ΓΔ: 893.76 2.09% Τζίρος: 88.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η δυνατή οικονομία δεν προεξοφλεί επονεκλογή Τραμπ λένε αναλυτές της Morgan Stanley

Η στατιστική δείχνει ότι «η καλή οικονομία είναι ένας απαραίτητος όρος για να κερδίσει ένας υποψήφιος, αλλά πιστεύουμε ότι τα στοιχεία δεν πείθουν ότι αυτό είναι αρκετό» τονίζουν οι αναλυτές της Morgan Stanley.

Η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη δεν προεξοφλεί τη νίκη Τραμπ. Αυτή είναι η εκτίμηση των αναλυτών της Morgan Stanley όπως μεταδίδει σήμερα το Bloomberg. Οι αναλυτές προειδοποιούν ότι οι επενδυτές θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με προσοχή και επιφυλακτικότητα την εκτίμηση ότι η καλή πορεία της οικονομίας θα οδηγήσει σε επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές τον προσεχή Νοέμβριο.

«Η πιο συχνή παρανόηση μεταξύ των επενδυτών είναι ότι μια ισχυρή οικονομική ανάπτυξη εξασφαλίζει την επανεκλογή», επισημαίνουν οι αναλυτές στο Bloomberg τονίζοντας ότι το βασικό πρόβλημα στις εκτιμήσεις για τις προεδρικές εκλογές είναι το μικρό στατιστικό δείγμα. 

Στατιστικά οι πρόεδροι των ΗΠΑ κερδίζουν την επανεκλογή τους όταν η οικονομία πηγαίνει καλά και αυτό σίγουρα βοηθάει τον Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο οι υποψήφιοι με καθαρά αρνητικά επίπεδα αποδοχής χάνουν. «Δεν έχουμε προηγούμενο υποψηφίου με καλή οικονομία, αλλά αδύναμα δημοκοπικά στοιχεία», υπογραμμίζει το Bloomberg.

Η στατιστική δείχνει ότι «η καλή οικονομία είναι ένας απαραίτητος όρος για να κερδίσει ένας υποψήφιος, αλλά πιστεύουμε ότι τα στοιχεία δεν πείθουν ότι αυτό είναι αρκετό» τονίζουν οι αναλυτές της Morgan Stanley.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Trump, usa, hpa
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρή θέση στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα θέλει ο Τραμπ που υπόσχεται νίκη

Ο Τραμπ περνά τους 2,5 μήνες μετά την έξοδο από τον Λευκό Οίκο εξετάζοντας αιτήματα υποψηφίων των ενδιάμεσων εκλογών του 2022 που ζητούν τη στήριξή του και εκείνος την προσφέρει με μοναδικό κριτήριο αν υποστηρίζουν τον ίδιο και την ατζέντα του ή όχι.
Trump, usa, hpa
ΔΙΕΘΝΗ

Έτοιμος να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα το 2024 δηλώνει ο Τραμπ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι δεν σκοπεύει να δημιουργήσει κάποιο νέο κόμμα και υποστήριξε ότι «μπορώ να τους νικήσω και για τρίτη φορά», υπονοώντας ότι η ήττα του στις εκλογές δεν ήταν «καθαρή».
halkbank
ΔΙΕΘΝΗ

Η κρίσιμη δίκη στις ΗΠΑ για τη Halkbank απειλεί την τουρκική οικονομία

Αν η κρατική τουρκική τράπεζα καταδικαστεί για παραβίαση των κυρώσεων στο Ιράν, αντιμετωπίζει πρόστιμο έως 20 δισ. δολ. που θα ήταν «ταφόπλακα» στην οικονομία της Τουρκίας, σύμφωνα με το Spiegel.