ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Βλαντιμίρ Πούτιν πορτρέτο
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε δημόσια τοποθέτηση, μπροστά από ρωσική σημαία.

Ο Πούτιν χαιρέτησε τον «συνενωτικό» ρόλο της Εκκλησίας στο πλαίσιο του Πάσχα

Στο παρελθόν ο Ρώσος πατριάρχης Κύριλλος δικαιολόγησε την επίθεση στην Ουκρανία λέγοντας πως ο ρωσικός και ο ουκρανικός λαός είναι αδέλφια που χωρίστηκαν με τη βία, κυρίως από τη Δύση.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαιρέτισε σήμερα, με την ευκαιρία του ορθόδοξου Πάσχα, τον «συνενωτικό» ρόλο της Εκκλησίας για την κοινωνία και τη νεολαία, καθώς ο Ρώσος πατριάρχης Κύριλλος έχει υποστηρίξει την επίθεσή του στην Ουκρανία.

«Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά ευγνωμοσύνη μου για την ακούραστη και ανιδιοτελή εργασία σας που αποσκοπεί στη διατήρηση των ιστορικών, πνευματικών, ηθικών και οικογενειακών αξιών και να διαπαιδαγωγήσει και να διαφωτίσει τους νέους», ανέφερε ο Πούτιν σε μήνυμά του αφού έλαβε μέρος στη λειτουργία στον καθεδρικό ναό του Χριστού Σωτήρα στη Μόσχα.

«Επί πολλά χρόνια, ο συνετός ποιμενικός λόγος σας βοήθησε να συνενώσει την κοινωνία (...) Σήμερα, ενώ βρισκόμαστε ενώπιον σοβαρών προκλήσεων, είναι ιδιαίτερα σημαντικός», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Το Πάσχα είναι η πιο σημαντική ορθόδοξη γιορτή τόσο στη Ρωσία όσο και στην Ουκρανία. Στο παρελθόν ο Ρώσος πατριάρχης Κύριλλος δικαιολόγησε την επίθεση στην Ουκρανία λέγοντας πως ο ρωσικός και ο ουκρανικός λαός είναι αδέλφια που χωρίστηκαν με τη βία, κυρίως από τη Δύση.

Άποψη που απέρριψε η ουκρανική κυβέρνηση, που κάνει λόγο για μια μετα-αποικιακή και ιμπεριαλιστική σύγκρουση υπό την ηγεσία του Κρεμλίνου και έχει αυξήσει τις εφόδους και τις διώξεις με στόχο εκκλησίες και ιερείς που θεωρείται πως πρόσκεινται στη Μόσχα. Οι ουκρανικές αρχές προκάλεσαν επίσης την οργή της ρωσικής Εκκλησίας ανακοινώνοντας εν μέσω της σύγκρουσης την απέλαση μοναχών από το διάσημο μοναστήρι της Λαύρας των Σπηλαίων στο Κίεβο, που θεωρείται «λίκνο» της ρωσικής ορθοδοξίας. Ο πατριάρχης Κύριλλος είχε καταγγείλει τον Μάρτιο την απέλαση των μοναχών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο NIS Σερβία
ΔΙΕΘΝΗ

NIS: Τρεις μήνες περιθώριο για νέο αγοραστή λέει η κυβέρνηση της Σερβίας

Η Σερβία έλαβε τρίμηνη άδεια από τις ΗΠΑ για να βρει αγοραστή για τη ρωσικών συμφερόντων πετρελαϊκή εταιρεία NIS που υπόκειται σε κυρώσεις, με τον ενεργειακό εφοδιασμό να κινδυνεύει ενόψει χειμώνα.
Κτίριο NIS Σερβία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σερβία παγώνει για 3 μήνες τις κυρώσεις κατά της ρωσικής πετρελαϊκής NIS

Η Σερβία εξασφάλισε τρίμηνη αναστολή στις αμερικανικές κυρώσεις κατά της ρωσικής NIS, διασφαλίζοντας τον ενεργειακό της εφοδιασμό για τον χειμώνα, μετά από αίτημα των Gazprom Neft και Gazprom να μεταβιβάσουν τον έλεγχο της εταιρείας.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ουκρανική επίθεση διακόπτει τις εξαγωγές πετρελαίου Νοβοροσίσκ

Το ρωσικό λιμάνι Νοβοροσίσκ ανέστειλε τις εξαγωγές πετρελαίου, μετά από ουκρανική επίθεση με πυραύλους και drones, επηρεάζοντας το 2% της παγκόσμιας προσφοράς. Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 2%.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικοί πύραυλοι Neptune έπληξαν το ρωσικό λιμάνι Νοβοροσίσκ

Ουκρανικοί πύραυλοι Neptune έπληξαν το ρωσικό λιμάνι Νοβοροσίσκ στη Μαύρη Θάλασσα, προκαλώντας προσωρινή αναστολή εξαγωγών πετρελαίου, που αντιστοιχούν στο 2% της παγκόσμιας προσφοράς, σύμφωνα με το ουκρανικό Επιτελείο.
Αντλίες πετρελαίου αγοράς
ΔΙΕΘΝΗ

Lukoil: Επαφές για πώληση των ξένων περιουσιακών της στοιχείων

Η Lukoil ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για πώληση των ξένων περιουσιακών της στοιχείων, μετά τις κυρώσεις Βρετανίας και ΗΠΑ. Η εταιρεία διαβεβαιώνει για ομαλή μεταβίβαση και διατήρηση θέσεων εργασίας.