ΓΔ: 1357.3 -2.40% Τζίρος: 150.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Accor
Φωτο: Shutterstock

Accor: Υπερδιπλασιασμός των EBITDA στο α' εξάμηνο στα 447 εκατ.

Στο εν λόγω διάστημα ο όμιλος άνοιξε 114 ξενοδοχεία, ενώ προχώρησε σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών του για τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων για το σύνολο του 2023.

Σε θετική πορεία κινήθηκαν τα μεγέθη της εταιρείας Accor το α' εξάμηνο, με τα έσοδα να ενισχύονται κατά 39% στα 2,405 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων υπερδιπλασιάστηκαν στα 447 εκατ. ευρώ. 

Όπως τόνισε ο Σεμπάστιαν Μπάζιν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας  «η αύξηση της δραστηριότητας του εξαμήνου ήταν ιδιαίτερα ισχυρή σε όλα τα brands και τις αγορές μας. Αυτές οι καλές επιδόσεις υποστηρίζονται από την αυστηρή εφαρμογή της στρατηγικής μας, την ελκυστικότητα των brands μας και την αφοσίωση των ομάδων μας. Αυτή η δυναμική θα συνεχιστεί για τους επόμενους μήνες, λόγω της ισχυρής ζήτησης τόσο στον leisure όσο και στον business τουρισμό. Η απόδοσή μας, μας δίνει τη δυνατότητα να αυξήσουμε τις εκτιμήσεις μας για το 2023 και να συνεχίσουμε να επενδύουμε στα brands, την ομάδα μας και τα ψηφιακά μας εργαλεία». 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι τάσεις της αγοράς το δεύτερο τρίμηνο του 2023 ήταν σταθερές στα δύο τμήματα του Ομίλου. Η ξενοδοχειακή ζήτηση από τους leisure και τους business επισκέπτες παρέμεινε ανοδική. Αυτό φάνηκε από τη βελτίωση στα ποσοστά πληρότητας και μια διαρκή αύξηση στη μέση τιμή δωματίων.

Αυτά τα αποτελέσματα επιτρέπουν στον Όμιλο να αυξήσει τις εκτιμήσεις του για το EBITDA ολόκληρου του έτους, όπως παρουσιάστηκε στην Capital Markets Day στις 27 Ιουνίου 2023.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, η Accor άνοιξε 114 ξενοδοχεία, που αντιπροσωπεύουν 14.500 δωμάτια, δηλαδή καθαρό unit growth 3,5% τους τελευταίους 12 μήνες. Στα τέλη Ιουνίου 2023, ο Όμιλος διέθετε ένα χαρτοφυλάκιο 805.436 δωματίων (5.487 ξενοδοχεία) και ένα pipeline 217.000 δωματίων (1.262 ξενοδοχεία). Για το 2023, ο Όμιλος επιβεβαιώνει την πρόβλεψή του του για καθαρό unit growth στο δίκτυο μεταξύ 2% και 3%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Εκατομμύρια Αμερικανοί προετοιμάζονται για την ολική έκλειψη ηλίου

Πολλά ξενοδοχεία καταγράφουν πληρότητα εδώ και μήνες. Και οι τιμές των λίγων εναπομείναντων δωματίων, που συνήθως κυμαίνονται στα 150 δολάρια τη βραδιά, έχουν εκτοξευτεί μεταξύ 600 και 700 δολαρίων.
Somalia-epithesi-tromokratiki energeia
ΔΙΕΘΝΗ

Σομαλία: Τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν από επίθεση σε ξενοδοχείο

Η οργάνωση Σεμπάμπ διεξάγει σκληρό αντάρτικο εναντίον της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Σομαλίας από το 2006 στην προσπάθεια να εγκαθιδρύσει τη δική της διακυβέρνηση στη βάση της δικής της ερμηνείας του ισλαμικού νόμου.
ΔΙΕΘΝΗ

Μεγάλες αυξήσεις στις τιμές στα ξεvοδοχεία του Παρισιού για το 2024

Μια έκθεση του γραφείου τουρισμού έδειξε ότι οι τιμές των ξενοδοχείων θα αυξηθούν κατά 314% μεταξύ των καλοκαιριών του 2023 και του 2024, ενώ «περίπου το 66% των ξενοδοχείων δεν είναι ακόμα διαθέσιμο για κράτηση για την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων».
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Συναγερμός από τους ξενοδόχους για τις αυξήσεις στην ενέργεια

Tις αμέσως επόμενες ημέρες η κυβέρνηση Ντράγκι αναμένεται να εγκρίνει νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών φοβάται για αύξηση του δημόσιου ελλείμματος.