ΓΔ: 1202.49 -1.40% Τζίρος: 35.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:33:32 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Βήματα προς λύση της απεργίας στον Καναδά, ενώ επιμένουν οι εφοριακοί

Τερματίζεται μερικώς η μεγάλη απεργία στο δημόσιο τομέα της χώρας, που προκάλεσε προβλήματα σε υπηρεσίες, από την επιστροφή των φόρων μέχρι τη μετανάστευση.

Η κυβέρνηση του Καναδά και μία ένωση εργαζομένων που εκπροσωπεί περισσότερους από 155.000 ομοσπονδιακούς εργαζόμενους συμφώνησαν σήμερα σε μία νέα συμφωνία για το επίπεδο των μισθών όπως ανακοίνωσε η ίδια ένωση. Έτσι, τερματίζεται μερικώς η μεγάλη απεργία στο δημόσιο τομέα του Καναδά που προκάλεσε προβλήματα σε υπηρεσίες, από την επιστροφή των φόρων μέχρι τη μετανάστευση.

Όπως ανακοίνωσε η ίδια ένωση εργαζομένων, η συμφωνία προβλέπει μεγαλύτερες αυξήσεις μισθών από τις προτάσεις της αρμόδιας επιτροπής, αλλά και από τις διαπραγματεύσεις που έγιναν με άλλους διαπραγματευτές της κυβέρνησης. H ίδια συμφωνία προβλέπει επίσης, σημαντικές νέες ρυθμίσεις για την εξ αποστάσεως εργασία των μελών της Συμμαχίας των Δημοσίων Υπηρεσιών του Καναδά (PSAC), σύμφωνα με την ίδια ένωση.

Ωστόσο, η απεργία συνεχίζεται στην Υπηρεσία Φορολογικών Εσόδων του Καναδά (CRA) καθώς ξανάρχισαν οι διαπραγματεύσεις. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζονται σε όλο τον Καναδά για τους 35.000 υπαλλήλους της υπηρεσίας την 1η Μαΐου, καθώς οι διαπραγματεύσεις άρχισαν και πάλι, μετά από μία νέα εντολή της CRA.

Η ένωση των εργαζομένων ανακοίνωσε ότι παραμένουν οι διαφωνίες με την CRA σε σημαντικά ζητήματα, όπως, η τηλεργασία, η μισθοδοσία, αλλά και η ασφάλεια των θέσεων εργασίας. H PSAC διεξάγει συλλογικές διαπραγματεύσεις για μία νέα μισθολογική συμφωνία από το 2021, ενέτεινε την άσκηση πίεσης προς την κυβέρνηση τον προηγούμενο μήνα, καλώντας για την πραγματοποίηση της μεγάλης απεργιακής κινητοποίησης.

Η ένωση εκπροσωπεί το σύνολο των 155.000 εργαζομένων που έλαβαν μέρος στην απεργία. Από αυτούς, οι 120.000 εργαζόμενοι του υπουργείου των Οικονομικών έχουν επιτύχει μία μισθολογική συμφωνία, ενώ μία τέτοια εξέλιξη δεν έχει επιτευχθεί για τους 35.000 εργαζόμενους της CRA. «Οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζονται σε όλη τη χώρα για τους 35.000 υπαλλήλους της CRA», ανακοίνωσε η PSAC προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες διεξάγονται και πάλι, με μία νέα εντολή για την κατάρτιση μιας δίκαιης μισθολογικής συμφωνίας.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Προβλήματα στον Καναδά από την μεγάλη απεργία στο δημόσιο τομέα του

Περίπου 155.000 ομοσπονδιακοί δημόσιοι υπάλληλοι απεργούν από τις 19 Απριλίου. Ενώ το βασικό αίτημά τους είναι μισθολογικό, το συνδικάτο τους επιθυμεί να περιληφθεί επίσης στη συλλογική συμφωνία και το ζήτημα της τηλεργασίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχίες για «έμφραγμα» στην αμερικανική βιομηχανία αυτοκινήτων

Η απεργία στις ΗΠΑ έχει εισέλθει στη δεύτερη εβδομάδα της και επεκτάθηκε στη Stellantis και τη General Motors με το συνδικάτο να κάνει λόγο για απουσία προόδου στις διαπραγματεύσεις ενώ ζητάει αύξηση μισθών κατά 40% μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.
mplinken-blinken
ΔΙΕΘΝΗ

Μπλίνκεν: Καναδάς και Ινδία να συνεργαστούν για τον δολοφονημένο Σιχ

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε επαφή με τις ινδικές αρχές και ότι η Ουάσινγκτον επιθυμεί η έρευνα αυτή να ολοκληρωθει και να επιτρέψει να απονεμηθεί δικαιοσύνη και να αποδοθούν ευθύνες.