ΓΔ: 857.9 0.79% Τζίρος: 52.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:01:15 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Bruno Lemer-France-dasmoi-USA
Shutterstock

Τεχνολογικό φόρο από όλη την ΕΕ προειδοποιεί η Γαλλία

Για τον κίνδυνο να εξαπλωθούν οι εθνικοί φόροι στους κολοσσούς της τεχνολογίας αν ο πρόεδρος Τραμπ απορρίψει τους διεθνείς κανόνες για την φορολογία των ψηφιακών εταιρειών, προειδοποίησε η Γαλλία.

Οι ΗΠΑ δημιουργούν τον κίνδυνο εξάπλωσης των εθνικών φόρων σε κολοσσούς της τεχνολογίας εάν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απορρίψει τους νέους διεθνείς κανόνες για τη φορολόγηση των ‘ψηφιακών’ εταιριών στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ της επόμενης εβδομάδας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ επιδιώκει στο Νταβός τη δέσμευση των ΗΠΑ στη διεθνή φορολογική μεταρρύθμιση και πιέζει επίσης την Ουάσινγκτον να άρει την απειλή δασμών στη γαλλική σαμπάνια, τα γαλλικά τυριά και τις τσάντες πολυτελείας που σχεδιάζει ως αντίποινα στον «ψηφιακό» φόρο του Παρισιού.

Η συμφωνία σε μια καθολική φορολογική πρόταση που εκπονήθηκε από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) είναι κοντά, δήλωσε ο Λεμέρ, αλλά η Ουάσινγκτον χρειάζεται να κάνει το «τελικό βήμα» για να καταλήξει σε ένα συμβιβασμό.

«Η πρόταση στο τραπέζι είναι η σωστή λύση. Δεν είμαστε μακριά από μια συμφωνία», δήλωσε ο Λεμέρ σε δημοσιογράφους ύστερα από συνομιλίες με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία. «Ζητάμε από τους Αμερικανούς φίλους μας να κάνουν το τελικό βήμα τις επόμενες ημέρες».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Χρειάζεται συμβιβασμός για μια παγκόσμια φορολογική συμφωνία

«Απέχουμε ένα χιλιοστό από μια παγκόσμια συμφωνία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, αναφερόμενος στον συμβιβασμό που πρέπει να επιτευχθεί για έναν παγκόσμιο φορολογικό συντελεστή.
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Η Ελιζαμπέτ Μπορν πρώτη πρωθυπουργός της δεύτερης θητείας του

Θα παραμείνει στη θέση της πρωθυπουργού τουλάχιστον ως τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, όποτε θα διαπιστωθεί αν η προεδρική πλειοψηφία υπό τον Μακρόν είναι και κοινοβουλευτική.
european union-europi-europe-komision
ΔΙΕΘΝΗ

Φορολογικά κίνητρα προτείνει η Κομισιόν για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων

Το μετοχικό κεφάλαιο είναι εξαιρετικά σημαντικό για τις ταχέως αναπτυσσόμενες καινοτόμες επιχειρήσεις στα αρχικά τους στάδια και τις επεκτεινόμενες επιχειρήσεις που επιθυμούν να είναι ανταγωνιστικές σε παγκόσμιο επίπεδο.
Staikouras-Maissoneve-Gallos-Presvis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπεγράφη η αναθεωρημένη Σύμβαση Αποφυγής Διπλής Φορολογίας με τη Γαλλία

Με δεδομένο ότι οι Συμβάσεις Αποφυγής Διπλής Φορολογίας αποτελούν σημαντική μορφή οικονομικής συνεργασίας, η αναθεωρημένη σύμβαση θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.