ΓΔ: 2513.22 0.84% Τζίρος: 242.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πορτρέτο

Ερντογάν για Σουηδία: Να απαγορέψει διαδηλώσεις του PKK στο έδαφος της

Αυτό είπε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα.

Η Σουηδία πρέπει να μην επιτρέπει τις διαδηλώσεις των υποστηρικτών του παράνομου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στη Στοκχόλμη προκειμένου να πάρει το πράσινο φως στην προσπάθεια ένταξής της στο ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα.

Ο Ερντογάν είπε στον Στόλτενμπεργκ ότι η Τουρκία είχε μια εποικοδομητική στάση, ωστόσο η αλλαγή της νομοθεσίας της  Ο Ερντογάν είπε στον Στόλτενμπεργκ ότι η Τουρκία είχε μια εποικοδομητική στάση, ωστόσο η αλλαγή της νομοθεσίας της Σουηδίας για την τρομοκρατία ώστε η χώρα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Άγκυρας ήταν «κενή περιεχομένου» καθώς οι υποστηρικτές του PKK πραγματοποιούν διαδηλώσεις στη χώρα, αναφέρει ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Γεραπετρίτης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί, καταστροφή το να μη μιλάμε με την Τουρκία

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης διεμήνυσε ότι το casus belli δεν συνάδει με την ευρωπαϊκή ασφάλεια και τόνισε πως η Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις, με ισχυρή θέση, ενίσχυση εξοπλισμών και ενεργό ρόλο σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ελπίδες για πρόοδο σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση Ερντογάν-Τραμπ

Αισιόδοξος για την αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα, εκφράζοντας προσδοκίες για θετικές εξελίξεις στα προγράμματα KAAN και F-35 και αναδεικνύοντας τον ρόλο της Τουρκίας στη Συμμαχία.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Απέτυχε η στρατηγική ηρεμίας – Χρειάζεται επιχειρησιακή ενίσχυση στη ρήτρα συνδρομής

Ο Κώστας Τσουκαλάς τόνισε ότι η στρατηγική "ήρεμων νερών" της κυβέρνησης απέτυχε, με την Τουρκία να αναβαθμίζεται στο ΝΑΤΟ, ενώ κάλεσε σε ισχυρή ευρωπαϊκή άμυνα και ξεκαθάρισε πως η μόνη διαφορά Ελλάδας-Τουρκίας είναι ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα.
Βρετανική σημαία Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνία ασφάλειας και άμυνας υπέγραψαν Ηνωμένο Βασίλειο και Τουρκία

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Τουρκία υπέγραψαν νέα συμφωνία ασφάλειας και άμυνας, ενισχύοντας τη στρατηγική τους συνεργασία και θεσπίζοντας μόνιμους μηχανισμούς διαβουλεύσεων για άμυνα, τεχνολογία, κυβερνοασφάλεια και τρομοκρατία.
Μαρκ Ρούτε στη Σύνοδο
ΔΙΕΘΝΗ

ΝΑΤΟ: Ο Μαρκ Ρούτε απορρίπτει τις επικρίσεις για τη στάση απέναντι στον Τραμπ

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε τόνισε πως οι διαφωνίες εντός ΝΑΤΟ δείχνουν τη δύναμη της συμμαχίας και στέλνουν μήνυμα προς τη Ρωσία, ενώ δήλωσε πως διατηρεί ανεξάρτητη στάση απέναντι στον πρόεδρο Τραμπ.
Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Αισιοδοξία για τα F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ο Ερντογάν δήλωσε πως ο Τραμπ βλέπει θετικά την πιθανή πώληση F-35 στην Τουρκία και πως είχαν παραγωγική συνάντηση. Εκτίμησε επίσης ότι ο Μητσοτάκης έκανε λάθος που διαφώνησε με την απόκτηση F-35 από την Τουρκία.