ΓΔ: 2224.55 0.60% Τζίρος: 119.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:03:41
russia-polemos-ukraine
Φώτο: Shutterstock

Oι μισθοφόροι της Βάγκνερ ολοκληρώνουν την αποχώρησή από την Βορονέζ

Το αναφέρει σε ανάρτησή του στο Telegram ο περιφερειάρχης της, Αλεξάντερ Γκούσεφ, ενώ διαβεβαίωσε ότι η απομάκρυνση διεξάγεται «κανονικά χωρίς επεισόδια».

Οι μισθοφόροι της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner ολοκληρώνουν την αποχώρησή τους από την περιφέρεια Βορονέζ, στα σύνορα με την Ουκρανία, μετά τον τερματισμό της ανταρσίας τους, δήλωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές. «Οι μονάδες της μισθοφορικής οργάνωσης Βάγκνερ ολοκληρώνουν την αποχώρησή τους από την περιφέρεια Βορονέζ», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Telegram ο περιφερειάρχης της Αλεξάντερ Γκούσεφ, διαβεβαιώνοντας ότι η απομάκρυνση διεξάγεται «κανονικά χωρίς επεισόδια».

Οι μισθοφόροι της Βάγκνερ είχαν ήδη αποσυρθεί χθες, Σάββατο, το βράδυ από την πόλη Ροστόφ, στη νοτιοδυτική Ρωσία --όπου νωρίτερα είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους το αρχηγείο του στρατού, σημαντικό κέντρο για τις ρωσικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία-- μετά την συμφωνία που επετεύχθη για τον τερματισμό της ανταρσίας τους έπειτα από τις διαπραγματεύσεις που έγιναν ανάμεσα στον επικεφαλής της οργάνωσης Γεβγκένι Πριγκόζιν και τον Λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Σήμερα ήρθησαν όλα τα περιοριστικά μέτρα που είχαν τεθεί σε ισχύ στους αυτοκινητοδρόμους της περιφέρειας του Ροστόφ λόγω της ανταρσίας της Βάγκνερ, ανακοίνωσε παράλληλα το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων. «Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε», σημείωσε εκπρόσωπός του, τις δηλώσεις του οποίου επικαλέστηκε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. Επίσης έχει αποκατασταθεί η λειτουργία των σιδηροδρομικών και οδικών συγκοινωνιών της περιφέρειας Ροστόφ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Καταρρίφθηκαν δεκάδες drones με πορεία προς τη Μόσχα

Η Μόσχα δέχθηκε μαζική επίθεση από 74 drones το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Σεργκέι Σομπιάνιν. Η αντιαεροπορική άμυνα τα κατέρριψε χωρίς να υπάρξουν θύματα, μόνο μικρές ζημιές.
Κατεστραμμένο κτήριο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση σε Κίεβο: 1 νεκρός, 16 τραυματίες σύμφωνα με τις αρχές

Αεροπορική επιδρομή των ρωσικών δυνάμεων τη νύχτα σε Κίεβο και περιφέρεια στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 16, σύμφωνα με τις στρατιωτικές αρχές της ουκρανικής πρωτεύουσας.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Επαναλήφθηκαν οι επιχειρήσεις στην Ουκρανία μετά την εκεχειρία

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε την επανέναρξη των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία μετά τη λήξη της τριήμερης εκεχειρίας. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, καταρρίφθηκαν 108 drones το τελευταίο 24ωρο.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο μετά τη λήξη της ανακωχής

Ρωσικά αεροπορικά πλήγματα σημειώθηκαν στο Κίεβο μετά τη λήξη τριήμερης κατάπαυσης πυρός. Ο κ. Τκατσένκο προειδοποίησε για drone στον ουρανό και ζήτησε να παραμείνουν όλοι σε καταφύγια. Συναγερμός σήμανε μετά από μήνες ηρεμίας.
Μάχες στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Δεν υπήρξε ησυχία στο μέτωπο παρά τη συμφωνημένη εκεχειρία

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι παραβιάζει την τριήμερη εκεχειρία παρά τις διαπραγματεύσεις, δηλώνοντας πως συνεχίζονται οι μάχες και πως η Μόσχα δεν σκοπεύει να τερματίσει τον πόλεμο.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Καμία παύση πυρός παρά την εκεχειρία που διαπραγματεύτηκαν οι ΗΠΑ

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι οι συγκρούσεις με τον ρωσικό στρατό συνεχίζονται παρά την εκεχειρία, κατηγορώντας τη Ρωσία πως δεν επιθυμεί τον τερματισμό του πολέμου και προετοιμάζει νέες επιθέσεις.