες αμυντικές δυνατότητες και στις δύο χώρες.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο: Ο ουκρανικός στρατός χτύπησε 12 ρωσικά διυλιστήρια τον Αύγουστο

Ο ουκρανικός στρατός έπληξε τον Αύγουστο 12 μεγάλα ρωσικά διυλιστήρια, δύο μονάδες φυσικού αερίου και χημικών, τρεις τερματικούς σταθμούς, αποθήκες και δύο μονάδες παραγωγής όπλων, σε αποστάσεις έως 1.900 χλμ. από τα σύνορα.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο: Ζητά από ICAO απαγόρευση χρήσης ρωσικού εναέριου χώρου

Η Ουκρανία ζήτησε από τον ICAO να απαγορεύσει τη χρήση του ρωσικού εναέριου χώρου στα κράτη μέλη, επισημαίνοντας ότι η αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα τον καθιστά επικίνδυνο για την πολιτική αεροπορία.