ΓΔ: 2285.92 6.58% Τζίρος: 526.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Accor
Φωτο: Shutterstock

Accor: Υπερδιπλασιασμός των EBITDA στο α' εξάμηνο στα 447 εκατ.

Στο εν λόγω διάστημα ο όμιλος άνοιξε 114 ξενοδοχεία, ενώ προχώρησε σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών του για τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων για το σύνολο του 2023.

Σε θετική πορεία κινήθηκαν τα μεγέθη της εταιρείας Accor το α' εξάμηνο, με τα έσοδα να ενισχύονται κατά 39% στα 2,405 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων υπερδιπλασιάστηκαν στα 447 εκατ. ευρώ. 

Όπως τόνισε ο Σεμπάστιαν Μπάζιν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας  «η αύξηση της δραστηριότητας του εξαμήνου ήταν ιδιαίτερα ισχυρή σε όλα τα brands και τις αγορές μας. Αυτές οι καλές επιδόσεις υποστηρίζονται από την αυστηρή εφαρμογή της στρατηγικής μας, την ελκυστικότητα των brands μας και την αφοσίωση των ομάδων μας. Αυτή η δυναμική θα συνεχιστεί για τους επόμενους μήνες, λόγω της ισχυρής ζήτησης τόσο στον leisure όσο και στον business τουρισμό. Η απόδοσή μας, μας δίνει τη δυνατότητα να αυξήσουμε τις εκτιμήσεις μας για το 2023 και να συνεχίσουμε να επενδύουμε στα brands, την ομάδα μας και τα ψηφιακά μας εργαλεία». 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι τάσεις της αγοράς το δεύτερο τρίμηνο του 2023 ήταν σταθερές στα δύο τμήματα του Ομίλου. Η ξενοδοχειακή ζήτηση από τους leisure και τους business επισκέπτες παρέμεινε ανοδική. Αυτό φάνηκε από τη βελτίωση στα ποσοστά πληρότητας και μια διαρκή αύξηση στη μέση τιμή δωματίων.

Αυτά τα αποτελέσματα επιτρέπουν στον Όμιλο να αυξήσει τις εκτιμήσεις του για το EBITDA ολόκληρου του έτους, όπως παρουσιάστηκε στην Capital Markets Day στις 27 Ιουνίου 2023.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, η Accor άνοιξε 114 ξενοδοχεία, που αντιπροσωπεύουν 14.500 δωμάτια, δηλαδή καθαρό unit growth 3,5% τους τελευταίους 12 μήνες. Στα τέλη Ιουνίου 2023, ο Όμιλος διέθετε ένα χαρτοφυλάκιο 805.436 δωματίων (5.487 ξενοδοχεία) και ένα pipeline 217.000 δωματίων (1.262 ξενοδοχεία). Για το 2023, ο Όμιλος επιβεβαιώνει την πρόβλεψή του του για καθαρό unit growth στο δίκτυο μεταξύ 2% και 3%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φούρνοι λιμάνι θάλασσα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τουρισμό δύο ταχυτήτων φέτος δείχνουν οι εκτιμήσεις ξενοδόχων για τα έσοδα

Με δύο ταχύτητες εκτιμάται ότι θα τρέξει ο τουρισμός τη φετινή σεζόν, καθώς οι εκτιμήσεις των ξενοδόχων για τα έσοδα εμφανίζουν μεγάλες αποκλίσεις ανάλογα την περιοχή, σύμφωνα με έρευνα του ΣΕΤΕ.
Αστυνομία σε έρευνα νύχτα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκρηξη στους Αμπελόκηπους: Μάρτυρας ανέφερε ότι οι ιδιοκτήτες μένουν σε ξενοδοχεία με κρατικά έξοδα

Ένα χρόνο και μισό μετά την έκρηξη σε πολυκατοικία στην οδό Αρκαδίας, οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων μένουν ακόμα σε ξενοδοχεία με κρατική κάλυψη, χωρίς αποζημίωση για τα υπάρχοντά τους, ενώ το Δημόσιο αποκαθιστά το κτίριο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Attica Group επενδύει στο Tinos Beach και χαράζει νέα ρότα στη φιλοξενία

Το νέο βήμα της Attica Group στον κλάδο φιλοξενίας είναι η επένδυση στο ιστορικό Tinos Beach που μετατρέπει το ξενοδοχείο σε πεντάστερο προορισμό, συνδέοντας τον τουρισμό με τον πολιτισμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη της Τήνου.