ΓΔ: 2294.41 2.93% Τζίρος: 102.49 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:13:44
Trump, USA
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Ο Τραμπ συγκεντρώνει 47% στήριξη των Ρεπουμπλικανών για το χρίσμα

Η δημοσκόπηση που διήρκεσε επτά ημέρες δείχνει ότι ο Τραμπ έχει αυξήσει το ποσοστό δημοτικότητάς του μεταξύ των Ρεπουμπλικανών σε σχέση με το 43% που του έδινε άλλη δημοσκόπηση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κυριαρχεί στην κούρσα για την εξασφάλιση του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικανών με το 47% της αποδοχής στους κόλπους του κόμματός του έναντι 19% που είναι το αντίστοιχο ποσοστό για τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Η δημοσκόπηση που διήρκεσε επτά ημέρες και ολοκληρώθηκε την Δευτέρα δείχνει ότι ο Τραμπ, ο οποίος ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ από το 2017 ως το 2021, έχει αυξήσει το ποσοστό δημοτικότητάς του μεταξύ των Ρεπουμπλικανών σε σχέση με το 43% που του έδινε δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos τον Ιούνιο.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι για το χρίσμα του κόμματος έπονται με μεγάλη διαφορά: ο Βίβεκ Ραμασουάμι, ένα πρώην στέλεχος βιοτεχνολογίας, φέρεται να συγκεντρώνει το 9% στην δημοσκόπηση και ακολουθεί με 7% ο πρώην αντιπρόεδρος Μάικ Πενς.

Ο Ραμασουάμι, ο οποίος είχε μόλις 3% στήριξη σε μια δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που διενεργήθηκε τον Ιούνιο, επενδύει τεράστιο κεφάλαιο από την περιουσία του για την προώθηση της υποψηφιότητάς του.

Το Σάββατο αποκάλυψε ότι επένδυσε στην εκστρατεία του περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια.

Η δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, που ρώτησε 4.414 ενήλικες μέσω του διαδικτύου σε εθνικό επίπεδο, έδειξε αμφίρροπη μάχη για τις εκλογές τον Νοέμβριο του 2024 αν ο Τραμπ βρεθεί αντιμέτωπος με τον Δημοκρατικό νυν πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος επιδιώκει την επανεκλογή του και δεν αναμένεται να συναντήσει σοβαρή αντίσταση για την διεκδίκηση του χρίσματος εντός του κόμματός του.

Σε μια υποθετική αναμέτρηση ανάμεσά τους ο Μπάιντεν εμφανίζεται να προηγείται του Τραμπ με 37% έναντι 35% με το υπόλοιπο 28% των ερωτηθέντων να δηλώνει είτε αναποφάσιστο, είτε ότι θα ψηφίσει κάποιον άλλον ή κανέναν.

Ούτε ο Μπάιντεν ούτε ο Τραμπ ήταν ευρέως αποδεκτοί από ερωτηθέντες εκτός των κομμάτων τους. Μόλις το 31% των ανεξάρτητων ερωτηθέντων είχε θετική άποψη για τον Τραμπ και το 32% για τον Μπάιντεν.

Στα 80 του χρόνια ο Μπάιντεν είναι ο γηραιότερος Αμερικανός πρόεδρος που βρίσκεται στον Λευκό Οίκο και το 63% των ερωτηθέντων Δημοκρατικών συμφωνεί ότι είναι πολύ μεγάλης ηλικίας για να βρίσκεται εκεί, ενώ 37% διαφωνούν.

Μολαταύτα, ο Μπάιντεν ηγείται της κούρσας για το χρίσμα των Δημοκρατικών με μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με εκείνη του Τραμπ εντός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος: το 63% των Δημοκρατικών τον στηρίζει σε σχέση με μόλις το 15% που είναι το αντίστοιχο ποσοστό για τον αντιεμβολιαστή ακτιβιστή Ρόμπερτ Φ.Κένεντι τζούνιορ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ παγώνει την επιχείρηση συνοδείας αμερικανικών πλοίων στο Ορμούζ

Ο Τραμπ ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή της αμερικανικής επιχείρησης συνοδείας πλοίων στο στενό του Ορμούζ, ώστε να εξεταστεί αν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία με το Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή.
Λευκός Οίκος εξωτερικό
ΔΙΕΘΝΗ

Λούλα και Τραμπ ίσως συναντηθούν την Πέμπτη σε Βραζιλία-ΗΠΑ

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Λούλα ίσως συναντήσει τον Αμερικανό Ντόναλντ Τραμπ την Πέμπτη στην Ουάσινγκτον για συζήτηση σχετικά με τη συνεργασία κατά του οργανωμένου εγκλήματος, αν και η συνάντηση δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν πρέπει να υψώσει λευκή σημαία και να φερθεί έξυπνα

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποβάθμισε τις στρατιωτικές δυνατότητες του Ιράν, λέγοντας ότι η Τεχεράνη θα έπρεπε να παραδοθεί, αλλά δεν το κάνει λόγω υπερηφάνειας. Πρόσθεσε πως ιδιωτικά το Ιράν θέλει συμφωνία, ενώ επαίνεσε τις αμερικανικές δυνάμεις.
Πάπας Λέων σε δημόσια εμφάνιση
ΔΙΕΘΝΗ

Βατικανό-ΗΠΑ: Ο Τραμπ εξαπολύει νέα επίθεση κατά του πάπα Λέοντα

Ο Τραμπ επέκρινε ξανά τον πάπα Λέοντα ΙΔ΄ για τη στάση του στο θέμα των πυρηνικών του Ιράν, λέγοντας ότι θέτει σε κίνδυνο τους Καθολικούς. Ο ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο θα συναντήσει τον πάπα στο Βατικανό για αποκλιμάκωση της έντασης.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Τα βραβεία Πούλιτζερ κυριάρχησε η κάλυψη της διακυβέρνησης Τραμπ

Τα φετινά Βραβεία Πούλιτζερ ανέδειξαν ρεπορτάζ για τις πολιτικές Τραμπ, τη μετανάστευση, τις περικοπές βοήθειας και την υπόθεση Έπστιν. Η Μίλερ τόνισε τη μάχη υπέρ της ελευθερίας του λόγου και τις πιέσεις που δέχονται τα ΜΜΕ.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Κάλεσμα στη Νότια Κορέα για συμμετοχή στην επιχείρηση Ορμούζ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τη Νότια Κορέα να συμμετάσχει στην επιχείρηση για την προστασία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ, μετά την επίθεση σε νοτιοκορεατικό πλοίο. Τόνισε πως οι ΗΠΑ κατέστρεψαν επτά ιρανικά ταχύπλοα.