ΓΔ: 2598.72 0.16% Τζίρος: 271.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:15
σημαία του Μεξικού

Τρεις γυναίκες από τις ΗΠΑ αγνοούνται στο Μεξικό εδώ και τρεις εβδομάδες

Οι γυναίκες, που ζουν στο Τέξας, πήγαιναν στη Μοντεμορέλος, στο βορειοανατολικό Μεξικό, για να πουλήσουν ρούχα σε αγορά, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ροέλ Μπερμέα, επικεφαλής της αστυνομίας στη μικρή πόλη Πενίτας.

Τρεις Αμερικανίδες, που είχαν πάει να πουλήσουν ρούχα σε λαϊκή αγορά στο Μεξικό, αγνοούνται επί περίπου τρεις εβδομάδες, δήλωσε χθες Σάββατο ο αρχηγός της αστυνομίας μικρής πόλης του Τέξας. Η Μαρίνα Πέρες Ρίος, 48 ετών, η αδελφή της Μαρίτσα Τρινιδάδ Πέρες Ρίος, 47 ετών, και η φίλη τους Ντόρα Αλίσια Σερβάντες Σάενς, 53 ετών, πέρασαν τα σύνορα με το Μεξικό την 24η Φεβρουαρίου.

Οι γυναίκες, που ζουν στο Τέξας, πήγαιναν στη Μοντεμορέλος, στο βορειοανατολικό Μεξικό, για να πουλήσουν ρούχα σε αγορά, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ροέλ Μπερμέα, επικεφαλής της αστυνομίας στη μικρή πόλη Πενίτας. Έπειτα από μέρες χωρίς κανένα νέο, ο σύζυγος της μιας από αυτές ανέφερε στις αρχές της Πενίτας, πολύ κοντά στα σύνορα, την εξαφάνισή τους.

Οι λόγοι της εξαφάνισης παραμένουν προς το παρόν άγνωστοι. «Δεν ξέρουμε αν έφτασαν ως εκεί» (στη Μοντεμορέλος), σημείωσε κ. Μπερμέα. Η διαδρομή ως την μεξικανική πόλη από τα σύνορα με αυτοκίνητο παίρνει περίπου τρεις ώρες. Η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) ενημερώθηκε για την υπόθεση, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της Πενίτας.

Τη Δευτέρα, τέσσερις πολίτες των ΗΠΑ απήχθησαν, και οι δύο από αυτούς σκοτώθηκαν, στη Ματαμόρος, επίσης στο βορειοανατολικό Μεξικό. Είχαν περάσει τα σύνορα για να λάβουν ιατρικές φροντίδες στο Μεξικό, προορισμό του ιατρικού τουρισμού, όταν έγιναν στόχος πυρών και κατόπιν απήχθησαν από ομάδα ενόπλων. Προχθές Παρασκευή, οι μεξικανικές αρχές ανακοίνωσαν τη σύλληψη πέντε προσώπων που φέρονται να ενέχονται στην απαγωγή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλος τροπικός κυκλώνας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο κυκλώνας Σάιμον ενισχύεται σε τυφώνα κοντά στις ακτές του Μεξικού

Ο κυκλώνας Σάιμον προβλέπεται να γίνει ισχυρός τυφώνας πλησιάζοντας τις δυτικές και κεντρικές ακτές του Μεξικού, σύμφωνα με το NHC των ΗΠΑ, με ανέμους έως 249 χλμ/ώρα και αναμένεται να πλησιάσει περισσότερο τη Δευτέρα.
Κτίριο Υπουργείου Εξωτερικών
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις σε μέλη του καρτέλ Σιναλόα και εταιρείες στο Μεξικό

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε περίπου 20 φερόμενα ως μέλη του καρτέλ Σιναλόα, καθώς και σε περίπου 30 εταιρείες και Μεξικανούς αξιωματούχους που συνδέονται με διαφθορά και διακίνηση ναρκωτικών.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο ΥΠΕΞ Ρούμπιο κατηγορεί το Μεξικό για αδυναμία κατά των καρτέλ

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, δήλωσε πως το Μεξικό δεν κάνει αρκετά για τα καρτέλ ναρκωτικών και ότι σημαντικές περιοχές ελέγχονται από ναρκο-οργανώσεις. Παραδέχτηκε πάντως πως έχουν γίνει βήματα προόδου επί προεδρίας Σέινμπαουμ.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ προτείνει μετονομασία του Νέου Μεξικού σε «Νέα Αμερική»

Ο Τραμπ πρότεινε να μετονομαστεί η πολιτεία Νέο Μεξικό σε «Νέα Αμερική», σε μια κίνηση που μάλλον αποσκοπεί στην απόσπαση της προσοχής από θέματα που απειλούν τη δημοτικότητά του. Η πρόταση απορρίφθηκε άμεσα από τη τοπική κυβέρνηση.
Σημαίες ΗΠΑ Μεξικό
ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικό: 210 παράνομα όπλα από Τέξας κατασχέθηκαν

Οι μεξικανικές αρχές κατέσχεσαν 210 όπλα που είχαν εισαχθεί παράνομα από το Τέξας, συλλαμβάνοντας τρία άτομα. Τα όπλα προορίζονταν για εγκληματικές ομάδες και κατασχέθηκαν στη Νουέβο Λεόν, κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ.