ΓΔ: 2679.97 0.48% Τζίρος: 239.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο:Shutterstock

Οι διαδηλώσεις έριξαν το Χονγκ Κονγκ σε ύφεση μετά από 10 χρόνια

Μετά την ύφεση στην οποία έχει βυθιστεί το Χονγκ Κονγκ εξαιτίας των βίαιων διαδηλώσεων, η κυβερνήτις της κινεζικής επαρχίας ανακοίνωσε μέτρα ανακούφισης για τους ανέργους και τους κατοίκους με χαμηλό εισόδημα.

Η κυβερνήτις του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ υποσχέθηκε μέτρα ανακούφισης ύψους 10 δισ. δολαρίων Χονγκ Κονγκ (1,3 δισ. δολαρίων) προκειμένου να τονωθεί η οικονομία που βρίσκεται αντιμέτωπη με μήνες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων οι οποίες έχουν πλήξει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κέντρο.

Το Χονγκ Κονγκ βυθίστηκε σε ύφεση για πρώτη φορά σε μια δεκαετία το τρίτο τρίμηνο, καθώς οι κάποιες φορές βίαιες διαδηλώσεις ανάγκασαν επιχειρήσεις να κλείσουν και έδιωξαν τους τουρίστες.

Οι προτεινόμενες νέες δαπάνες ανεβάζουν τα συνολικά μέτρα στήριξης της οικονομίας στην υπό κινεζική κυριαρχία μητρόπολη στα 35 δισ. δολάρια Χονγκ Κονγκ (4,5 δισ. δολάρια) από το καλοκαίρι, όταν εντάθηκαν οι διαδηλώσεις.

Τα μέτρα στοχεύουν κυρίως στους ηλικιωμένους, τους ανέργους και τους κατοίκους με χαμηλό εισόδημα, ενώ στο πλαίσιο των παροχών σχεδιάζεται να δοθεί και οικονομική ενίσχυση.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των επίσημων αργιών από 12 σε 17 ημέρες, μέτρο που θα συζητηθεί με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κλάδου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Κίνας και Χονγκ Κονγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Ανάπτυξη 2,3% στον βιομηχανικό τομέα μόδας σε Κίνα-Χονγκ Κονγκ

Το Συμβούλιο Ανάπτυξης Εμπορίου του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι ο δείκτης ESG για τη βιομηχανία μόδας έφτασε τις 65,5 μονάδες, αυξημένος κατά 2,3% σε ετήσια βάση, αντικατοπτρίζοντας μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στη βιώσιμη ανάπτυξη.
Σημαία Κίνας και Χονγκ Κονγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Χονγκ Κονγκ: Καταδίκη δύο ακτιβιστών για μνήμη Τιενανμέν ως υποκίνηση

Ένοχοι κρίθηκαν δύο ακτιβιστές στη δίκη για «υποκίνηση εξέγερσης» στο Χονγκ Κονγκ, λόγω συμμετοχής τους σε εκδηλώσεις μνήμης της Τιενανμέν. Οι δημόσιες εκδηλώσεις για τα θύματα του 1989 απαγορεύονται από το 2020 με τον νόμο εθνικής ασφάλειας.
Σημαία Κίνας και Χονγκ Κονγκ
ΔΙΕΘΝΗ

ΑΕΠ Χονγκ Κονγκ: Άνοδος 4,3% το β' τρίμηνο 2026

Το ΑΕΠ του Χονγκ Κονγκ αυξήθηκε 4,3% στο δεύτερο τρίμηνο του 2026, χαμηλότερα από το 5,9% του πρώτου τριμήνου. Η αύξηση αποδίδεται στην άνοδο του εμπορίου και τη σταθερή εσωτερική ζήτηση, σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση.
geely
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Geely: Αύξηση 5% στις μη ελεγμένες πωλήσεις Ιουλίου σε Κίνα-Χονγκ Κονγκ

Η Geely Automobile Holdings ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της για τον Ιούλιο αυξήθηκαν κατά 5% σε ετήσια βάση, φτάνοντας τις 250.161 μονάδες (μαζί με τη Zeekr), έναντι 237.717 πέρυσι, σύμφωνα με έγγραφο του Χρηματιστηρίου Χονγκ Κονγκ.
Μεγάλος τροπικός κυκλώνας
ΔΙΕΘΝΗ

Τυφώνας «Νουλ»: Ισχυρές βροχές και κίνδυνος πλημμυρών στη Νότια Κίνα

Ο τυφώνας «Νουλ» σάρωσε τις νότιες κινεζικές ακτές, φέρνοντας ισχυρές βροχές και θύελλες σε Γκουανγκντόνγκ και Χονγκ Κονγκ. Πάνω από 700.000 κάτοικοι μετακινήθηκαν, ενώ τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένονται ως την Τρίτη.