ΓΔ: 1200.04 -0.02% Τζίρος: 108.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Musk, Tesla, ilektrika autokinita
Φωτο: Shutterstock

Το Twitter αξίζει τώρα μόλις το 33% της τιμής αγοράς του Έλον Μασκ

Η Fidelity μείωσε για πρώτη φορά την αξία της συμμετοχής της στο Twitter τον Νοέμβριο, στο 44% της τιμής αγοράς. Αυτό ακολουθήθηκε από περαιτέρω μειώσεις τον Δεκέμβριο και τον Φεβρουάριο.

Το Twitter αξίζει τώρα μόλις το ένα τρίτο της αξίας που πλήρωσε ο Έλον Μασκ για την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων, σύμφωνα με την Fidelity, η οποία πρόσφατα μείωσε την αξία της συμμετοχής της στην εταιρεία. 

Ο Μασκ έχει αναγνωρίσει ότι υπερπλήρωσε για το Twitter, το οποίο αγόρασε έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων 33,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετοχές. Πιο πρόσφατα, δήλωσε ότι το Twitter αξίζει λιγότερο από το μισό από αυτό που πλήρωσε γι' αυτό. Δεν είναι σαφές πώς η Fidelity κατέληξε στη νέα, χαμηλότερη αποτίμησή της ή αν λαμβάνει μη δημόσιες πληροφορίες από την εταιρεία.

Η Fidelity μείωσε για πρώτη φορά την αξία της συμμετοχής της στο Twitter τον Νοέμβριο, στο 44% της τιμής αγοράς. Αυτό ακολουθήθηκε από περαιτέρω μειώσεις τον Δεκέμβριο και τον Φεβρουάριο.

Το Twitter αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες από τότε που ανέλαβε ο Μασκ. Αφού φόρτωσε την εταιρεία με χρέος 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η ασταθής λήψη αποφάσεων από τον Μασκ και οι προκλήσεις με τη συγκράτηση του περιεχομένου οδήγησαν τα διαφημιστικά έσοδα σε μείωση κατά 50%, δήλωσε ο Μασκ τον Μάρτιο. Μια προσπάθεια να ανακτηθούν αυτά τα έσοδα από την πώληση συνδρομών Twitter Blue δεν έχει αποδώσει μέχρι στιγμής. Στα τέλη Μαρτίου, λιγότερο από το 1% των μηνιαίων χρηστών του Twitter είχαν εγγραφεί.

Το Twitter δεν απάντησε συγκεκριμένα σε αίτημα για σχολιασμό.

Η επένδυση του Μασκ στο Twitter αξίζει πλέον 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index, ο οποίος χρησιμοποιεί την αποτίμηση της Fidelity για να υπολογίσει την αξία της συμμετοχής του. Ο Μασκ ξόδεψε περισσότερα από 25 δισεκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει πέρυσι ένα εκτιμώμενο μερίδιο 79% στην εταιρεία.

Η τελευταία υποτίμηση διαγράφει περίπου 850 εκατομμύρια δολάρια από την περιουσία του Μασκ ύψους 187 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον δείκτη. Παρά τα προβλήματα του Twitter, η περιουσία του Μασκ έχει αυξηθεί περισσότερο από 48 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, κυρίως λόγω της ανόδου της τιμής της μετοχής της Tesla Inc. κατά 63%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

mask-tesla
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μασκ σχεδιάζει να καταργήσει την λειτουργία «block» του Twitter

Σε μήνυμά του στο X (πρώην Twitter) ο πολυεκατομμυριούχος έγραψε ότι ο αποκλεισμός των λογαριασμών «θα καταργηθεί, γιατί δεν έχει νόημα». Ωστόσο, θα παραμείνει η λειτουργία για τα προσωπικά μηνύματα, όπως και η λειτουργία της σίγασης (mute).