ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ουκρανοί στρατιώτες ενωμένοι
Πηγή: Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

«Θα εισέλθουμε σύντομα στην Κριμαία» δήλωσε Ουκρανός αξιωματούχος

Η αντεπίθεση της Ουκρανίας ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου, αλλά μέχρι στιγμής κινείται σχετικά αργά - αν και η δυναμική της ουκρανικής επέλασης φαίνεται να έχει επιταχυνθεί τις τελευταίες ημέρες.

Η Ουκρανία φαίνεται ότι θα ξεκινήσει τη στρατιωτική της επιχείρηση για την απελευθέρωση της Κριμαίας, όπως προκύπτει από τα σχόλια κορυφαίου Ουκρανού αξιωματούχου του στρατιωτικού τομέα. Ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με την πιθανή είσοδο ουκρανικών δυνάμεων στην Κριμαία, ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας δήλωσε ότι αυτό θα συμβεί «σύντομα». 

Ωστόσο, ο Κιρίλο Μπουντάνοβ, ο οποίος μιλούσε στο TSN, δεν προσδιόρισε συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά δήλωσε ότι αυτό θα συμβεί στο εγγύς μέλλον. Η Κριμαία βρίσκεται υπό ρωσική κατοχή από το 2014 και αποτελεί βασικό στόχο της αντεπίθεσης της Ουκρανίας. 

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αναφερθεί επανειλημμένες επιθέσεις στη χερσόνησο - συμπεριλαμβανομένης μιας έκρηξης που προκάλεσε ζημιές στη γέφυρα του Κερτς που συνδέει την Κριμαία με τη Ρωσία. Η αντεπίθεση της Ουκρανίας ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου, αλλά μέχρι στιγμής κινείται σχετικά αργά - αν και η δυναμική της ουκρανικής επέλασης φαίνεται να έχει επιταχυνθεί τις τελευταίες ημέρες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Βλέπουμε βρετανικό ρόλο στις πρόσφατες κινήσεις της Ουκρανίας

Η Μόσχα αποδίδει στη Βρετανία ρόλο στις πρόσφατες «προκλήσεις» της Ουκρανίας που επιδιώκουν να εμποδίσουν την ειρηνευτική διαδικασία, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών. Η θέση της Ρωσίας στις διαπραγματεύσεις θα επανεξεταστεί.
Βλαντίμιρ Πούτιν πρόσωπο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ο Πούτιν υπέγραψε τροπολογίες για αγνόηση αποφάσεων διεθνών δικαστηρίων

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε τροπολογίες που επιτρέπουν στη Ρωσία να αγνοεί αποφάσεις ξένων και διεθνών δικαστηρίων σε ποινικές υποθέσεις, όταν εκδίδονται χωρίς τη συμμετοχή της.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επιβάλουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας τόνισε πως η Ουάσινγκτον δεν μπορεί να επιβάλει ειρήνη στην Ουκρανία, καθώς συμφωνία πρέπει να επιθυμούν και οι δύο πλευρές. Νέες διαβουλεύσεις ξεκινούν στις ΗΠΑ, Παρασκευή και Σάββατο.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζαπορίζια: 32 τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Ουκρανία

Πάνω από 30 τραυματίες άφησαν οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στη Ζαπορίζια και τα περίχωρα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Μεταξύ των τραυματιών είναι και πέντε παιδιά, ενώ υπέστησαν ζημιές πολυκατοικία, σπίτι και εκπαιδευτικό ίδρυμα.