ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η Γαλλία προειδοποιεί πως εξαντλείται ο χρόνος για το Brexit

Η Γαλλία προειδοποιεί πως ο χρόνος για να επιτευχθεί μια συμφωνία για το Brexit εξαντλείται και θα είναι αργά για τους Ευρωπαίους ηγέτες να καταλήξουν σε συμφωνία.

Ο χρόνος για να επιτευχθεί μια συμφωνία για το Brexit εξαντλείται και θα είναι πολύ αργά για τους Ευρωπαίους ηγέτες να καταλήξουν σε μια συμφωνία στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες στα μέσα Οκτωβρίου, όπως δήλωσε σήμερα διπλωματική πηγή από τα η Γαλλία.

Η προειδοποίηση της Γαλλίας έρχεται μετά τη χθεσινή συνάντηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν με τον Φινλανδό πρωθυπουργό στο Παρίσι.

«Η ιδέα ήταν να ειπωθεί ότι ο χρόνος εξαντλείται και δεν θα διαπραγματευτούμε άμεσα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στα μέσα Οκτωβρίου», δήλωσε η πηγή.

Φινλανδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός Άντι Ρίνε δήλωσε πως ο ίδιος και ο Μακρόν συμφώνησαν σε μια προθεσμία έως τα τέλη Σεπτεμβρίου προκειμένου ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον να παρουσιάσει στην Ευρώπη μια συγκεκριμένη πρόταση για την αποφυγή ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

Η πηγή δήλωσε αυτό ήδη το μήνυμα που απεστάλη από τον Μακρόν και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ τον περασμένο μήνα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Προετοιμασμένες οι βρετανικές τράπεζες για το Brexit

Η Τράπεζα της Αγγλίας, το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει ήδη προετοιμάσει τις ιδιωτικές τράπεζες ώστε να αντεπεξέλθουν σε οποιοδήποτε σοκ προκαλέσει η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
ΔΙΕΘΝΗ

Οι βρετανικές βιομηχανίες αυτοκινήτων λένε «Όχι» σε Brexit χωρίς συμφωνία

Παράγοντες και στελέχη του κλάδου των αυτοκινήτων, του μεγαλύτερου εξαγωγέα προϊόντων της χώρας, έχουν εκφράσει την έντονη αντίθεσή τους σε ένα Brexit χωρίς συμφωνία, προειδοποιώντας ότι η παραγωγή θα πληγεί από δασμούς και καθυστερήσεις.
ΔΙΕΘΝΗ

Δεν αφήνει περιθώρια για παράταση του Brexit η Γαλλία

Το μπαλάκι στο βρετανικό Κοινοβούλιο πέταξε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λεντριάν σημειώνοντας πως η Ευρώπη περιμένει τρία χρόνια για αυτή την απόφαση και δεν υπάρχει κανένας λόγος για παράταση του Brexit.
ΔΙΕΘΝΗ

Αισιοδοξία Μακρόν πως θα υπάρξει συμφωνία για το Brexit

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως μέχρι το τέλος της ημέρας θα υπάρχει μια συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας για το Brexit ώστε να μπορέσουν να την εγκρίνουν την Τετάρτη μαζί με την Άνγκελα Μέρκελ.