ΓΔ: 1220.89 1.54% Τζίρος: 148.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Logistics, Exagoges, Exports, Limani, Port, Emporio, Trade
Φωτο: Shutterstock

Κίνα: Θετικές είναι οι τάσεις για την πορεία του εξωτερικού εμπορίου

Οι εμπορικές εταιρείες έχουν αναφέρει αυξημένους αριθμούς νέων παραγγελιών και οι συνολικές εξαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών ιόντων λιθίου και άλλων αυξήθηκαν το πρώτο δίμηνο του έτους.

Το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας έκανε ένα δυναμικό ξεκίνημα αυτή τη χρονιά με την καταγραφή μιας θετικής τάσης όπως ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, ο Γιου Τζιανχούα, επικεφαλής της Γενικής Διοίκησης Τελωνείων (GAC), στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, απαντώντας σε πρόσφατες αναφορές για άδεια εμπορευματοκιβώτια που έχουν συσσωρευτεί σε κινεζικά λιμάνια, προκαλώντας γενικότερη ανησυχία για την πορεία του κινεζικού εμπορίου.

Τα εβδομαδιαία στοιχεία της GAC δείχνουν ότι το εμπόριο βελτιώνεται από τον Φεβρουάριο σύμφωνα με τον Γιου. Παρά το γεγονός ότι το εξωτερικό εμπόριο αγαθών κατέγραψε ετήσια μείωση 0,8% στο πρώτο δίμηνο του έτους, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,9% ξεπερνώντας τις προσδοκίες, όπως δήλωσε ο Γιου.

Οι εμπορικές εταιρείες έχουν αναφέρει αυξημένους αριθμούς νέων παραγγελιών και οι συνολικές εξαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών ιόντων λιθίου και άλλων αυξήθηκαν το πρώτο δίμηνο του έτους, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Ο Γιου εκτίμησε ότι τα θετικά αυτά στοιχεία μπορούν να ενισχύσουν την περαιτέρω ανάπτυξη του εμπορίου κατά τους επόμενους μήνες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Νέες εμπορικές συμφωνίες ύψους 28 δισ. μεταξύ Σ. Αραβίας και Κίνας

Οι κινεζικές εταιρείες ενδέχεται να κερδίσουν συμβόλαια σε διάφορα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ το Πεκίνο είναι ο βασικός εισαγωγέας σαουδαραβικού αργού πετρελαίου και η ενέργεια βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων.
xi jinping-china-kina
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεκίνο ζητά πλαίσιο διαφάνειας για τις κινεζικές εταιρείες στην ΕΕ

Ο Κινέζος πρόεδρος δήλωσε πως πρέπει να ενισχυθεί ο συντονισμός με την ΕΕ και να δημιουργηθούν από κοινού νέες μηχανές ανάπτυξης που θα εγγυηθούν την ασφάλεια και την αξιοπιστία των βιομηχανικών προμηθειών.