ΓΔ: 2616.12 0.53% Τζίρος: 275.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Ουκρανός υφυπουργός: Χρειαζόμαστε δεκαπλάσια στρατιωτική βοήθεια από τη Δύση

Πρώην πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Βερολίνο και υφυπουργός Εξωτερικών, ο οποίος κατά καιρούς έχει επικριθεί για τα σχόλιά του, ο Aντρίι Μέλνικ ζήτησε από τους συμμάχους να προσφέρουν στο Κίεβο στρατιωτική βοήθεια ισάξια με το 1% του ΑΕΠ της χώρας τους.

Παρότι το Κίεβο ευγνωμονεί τους συμμάχους του για τη στρατιωτική βοήθεια που έχουν στείλει, η Ουκρανία χρειάζεται τουλάχιστον 10 φορές μεγαλύτερη, υποστήριξε χθες Σάββατο ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντρίι Μέλνικ.

Πρώην πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Βερολίνο, ο οποίος κατά καιρούς έχει επικριθεί για τα σχόλιά του, ο Μέλνικ ζήτησε από τους συμμάχους να προσφέρουν στο Κίεβο στρατιωτική βοήθεια ισάξια με το 1% του ΑΕΠ της χώρας τους. Κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με γιγαντιαία αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

«Είμαστε ευγνώμονες στους συμμάχους μας για τη στρατιωτική τους βοήθεια. Αλλά, δεν αρκεί! Η Ουκρανία χρειάζεται δεκαπλάσια, για να τερματίσει φέτος τη ρωσική εισβολή», έγραψε ο Μέλνικ σε ανάρτησή του στο Twitter. Στην περίπτωση μόνο της Γερμανίας, της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη, κάτι τέτοιο θα μεταφραζόταν σε περισσότερα από 39 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας υπογραμμίζει ότι τα ποσά αυτά θα ωχριούσαν μπροστά στις δαπάνες κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Μέχρι σήμερα, η εκτιμώμενη αξία της βοήθειας των συμμάχων προς την Ουκρανία υπολογίζεται σε σχεδόν 55 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον Μέλνικ.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλέξαντερ Νόβακ
ΔΙΕΘΝΗ

Νόβακ: Νέες ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικά διυλιστήρια τη νύχτα

Η Ουκρανία εξαπέλυσε νέες νυχτερινές επιθέσεις σε ρωσικά διυλιστήρια στη Σαμάρα, με τρία διυλιστήρια και ένα συγκρότημα χημικών να πλήττονται, ενώ ο Κρεμλίνο κατηγορεί το Κίεβο ότι αγνοεί τις ΗΠΑ για παύση των επιθέσεων.
Μελάνια Τραμπ χαμογελάει
ΔΙΕΘΝΗ

Μελάνια Τραμπ: Κατάπαυση του πυρός υπάρχει και σε άλλες περιοχές της Χερσώνας

Η Μελάνια Τραμπ ανακοίνωσε πως η κατάπαυση πυρός μεταξύ Ουκρανίας-Ρωσίας επεκτείνεται εκτός Ολέσκι για ασφαλή διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας. Η κατάπαυση διαρκεί έως 1η Νοεμβρίου, 21.59 ώρα Ελλάδας, δήλωσε και η ρωσική πλευρά.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Ρωσίας-Ουκρανίας με ΗΠΑ διαμεσολαβητή τον Νοέμβριο στο Αμπού Ντάμπι

Απευθείας διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας, με αμερικανική διαμεσολάβηση, θα πραγματοποιηθούν το πρώτο μισό του Νοεμβρίου στο Αμπού Ντάμπι, σύμφωνα με το Κρεμλίνο. Ρωσία και Ουκρανία δηλώνουν έτοιμες για συνομιλίες ειρήνης.
Χρήματα και χειροπέδες
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Σύλληψη Γερμανού για φερόμενη μισθοφορική δράση υπέρ Ουκρανίας

Η FSB συνέλαβε στη Ρωσία έναν Γερμανό κατηγορούμενο ως "μισθοφόρο" υπέρ της Ουκρανίας. Ο άνδρας είχε συμβόλαιο με τις ουκρανικές δυνάμεις και λιποτάκτησε λόγω απλήρωτων μισθών. Δεν διευκρινίστηκαν λόγοι και συνθήκες σύλληψης.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Ρωσική επίθεση σκοτώνει βρέφος και δύο γυναίκες στο Χάρκιβ

Τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο γυναίκες και ένα βρέφος, έχασαν τη ζωή τους από επίθεση ρωσικού drone σε χωριό του Χάρκιβ, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας στη σελίδα του στο Telegram.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρούμπιο: Ο Τραμπ θέλει να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο, από το Ουζμπεκιστάν, τόνισε πως Ουκρανία και Ρωσία πρέπει να επικεντρωθούν στον τερματισμό του πολέμου. Ανέφερε πως δεν είναι σίγουρο αν θα γίνει συνάντηση ηγετών ΗΠΑ-Ρωσίας-Κίνας για το θέμα.