ΓΔ: 2162.53 0.90% Τζίρος: 108.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:13:43
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε επίσημη εμφάνιση με σοβαρή έκφραση, κατάλληλο για πολιτικά άρθρα.

Απορρίφθηκε η αγωγή του Τραμπ εναντίον του CNN για συκοφαντική δυσφήμιση

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος ζητούσε από το τηλεοπτικό κανάλι αποζημίωση περίπου 500 εκατ. δολαρίων για δυσφήμιση, καθώς θεωρούσε πως τον παραλλήλιζε με τον Χίτλερ και τον ναζισμό.

Ομοσπονδιακός δικαστής της Φλόριντα απέρριψε σήμερα την αγωγή για δυσφήμιση που είχε καταθέσει ο Ντόναλντ Τραμπ εναντίον του ειδησεογραφικού τηλεοπτικού δικτύου CNN και με την οποία ζητούσε αποζημίωση ύψους 475 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Τραμπ κατηγορούσε το CNN επειδή χρησιμοποιούσε την έκφραση «Το Μεγάλο Ψέμα» για να αναφερθεί στους ισχυρισμούς του ότι ο Τζο Μπάιντεν του «έκλεψε» τη νίκη στις προεδρικές εκλογές του 2020. Υποστήριζε ότι με αυτόν τον τρόπο το κανάλι επιχειρούσε να τον «κηλιδώσει» παραλληλίζοντάς τον με τον Αδόλφο Χίτλερ και τον ναζισμό.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, ο δικαστής Ράαγκ Σίνγκαλ, ο οποίος είχε διοριστεί σε αυτήν τη θέση από τον ίδιο τον Τραμπ, απέρριψε την αγωγή κρίνοντας ότι οι δηλώσεις του CNN δεν ήταν δυσφημιστικές επειδή εξέφραζαν την άποψή του καναλιού.

«Η χρήση της έκφρασης "Το Μεγάλο Ψέμα" για την αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος εκ μέρους του Τραμπ δεν οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Τραμπ κηρύσσει τη γενοκτονία των Εβραίων ή οποιασδήποτε άλλης ομάδας ανθρώπων. Το δικαστήριο θεωρεί απεχθείς και αποκρουστικές τις ναζιστικές αναφορές στον πολιτικό διάλογο (από οποιαδήποτε πλευρά και αν προέρχονται). Όμως η κακή ρητορική δεν συνιστά δυσφήμιση όταν δεν περιέχει πραγματικά ψευδείς δηλώσεις», ανέφερε στο σκεπτικό του ο δικαστής.

Σύμφωνα με τον Τραμπ, το «Μεγάλο Ψέμα» είναι μια άμεση αναφορά στην τακτική που χρησιμοποιούσε ο Αδόλφος Χίτλερ και η φράση αυτή περιλαμβάνεται στο βιβλίο «Ο αγών μου».

Υπενθυμίζουμε πως κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος διατηρούσε τεταμένες σχέσεις με μεγάλα μέσα ενημέρωσης, όπως το CNN και η εφημερίδα New York Times, τα οποία αποκαλούσε συστηματικά «fake news».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ κατά χωρών ΝΑΤΟ: Απέρριψαν το αίτημά του για βοήθεια έναντι Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «ανόητο λάθος» τη στάση χωρών του ΝΑΤΟ που δεν βοηθούν τις ΗΠΑ για τα Στενά Χορμούζ, τα οποία έχει αποκλείσει το Ιράν, τονίζοντας ότι δεν τις έχει ανάγκη αλλά θα έπρεπε να στηρίζουν.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Αδύναμο» τονίζει τον παραιτηθέντα αρχηγό Αντιτρομοκρατίας των ΗΠΑ

Ως θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο Τραμπ την παραίτηση του επικεφαλής της αντιτρομοκρατίας Κεντ, που αποχώρησε λόγω διαφωνίας για τον πόλεμο στο Ιράν και κρίθηκε «αδύναμος στην ασφάλεια» από τον Αμερικανό πρόεδρο.
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ αναβάλλει την επίσκεψή του στην Κίνα για 5-6 εβδομάδες

Ο πρόεδρος Τραμπ ανέβαλε το ταξίδι του στην Κίνα λόγω του πολέμου στο Ιράν, αλλά σχεδιάζει να επισκεφθεί τη χώρα σε 5-6 εβδομάδες. Η αναβολή προκαλεί αβεβαιότητα στις αγορές και στις διπλωματικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Λάθος του ΝΑΤΟ να μην βοηθά στα Στενά του Χορμούζ

Ο Τραμπ χαρακτήρισε «ανόητο λάθος» τη στάση του ΝΑΤΟ για τα Στενά του Χορμούζ, λέγοντας ότι δεν βοηθούν τις ΗΠΑ, παρότι, όπως υποστηρίζει, οι ΗΠΑ δεν χρειάζονται βοήθεια. Επανέλαβε πως το ΝΑΤΟ στηρίζει ΗΠΑ-Ισραήλ, χωρίς να θέλει εμπλοκή.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δεν χρειάζομαι πια βοήθεια από συμμάχους για το Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι, μετά την απόρριψη του αιτήματός του για βοήθεια στα Στενά του Χορμούζ από συμμάχους στο ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ δεν χρειάζονται πλέον ξένη υποστήριξη λόγω της στρατιωτικής τους επιτυχίας.