Φώτο:Shutterstock

Οι διαδηλώσεις έριξαν το Χονγκ Κονγκ σε ύφεση μετά από 10 χρόνια

Μετά την ύφεση στην οποία έχει βυθιστεί το Χονγκ Κονγκ εξαιτίας των βίαιων διαδηλώσεων, η κυβερνήτις της κινεζικής επαρχίας ανακοίνωσε μέτρα ανακούφισης για τους ανέργους και τους κατοίκους με χαμηλό εισόδημα.

Η κυβερνήτις του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ υποσχέθηκε μέτρα ανακούφισης ύψους 10 δισ. δολαρίων Χονγκ Κονγκ (1,3 δισ. δολαρίων) προκειμένου να τονωθεί η οικονομία που βρίσκεται αντιμέτωπη με μήνες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων οι οποίες έχουν πλήξει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κέντρο.

Το Χονγκ Κονγκ βυθίστηκε σε ύφεση για πρώτη φορά σε μια δεκαετία το τρίτο τρίμηνο, καθώς οι κάποιες φορές βίαιες διαδηλώσεις ανάγκασαν επιχειρήσεις να κλείσουν και έδιωξαν τους τουρίστες.

Οι προτεινόμενες νέες δαπάνες ανεβάζουν τα συνολικά μέτρα στήριξης της οικονομίας στην υπό κινεζική κυριαρχία μητρόπολη στα 35 δισ. δολάρια Χονγκ Κονγκ (4,5 δισ. δολάρια) από το καλοκαίρι, όταν εντάθηκαν οι διαδηλώσεις.

Τα μέτρα στοχεύουν κυρίως στους ηλικιωμένους, τους ανέργους και τους κατοίκους με χαμηλό εισόδημα, ενώ στο πλαίσιο των παροχών σχεδιάζεται να δοθεί και οικονομική ενίσχυση.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των επίσημων αργιών από 12 σε 17 ημέρες, μέτρο που θα συζητηθεί με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κλάδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ