ΓΔ: 2204.84 -0.07% Τζίρος: 5.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:40:39
Κοινοβούλιο Κουρδιστάν Ιράκ
Το κοινοβούλιο του Κουρδιστάν στο Ιράκ σε ηλιόλουστη ημέρα.

Έξω τα αμερικανικά στρατεύματα λέει το Ιράκ

Η κυβέρνηση οφείλει να φροντίσει για τον τερματισμό της παρουσίας όλων των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στο Ιράκ και για την διασφάλιση του κρατικού μονοπωλίου επί των όπλων.

Ακύρωση του αιτήματος προς τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους ζητά η κυβέρνηση του Ιράκ μετά από απόφαση του κουνοβουλίου.

Στο κείμενο της απόφασης αναφέρεται ότι η κυβέρνηση οφείλει να φροντίσει για τον τερματισμό της παρουσίας όλων των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στο Ιράκ και για την διασφάλιση του κρατικού μονοπωλίου επί των όπλων.

Προηγουμένως, ο ιρακινός πρωθυπουργός Αντελ Αμπντούλ Μάχντι είχε καλέσει το κοινοβούλιο να λάβει επειγόντως μέτρα και να τερματίσει την παρουσία ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στην χώρα το ταχύτερο δυνατόν.

«Παρά τις εσωτερικές και τις εξωτερικές δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσουμε, παραμένει, επί της αρχής και στην πράξη, η καλύτερη επιλογή για το Ιράκ», είπε ο ιρακινός πρωθυπουργός κατά την διάρκεια ομιλίας του ενώπιον του ιρακινού κοινοβουλίου που συνεδριάζει εκτάκτως στην Βαγδάτη

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βιομηχανική μονάδα ενέργειας
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ: Καμία ένδειξη για άμεση επανέναρξη παροχής αερίου από το Ιράν

Το υπουργείο Ηλεκτρικής Ενέργειας του Ιράκ ανακοίνωσε πως δεν αναμένονται σύντομα εξελίξεις στην επανεκκίνηση της παροχής φυσικού αερίου από το Ιράν, λόγω αυξημένων εσωτερικών αναγκών της Τεχεράνης και χαμηλών θερμοκρασιών.
Ιρακινή πετρελαϊκή αντλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ: Συζητήσεις με Chevron για το πεδίο Δυτικό Κούρνα 2

Ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράκ δήλωσε πως διεξάγονται συνομιλίες με τη Chevron για το πεδίο Δυτικό Κούρνα 2 της Lukoil, ενώ Chevron και Exxon Mobil εξετάζουν προσφορές μετά τις αμερικανικές κυρώσεις στη ρωσική εταιρία.
Ηνωμένα Έθνη Γενεύη
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Ο ΓΓ συγχαίρει τον Μπαρχάμ Άχμεντ Σαλίχ για την εκλογή του ως Ύπατου Αρμοστή Προσφύγων

Ο ΟΗΕ εξέλεξε τον Ιρακινό Μπαρχάμ Άχμεντ Σαλίχ ως νέο Ύπατο Αρμοστή για τους Πρόσφυγες, διαδεχόμενο τον Ιταλό Φ. Γκράντι. Ο Σαλίχ διαθέτει πολυετή εμπειρία σε διπλωματία και ανθρώπινα δικαιώματα, και υπήρξε και ο ίδιος πρόσφυγας.