ΓΔ: 2122.6 -2.27% Τζίρος: 315.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Ινδία: Η Apple ετοιμάζεται να ανοίξει το πρώτο κατάστημα λιανικής

Τα προϊόντα της Apple, ωστόσο, πωλούνται εδώ και χρόνια στην Ινδία σε πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου όπως η Amazon.com Inc και η Flipkart της Walmart, καθώς και μέσω μεταπωλητών.

Η Apple Inc ετοιμάζεται να ανοίξει το πρώτο της κατάστημα λιανικής πώλησης στην Ινδία, δίνοντας χθες μια πρώτη ιδέα για το πώς θα μοιάζει, με κάποιους καταναλωτές να προσπαθούν να ρίξουν μια κλεφτή ματιά στο εσωτερικό του.

Το κατάστημα είναι ακόμα υπό κατασκευή και πιθανόν να ανοίξει αυτό τον μήνα, δήλωσε πρόσωπο με γνώση του θέματος στο Reuters.

Χθες βράδυ, ο κόσμος τραβούσε φωτογραφίες και βίντεο έξω από το κατάστημα, η πρόσοψη του οποίου ήταν καλυμμένη με έντονα πολύχρωμα σχέδια, το γνωστό λογότυπο με το μήλο και το μήνυμα "Hello Mumbai".

Η Ινδία έχει γίνει μεγάλη αγορά για την εταιρία που έχει την έδρα της στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια και η οποία εγκαινίασε διαδικτυακό κατάστημα λιανικής πώλησης στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο το 2020.

Ωστόσο, λόγω των υψηλών τιμών, η Apple έχει μερίδιο μόλις 3% στην ινδική αγορά smartphone.

Η Apple έχει στο παρελθόν αντιμετωπίσει εμπόδια στο να ανοίξει φυσικά καταστήματα λιανικής στη χώρα, με τα σχέδιά της για άνοιγμα σημείων πώλησης το 2021 να καθυστερούν λόγω της πανδημίας της COVID-19.

Τα προϊόντα της Apple, ωστόσο, πωλούνται εδώ και χρόνια στην Ινδία σε πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου όπως η Amazon.com Inc και η Flipkart της Walmart, καθώς και μέσω μεταπωλητών.

Το έντονα φωτισμένο κατάστημα είναι εμπνευσμένο από τα γνωστά ταξί Kaali Peeli που είναι μοναδικά στη Μουμπάι, ανέφερε η Apple σε ανακοίνωση, αναφερόμενη στα κιτρινόμαυρα ταξί που αποτελούν σήμα κατατεθέν της πόλης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηλεκτρονική απάτη προειδοποίηση
ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχία στην Ινδία για υποχρεωτική εφαρμογή κυβερνοασφάλειας στα κινητά

Η Ινδία απαιτεί όλα τα νέα κινητά να έχουν κυβερνητική εφαρμογή κυβερνοασφάλειας, για προστασία του IMEI και εντοπισμό κλοπών. Η Apple φέρεται να αντιδρά, ενώ εγείρονται ανησυχίες για την ιδιωτικότητα και τις ελευθερίες.
Λευκός Οίκος ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ενδεχόμενο άρσης κυρώσεων για περισσότερο ρωσικό πετρέλαιο

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ, δήλωσε πως εξετάζεται η άρση επιπλέον κυρώσεων σε ρωσικό πετρέλαιο, μετά τη χορήγηση 30ήμερης εξαίρεσης για πωλήσεις πετρελαίου που βρίσκεται εν πλω προς την Ινδία.
Εφαρμογή TikTok κινητό
ΔΙΕΘΝΗ

Απαγόρευση social media σε ανηλίκους κάτω των 16 σε Καρνατάκα και Τζακάρτα

Το Καρνατάκα στη νότια Ινδία απαγόρευσε τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε άτομα κάτω των 16 ετών, σε μια προσπάθεια να προστατευθούν τα παιδιά από τους κινδύνους της υπερβολικής χρήσης κινητών και διαδικτύου.
Σημαίες Ινδίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ επιτρέπουν προσωρινά ινδικές εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιτρέπει για ένα μήνα τις παραδόσεις ρωσικού πετρελαίου στην Ινδία, παρά τις κυρώσεις, εξαιτίας των επιπτώσεων του πολέμου στη Μέση Ανατολή, έως τις 3 Απριλίου, προκειμένου να στηριχθεί η παγκόσμια αγορά.
Ναρέντρα Μόντι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μόντι καλεί Νετανιάχου να τερματίσει άμεσα τον πόλεμο με το Ιράν

Ο Ινδός πρωθυπουργός Μόντι κάλεσε τον Νετανιάχου να σταματήσουν γρήγορα οι εχθροπραξίες με το Ιράν, τονίζοντας την ανάγκη τερματισμού τους και υπογραμμίζοντας πως πρώτη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των αμάχων.