ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Kherson-Xersona-Ukraine
Φωτο: Shutterstock

Εκρήξεις αναφέρθηκαν στην περιοχή της Μαριούπολης

Μία από τις εκρήξεις προκλήθηκε από ρωσικά συστήματα αεράμυνας στο Νικόλσκε, έναν οικισμό ακριβώς βορειοδυτικά της πόλης, έγραψε στο Telegram ο Πέτρο Αντριουτσένσκο, σύμβουλος του Ουκρανού δημάρχου της πόλης.

Τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα, Σάββατο στη Μαριούπολη, οι οποία έχει καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις σύμφωνα με δηλώσεις ουκρανού αξιωματούχου. Μία από τις εκρήξεις προκλήθηκε από ρωσικά συστήματα αεράμυνας στο Νικόλσκε, έναν οικισμό ακριβώς βορειοδυτικά της πόλης, έγραψε στο Telegram ο Πέτρο Αντριουτσένσκο, σύμβουλος του Ουκρανού δημάρχου της πόλης.

Οι φιλορώσοι τοπικοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν τις τελευταίες ημέρες την Ουκρανία ότι πλήττει την Μαριούπολη. Ο Αντριουτσένσκο σχολίασε τις εκρήξεις στο Διαδίκτυο, αλλά ο ουκρανικός στρατός δεν έχει αναλάβει επίσημα την ευθύνη για τις επιθέσεις. Το CNN δεν μπορεί να επαληθεύσει ανεξάρτητα τις εξελίξεις στο πεδίο των μαχών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Βλέπουμε βρετανικό ρόλο στις πρόσφατες κινήσεις της Ουκρανίας

Η Μόσχα αποδίδει στη Βρετανία ρόλο στις πρόσφατες «προκλήσεις» της Ουκρανίας που επιδιώκουν να εμποδίσουν την ειρηνευτική διαδικασία, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών. Η θέση της Ρωσίας στις διαπραγματεύσεις θα επανεξεταστεί.
Βλαντίμιρ Πούτιν πρόσωπο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ο Πούτιν υπέγραψε τροπολογίες για αγνόηση αποφάσεων διεθνών δικαστηρίων

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε τροπολογίες που επιτρέπουν στη Ρωσία να αγνοεί αποφάσεις ξένων και διεθνών δικαστηρίων σε ποινικές υποθέσεις, όταν εκδίδονται χωρίς τη συμμετοχή της.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επιβάλουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας τόνισε πως η Ουάσινγκτον δεν μπορεί να επιβάλει ειρήνη στην Ουκρανία, καθώς συμφωνία πρέπει να επιθυμούν και οι δύο πλευρές. Νέες διαβουλεύσεις ξεκινούν στις ΗΠΑ, Παρασκευή και Σάββατο.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζαπορίζια: 32 τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Ουκρανία

Πάνω από 30 τραυματίες άφησαν οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στη Ζαπορίζια και τα περίχωρα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Μεταξύ των τραυματιών είναι και πέντε παιδιά, ενώ υπέστησαν ζημιές πολυκατοικία, σπίτι και εκπαιδευτικό ίδρυμα.