ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Trump, USA
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίζεται ότι θα συλληφθεί από την αστυνομία την Τρίτη

«Διαμαρτυρηθείτε, πάρτε το έθνος μας πίσω!», έγραψε ο πρώην πρόεδρος και υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την προεδρία του 2024, το πρωί του Σαββάτου στην πλατφόρμα του για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε το Σάββατο τους υποστηρικτές του να διαμαρτυρηθούν και να «πάρουν το έθνος μας πίσω», καθώς περιμένει μια αναμενόμενη προσπάθεια του εισαγγελέα του Μανχάταν να ασκήσει ποινική δίωξη για τον χειρισμό καταβολής χρημάτων κατά την προεδρική εκστρατεία του 2016.

«Διαμαρτυρηθείτε, πάρτε το έθνος μας πίσω!», έγραψε ο πρώην πρόεδρος και υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την προεδρία του 2024, το πρωί του Σαββάτου στην πλατφόρμα του για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, αφού έδειξε ειδήσεις σχετικά με την πιθανότητα να συλληφθεί την Τρίτη, σύμφωνα με το Politico.

Ο Τραμπ δεν παρείχε σαφή βάση για την αναμενόμενη σύλληψή του, πέρα ​​από το να αναφέρει αυτό που αποκάλεσε «παράνομες διαρροές» σχετικά με την εν εξελίξει έρευνα από τον εισαγγελέα του Μανχάταν, Άλβιν Μπραγκ. Δεν είναι σαφές εάν η νομική ομάδα του Τραμπ τον ενημέρωσε για επικείμενο κατηγορητήριο ή αν κάνει εικασίες βάσει ειδήσεων. Ένας εκπρόσωπος του πρώην προέδρου, διευκρίνισε ότι δεν υπήρξε καμία πραγματική «ειδοποίηση» για επικείμενη σύλληψη. Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «θα ήταν στο Τέξας το επόμενο Σαββατοκύριακο για ένα γιγάντιο ράλι. Κάντε την Αμερική Μεγάλη ξανά!».

Δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τους λόγους για τους οποίους αναμένει να κατηγορηθεί, η νομική του ομάδα ανέμενε ότι αυτό θα συμβεί σύντομα και προετοιμάστηκε για τα επόμενα βήματα. Έχει παραπονεθεί ιδιωτικά και πιστεύει ότι θα του απαγγελθούν κατηγορίες, απλά επειδή θεωρεί ότι ο εισαγγελέας του Μανχάταν, Άλβιν Μπραγκ «τον μισεί», σύμφωνα με μια πηγή που γνωρίζει τα όσα είπε ο Τραμπ.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το CNN, συνεργάτες του τον είχαν συμβουλεύσει να μην καλέσει σε διαδηλώσεις, εκφράζοντας ανησυχίες για τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει μία μαζική διαμαρτυρία στους δρόμους του Μανχάταν, η οποία θα ξυπνήσει μνήμες της εισβολής της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.

Χωρίς να προσκομίζει ή να επικαλείται κάποιο αποδεικτικό στοιχείο, αναφέρει ότι «διαρροές» αποκάλυψαν την επικείμενη σύλληψη του. Το Reuters σημειώνει πως ο Εισαγγελέας του Μανχάταν στις αρχές του έτους είχε ξεκινήσει να προσκομίζει αποδεικτικά στοιχεία στους ενόρκους δικαστηρίου, αναφορικά με την υπόθεση πληρωμής 130.000 δολαρίων του πρώην δικηγόρου του Τραμπ, Μάικλ Κόεν, στην πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών, Στόρμι Ντάνιελς κατά την προεκλογική περίοδο του 2016.

Η Ντάνιελς, της οποίας το αληθινό όνομα είναι Στέφανι Κλίφορντ, είχε υποστηρίξει πως διατηρούσε σχέση με τον Τραμπ πριν από μια δεκαετία, ισχυρισμό τον οποίο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έχει αρνηθεί. Παρά το γεγονός ότι ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ, Κόεν, το 2018 δήλωσε ένοχος για παραβίαση των κανονισμών χρηματοδότησης για την υπόθεση της Ντάνιελς, αλλά και για άλλες παραπλήσιες υποθέσεις, ο πρώην πρόεδρος μέχρι αυτή τη στιγμή δεν αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Επικυρώνει την Κέιτι Ζακαράια ως νέα του εκπρόσωπο

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε μέσω Truth Social ότι επέλεξε την Κέιτι Ζακαράια, δικηγόρο και υποστηρίκτρια του κινήματος MAGA, ως νέα εκπρόσωπό του στον Λευκό Οίκο, τονίζοντας την αφοσίωση και τη στήριξή της.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: 3 εκατ. τόνοι ρωσικού ντίζελ θα κυκλοφορήσουν σύντομα στις αγορές

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι κατά την τηλεφωνική του συνομιλία με τον Βλαντίμιρ Πούτιν συμφωνήθηκε η Ρωσία να προμηθεύσει άμεσα τις αγορές με ρωσικό ντίζελ, ενώ το Υπουργείο Οικονομικών εκδίδει προσωρινή άδεια εισαγωγής.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ δεν σχολίασε το σχέδιο εκτέλεσης σε ζωντανή μετάδοση

Ο Τραμπ δεν σχολίασε δημόσια το πρωτοφανές σχέδιο ζωντανής μετάδοσης της εκτέλεσης του Νιντάλ Χασάν, που σκότωσε 13 άτομα στο Φορτ Χουντ. Εγκρίνοντας την εκτέλεση, είπε πως «θα αποδώσουμε τελική δικαιοσύνη».
ΔΠΔ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κυρώσεις από την Ουάσινγκτον κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Η κυβέρνηση Τραμπ επέβαλε νέες κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, αυξάνοντας τις εντάσεις με την Ευρώπη. Οι κυρώσεις ενδέχεται να πλήξουν και εταιρείες που συνεργάζονται με το ΔΠΔ, επικαλούμενη προστασία αμερικανικών συμφερόντων.
ΔΠΔ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου από την Ουάσινγκτον

Η κυβέρνηση Τραμπ επέβαλε κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, εντείνοντας τη διπλωματική ένταση με τους Ευρωπαίους, λίγες ώρες μετά τη βράβευση πρώην δικαστή του ΔΠΔ με Νόμπελ Ειρήνης.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δεν θα επιτεθούμε στο Ιράν πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν «παραγωγικές» συνομιλίες με το Ιράν και δεν σκοπεύουν να επιτεθούν πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ενώ συνεχίζονται οι κυρώσεις στα ιρανικά λιμάνια και η διέλευση πετρελαίου από τα Στενά του Ορμούζ.