ΓΔ: 2279.7 0.64% Τζίρος: 290.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ηλεκτρικά ποδήλατα πόλης
Φώτο: Shutterstock

Ανεβαίνουν συνεχώς οι εξαγωγές ηλεκτρικών ποδηλάτων στην Κίνα

Η Golden Wheel Group, μία κινεζική επιχείρηση παραγωγής ποδηλάτων που έχει ηγετική θέση στην αγορά, εξάγει πολλούς τύπους εξελιγμένων ηλεκτρικών ποδηλάτων (e-bikes).

H Κίνα που εδώ και καιρό είναι γνωστή ως «το βασίλειο των ποδηλάτων» έχει τώρα εξελιχθεί σημαντικά στον αναφερόμενο τομέα, με τη χρήση έξυπνης τεχνολογίας, προσελκύοντας όσους αγαπούν τα ποδήλατα παγκοσμίως, με έξυπνα ποδήλατα, αλλά και μοντέλα υψηλής τεχνολογίας σε ανταγωνιστικές τιμές.

Η Golden Wheel Group, μία κινεζική επιχείρηση παραγωγής ποδηλάτων που έχει ηγετική θέση στην αγορά, εξάγει πολλούς τύπους εξελιγμένων ηλεκτρικών ποδηλάτων (e-bikes) που ενσωματώνουν την πατενταρισμένη τεχνολογία της.

Το τελευταίο έξυπνο μοντέλο ποδηλάτου της εταιρίας είναι εξοπλισμένο με μία νέα πολλαπλών εφαρμογών μπαταρία, ενώ προωθήθηκε εμπορικά στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023, προσθέτοντας νέα δυναμική στα έσοδα από τις εξαγωγές του πρώτου τριμήνου, που έφτασαν στα 85 εκατομμύρια δολάρια (76,40 εκατομμύρια ευρώ) παρά τη γενικότερη καθοδική τάση που καταγράφηκε στην αγορά.

Στο πρώτο πεντάμηνο του έτους, τα τρένα από την Τιαντζίν που μεταφέρουν προϊόντα στο εξωτερικό κατά έναν μήνα και πλέον νωρίτερα από την μεταφορά τους με πλοία, παρέδωσαν προϊόντα εξαγωγής ποδηλάτων οικονομικής αξίας 13,02 εκατομμυρίων δολαρίων, με ετήσια αύξηση 11,5%.

Η μέση εξαγωγική τιμή ενός ποδηλάτου κινεζικής κατασκευής καταγράφηκε στα 90 δολάρια (80,89 ευρώ) το 2022, με ετήσια αύξηση μεγαλύτερη από 20%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κινεζικής Ένωσης Ποδηλάτου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΗΠΑ και Κίνα χρήματα
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Η συμφωνία με Οτάβα δεν στρέφεται κατά τρίτων μετά τις απειλές Τραμπ

Η Κίνα ξεκαθάρισε πως η νέα εμπορική της συμφωνία με τον Καναδά δεν στρέφεται εναντίον άλλων χωρών, ενώ ο Καναδάς αναζητά νέες αγορές στην Ασία και Ευρώπη, εν μέσω αμερικανικών απειλών για αυξημένους δασμούς.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ απειλεί τον Καναδά με δασμούς 100% αν συμφωνήσει με Κίνα

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς 100% σε όλα τα καναδικά προϊόντα αν ο Καναδάς συνάψει εμπορική συμφωνία με την Κίνα, κατηγορώντας τη χώρα για ενδεχόμενη μετατροπή της σε διαμετακομιστικό κόμβο κινεζικών αγαθών προς τις ΗΠΑ.
τεχνητή νοημοσύνη interface
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη γράφει το 1/3 του λογισμικού στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ, σχεδόν το 30% του κώδικα παράγεται από τεχνητή νοημοσύνη, σύμφωνα με μελέτη στο Science. Η χρήση AI αυξάνεται γρήγορα διεθνώς, φτάνοντας μόλις 12% στην Κίνα, ενώ στη Γαλλία και Γερμανία τα ποσοστά είναι 24% και 23% αντίστοιχα.
Ντόναλντ Τραμπ Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Πλήρης πρόσβαση» ΗΠΑ στη Γροιλανδία με συμφωνία ΝΑΤΟ

Ο Τραμπ ανακοίνωσε πλήρη πρόσβαση των ΗΠΑ στη Γροιλανδία μέσω NATO, αποκλείοντας βία ή νέους δασμούς στην Ευρώπη. Δανία τονίζει πως διατηρεί την κυριαρχία της, ενώ η Κάλας δηλώνει ότι οι σχέσεις ΗΠΑ-ΕΕ έχουν πληγεί πρόσφατα.