ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Trump, USA
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Ο Τραμπ συγκεντρώνει 47% στήριξη των Ρεπουμπλικανών για το χρίσμα

Η δημοσκόπηση που διήρκεσε επτά ημέρες δείχνει ότι ο Τραμπ έχει αυξήσει το ποσοστό δημοτικότητάς του μεταξύ των Ρεπουμπλικανών σε σχέση με το 43% που του έδινε άλλη δημοσκόπηση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κυριαρχεί στην κούρσα για την εξασφάλιση του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικανών με το 47% της αποδοχής στους κόλπους του κόμματός του έναντι 19% που είναι το αντίστοιχο ποσοστό για τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Η δημοσκόπηση που διήρκεσε επτά ημέρες και ολοκληρώθηκε την Δευτέρα δείχνει ότι ο Τραμπ, ο οποίος ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ από το 2017 ως το 2021, έχει αυξήσει το ποσοστό δημοτικότητάς του μεταξύ των Ρεπουμπλικανών σε σχέση με το 43% που του έδινε δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos τον Ιούνιο.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι για το χρίσμα του κόμματος έπονται με μεγάλη διαφορά: ο Βίβεκ Ραμασουάμι, ένα πρώην στέλεχος βιοτεχνολογίας, φέρεται να συγκεντρώνει το 9% στην δημοσκόπηση και ακολουθεί με 7% ο πρώην αντιπρόεδρος Μάικ Πενς.

Ο Ραμασουάμι, ο οποίος είχε μόλις 3% στήριξη σε μια δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που διενεργήθηκε τον Ιούνιο, επενδύει τεράστιο κεφάλαιο από την περιουσία του για την προώθηση της υποψηφιότητάς του.

Το Σάββατο αποκάλυψε ότι επένδυσε στην εκστρατεία του περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια.

Η δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, που ρώτησε 4.414 ενήλικες μέσω του διαδικτύου σε εθνικό επίπεδο, έδειξε αμφίρροπη μάχη για τις εκλογές τον Νοέμβριο του 2024 αν ο Τραμπ βρεθεί αντιμέτωπος με τον Δημοκρατικό νυν πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος επιδιώκει την επανεκλογή του και δεν αναμένεται να συναντήσει σοβαρή αντίσταση για την διεκδίκηση του χρίσματος εντός του κόμματός του.

Σε μια υποθετική αναμέτρηση ανάμεσά τους ο Μπάιντεν εμφανίζεται να προηγείται του Τραμπ με 37% έναντι 35% με το υπόλοιπο 28% των ερωτηθέντων να δηλώνει είτε αναποφάσιστο, είτε ότι θα ψηφίσει κάποιον άλλον ή κανέναν.

Ούτε ο Μπάιντεν ούτε ο Τραμπ ήταν ευρέως αποδεκτοί από ερωτηθέντες εκτός των κομμάτων τους. Μόλις το 31% των ανεξάρτητων ερωτηθέντων είχε θετική άποψη για τον Τραμπ και το 32% για τον Μπάιντεν.

Στα 80 του χρόνια ο Μπάιντεν είναι ο γηραιότερος Αμερικανός πρόεδρος που βρίσκεται στον Λευκό Οίκο και το 63% των ερωτηθέντων Δημοκρατικών συμφωνεί ότι είναι πολύ μεγάλης ηλικίας για να βρίσκεται εκεί, ενώ 37% διαφωνούν.

Μολαταύτα, ο Μπάιντεν ηγείται της κούρσας για το χρίσμα των Δημοκρατικών με μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με εκείνη του Τραμπ εντός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος: το 63% των Δημοκρατικών τον στηρίζει σε σχέση με μόλις το 15% που είναι το αντίστοιχο ποσοστό για τον αντιεμβολιαστή ακτιβιστή Ρόμπερτ Φ.Κένεντι τζούνιορ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ φοβάται μήπως χάσει τον Κέβιν Χάσετ αν τον διορίσει στη Fed

Ο Τραμπ, αστειευόμενος, τόνισε πως προτιμά να κρατήσει τον οικονομικό του σύμβουλο Κέβιν Χάσετ στον Λευκό Οίκο παρά να τον προτείνει για επικεφαλής της Fed, εκφράζοντας ταυτόχρονα τα συγχαρητήριά του για το έργο του.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δεν βλέπει λόγο να επικαλεστεί τον Νόμο Εξέγερσης στη Μινεσότα

Ο Τραμπ δήλωσε ότι δεν σκοπεύει, προς το παρόν, να ενεργοποιήσει τον Νόμο περί Εξέγερσης για αποστολή στρατού στη Μινεσότα, όπου συνεχίζονται οι εντάσεις μετά τον θάνατο της Ρενέ Γκουντ από πυρά ICE και τραυματισμό Βενεζουελάνου.
Κοινοβούλιο Δανίας Κοπεγχάγη
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: «Η Γροιλανδία είναι σύμμαχος, όχι περιουσία», λέει η Μαρκόφσκι

Αντιπροσωπεία του αμερικανικού Κογκρέσου επισκέφθηκε την Κοπεγχάγη, εκφράζοντας στήριξη σε Δανία και Γροιλανδία και τονίζοντας ότι οι βλέψεις Τραμπ για τη Γροιλανδία δεν εκφράζουν τους Αμερικανούς πολίτες.
Ντόναλντ Τραμπ Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς όσους απορρίπτουν το σχέδιό του για Γροιλανδία

Ο Τραμπ δήλωσε πως εξετάζει την επιβολή δασμών σε χώρες που δεν στηρίζουν το σχέδιό του για τη Γροιλανδία, τονίζοντας τη σημασία της για την αμερικανική ασφάλεια, παρά τις αντιρρήσεις της Δανίας και την άφιξη ευρωπαϊκών στρατευμάτων.
Διαδηλωτής στην Τεχεράνη
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Υποχώρηση διαδηλώσεων μετά τη βίαιη καταστολή

Οι βίαιες καταστολές στο Ιράν φαίνεται να περιόρισαν τις διαδηλώσεις, σύμφωνα με ΜΚΟ και κατοίκους, ενώ συνεχίζονται οι συλλήψεις. Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για σοβαρές συνέπειες σε νέα αιματοχυσία, αναφέρει ο Λευκός Οίκος.