ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Kina, china
Φωτο: Shutterstock

Κίνα: Αύξηση 3,7% στις εξαγωγές το α' εξάμηνο, 1,43 τρισ. ευρώ

Οι συνολικές εισαγωγές και εξαγωγές της Κίνας κατέγραψαν ετήσια αύξηση 2,1% στα 2,50 τρισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων της Κίνας (GAC).

Το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας διατήρησε ένα σταθερό ρυθμό ανάπτυξης με καλύτερη δομή και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τους στο πρώτο εξάμηνο του 2023, αντιστεκόμενο στις προκλήσεις που προκάλεσε η αργή πορεία της οικονομικής ανάκαμψης σε παγκόσμιο επίπεδο, οι κλιμακούμενοι γεωπολιτικοί κίνδυνοι, αλλά και η μείωση της ζήτησης προϊόντων από τις ξένες αγορές, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες.

Οι συνολικές εισαγωγές και εξαγωγές της Κίνας κατέγραψαν ετήσια αύξηση 2,1% στα 20,1 τρισεκατομμύρια γιουάν (2,50 τρισεκατομμύρια ευρώ), σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων της Κίνας (GAC).

Είναι η πρώτη φορά, κατά την οποία, ο όγκος του εξωτερικού εμπορίου της Κίνας ξεπέρασε τα 20 τρισεκατομμύρια γιουάν (2.4 τρισεκατομμύρια ευρώ) στην περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της GAC.

Οι εξαγωγές κατέγραψαν ετήσια αύξηση 3,7% στα 11,46 τρισεκατομμύρια γιουάν ( 1,43 τρισεκατομμύρια ευρώ) με τις εισαγωγές να καταγράφουν ετήσια μείωση κατά 0,1% στα 8,64 τρισεκατομμύρια γιουάν (1,08 τρισεκατομμύρια ευρώ).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Να αναπτύξει τις εμπορικές σχέσεις με την Κίνα στοχεύει η Γαλλία

Καθώς το Πεκίνο είναι πρόθυμο να εμβαθύνει τη συνεργασία με το Παρίσι σε ορισμένους τομείς, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως δεν θέλει η χώρα να αντιμετωπίζει εμπόδια στην πρόσβαση στις κινεζικές αγορές.
Logistics, Exagoges, Exports, Limani, Port, Emporio, Trade
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Θετικές είναι οι τάσεις για την πορεία του εξωτερικού εμπορίου

Οι εμπορικές εταιρείες έχουν αναφέρει αυξημένους αριθμούς νέων παραγγελιών και οι συνολικές εξαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών ιόντων λιθίου και άλλων αυξήθηκαν το πρώτο δίμηνο του έτους.