ΓΔ: 2598.72 0.16% Τζίρος: 271.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:15
Hydrogen-Hydrogono-Agogos
Φωτο: Shutterstock

Κίνα - Sinopec: Λειτουργεί η πράσινη μονάδα παραγωγής υδρογόνου

Η πρώτη εγκατάσταση υδρογόνου της Sinopec έχει τη δυνατότητα παραγωγής 20.000 μετρικών τόνων ετησίως, χρησιμοποιώντας ηλιακή ενέργεια για την ηλεκτρόλυση του νερού.

Η Πετροχημική Κοινοπραξία της Κίνας (Sinopec Group), που διαχειρίζεται τα μεγαλύτερα διυλιστήρια στη χώρα, ανακοίνωσε ότι η πράσινη μονάδα παραγωγής υδρογόνου στην Αυτόνομη Περιοχή των Ουιγούρων του Σιντζιάνγκ, τέθηκε ήδη σε λειτουργία.

Το νέο εργοστάσιο, είναι το πρώτο στην Κίνα με την παραγωγή του υδρογόνου να βασίζεται σε φωτοβολταϊκά τόξα, ενώ αναμένεται ότι θα αποτελέσει ένα παράδειγμα για τη βιομηχανία, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι μείωσης των εκπομπών άνθρακα, μέσω της πλήρους εκμετάλλευσης του πράσινου υδρογόνου σε μεγαλύτερη κλίμακα, σύμφωνα με τη Sinopec.

Η κατασκευή της μονάδας άρχισε τον Μάρτιο του 2022, ενώ αυτή, έχει ως αντικείμενο την φωτοβολταϊκή παραγωγή ενέργειας, την μετεξέλιξη της παραγωγής ενέργειας, την παραγωγή ηλεκτρολυτικού υδρογόνου, αλλά και την αποθήκευση και τη μεταφορά υδρογόνου, καθώς διαθέτει και συμπληρωματικές αποθηκευτικές εγκαταστάσεις.

Η πρώτη εγκατάσταση υδρογόνου της Sinopec έχει τη δυνατότητα παραγωγής 20.000 μετρικών τόνων ετησίως, χρησιμοποιώντας ηλιακή ενέργεια για την ηλεκτρόλυση του νερού, αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Η κρατική εταιρεία είχε ανακοινώσει πέρυσι τον στόχο για την παραγωγή 100.000 έως 200.000 μετρικών τόνων πράσινου υδρογόνου ετησίως έως το 2025.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τεχνητή νοημοσύνη απασχόληση
ΔΙΕΘΝΗ

ΔΝΤ: Η ΑΙ ενισχύει την ανάπτυξη Κίνας-Ινδίας και του παγκόσμιου εμπορίου

Η ζήτηση για τεχνητή νοημοσύνη ενισχύει την ανάπτυξη σε Κίνα, Ινδία και Ασία, ξεπερνώντας το παγκόσμιο εμπόριο, σύμφωνα με τη νέα επικεφαλής οικονομολόγο του ΔΝΤ Σιλβάνα Τενρέιρο στη σύνοδο του οργανισμού στη Μπανγκόκ.
Σημαίες Κίνας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνία Κίνας-ΕΕ για σταθερές οικονομικές και εμπορικές σχέσεις

Κίνα και ΕΕ δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν τη σταθερότητα και την ισορροπία στις οικονομικές και εμπορικές τους σχέσεις, με την επόμενη συνάντησή τους να προγραμματίζεται για τον Μάρτιο του 2027.
Σημαία Κίνας οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Ενάντια στον προστατευτισμό λόγω «πλεονάζουσας παραγωγής»

Το Πεκίνο απορρίπτει τον προστατευτισμό λόγω της “πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας” και προειδοποιεί ότι θα αντιδράσει αν συνεργαζόμενες οικονομίες υιοθετήσουν μέτρα που βλάπτουν την κινεζική οικονομία, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου.