ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Την εξαίρεση δικαστή από την υπόθεσή του ζητά ο πρώην πρόεδρος Τραμπ

Ο πρώην πρόεδρος δήλωσε αθώος στις 3 Αυγούστου και στις τέσσερις κατηγορίες που του αποδίδονται και στις 28 Αυγούστου θα μάθει πότε θα δικαστεί.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ζητήσει να εξαιρεθεί η δικαστής που πρόκειται να προεδρεύσει στη μελλοντική δίκη του στην Ουάσινγκτον για την απόπειρα ανατροπής του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών του 2020 και την υποκίνηση της επίθεσης στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου 2021.

«Δεν μπορώ με κανέναν τρόπο να επωφεληθώ από μια δίκαιη δίκη με τη δικαστή που διορίστηκε σε αυτή τη γελοία υπόθεση της ελευθερίας της έκφρασης και των δίκαιων εκλογών» έγραψε ο Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα όπως το συνηθίζει, στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social. «Όλος ο κόσμος το ξέρει αυτό, όπως και η ίδια. Θα ζητήσουμε αμέσως να εξαιρεθεί αυτή η δικαστής, έχοντας πολύ σοβαρούς λόγους και επίσης (θα ζητηθεί) η αλλαγή της τοποθεσίας (της δίκης), εκτός της πρωτεύουσας Ουάσινγκτον», πρόσθεσε.

Η δικαστής Τάνια Τσάτκαν θα προεδρεύσει στη δίκη του Τραμπ και είναι γνωστή επειδή καταδίκασε σε βαριές ποινές τους υποστηρικτές του πρώην προέδρου που συμμετείχαν στην επίθεση στο Καπιτώλιο. Ο πρώην πρόεδρος δήλωσε αθώος στις 3 Αυγούστου και στις τέσσερις κατηγορίες που του αποδίδονται και στις 28 Αυγούστου θα μάθει πότε θα δικαστεί. Ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ, που είχε αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης, δήλωσε πρόσφατα ότι θέλει να διεξαχθεί η δίκη το συντομότερο δυνατόν.

Ο Τραμπ, το μεγάλο φαβορί για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024, κατηγορείται επίσης από την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη για τα απόρρητα έγγραφα που πήρε μαζί του όταν αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο. Στη Νέα Υόρκη είναι κατηγορούμενος για λογιστική απάτη, σε μια υπόθεση που σχετίζεται με την καταβολή χρημάτων για την εξαγορά της σιωπής της πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς. Οι δίκες αυτές πρόκειται να διεξαχθούν τον Μάρτιο και τον Μάιο του 2024, εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δασμοί ΗΠΑ σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Καναδά: Αυξάνεται η ένταση με δασμούς και απειλές

Ο Τραμπ αντέδρασε έντονα στην ανακοίνωση του Καναδού πρωθυπουργού Κάρνεϊ για αντίμετρα στους νέους αμερικανικούς δασμούς, κατηγορώντας τον Καναδά για μεγάλους δασμούς στους Αμερικανούς αγρότες και τονίζοντας «Αρκετά!».
Ντόναλντ Τραμπ χειρονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ χαρακτήρισε το Στενό του Ορμούζ «αμερικανικό έδαφος»

Ο Ντόναλντ Τραμπ με νέα ανάρτησή του στο Truth Social επαναλαμβάνει πως το Στενό του Ορμούζ είναι αμερικανικό έδαφος, δημοσιεύοντας ξανά φωτογραφία με τη λεζάντα «ΝΕΟ έδαφος των ΗΠΑ». Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα.
Καύσωνας καλοκαίρι ήλιος
ΔΙΕΘΝΗ

Θάνατος Γάλλου τουρίστα στην Κοιλάδα του Θανάτου λόγω καύσωνα

68χρονος Γάλλος πέθανε από ακραίο καύσωνα στην Κοιλάδα του Θανάτου, Καλιφόρνια, όταν το αυτοκίνητό του ακινητοποιήθηκε. Επιχείρησε πεζοπορία στους 46°C, όμως κατέρρευσε και δεν πρόλαβε η βοήθεια να φτάσει εγκαίρως.
Μαρκ Κάρνεϊ στο Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Καναδάς απαντά με δασμούς σε αμερικανικό χάλυβα και γαλακτοκομικά

Ο Καναδάς ανακοίνωσε αντίποινα εναντίον των ΗΠΑ, επιβάλλοντας δασμούς σε χάλυβα, γαλακτοκομικά, χαρτί, αγροτικά μηχανήματα και ηλεκτρονικά από 8/9, απαντώντας σε αμερικανικούς δασμούς ύψους 20 δισ. δολαρίων.
Μαρκ Κάρνεϊ στο Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Καναδικά αντίμετρα σε αμερικανικό χάλυβα και γαλακτοκομικά, λέει ο Κάρνεϊ

Ο Καναδάς θα επιβάλει από 8 Σεπτεμβρίου αντίποινα στους νέους αμερικανικούς δασμούς, εστιάζοντας σε χάλυβα και γαλακτοκομικά. Ο πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν αποδέχεται τις αμερικανικές προτάσεις για εμπορική συμφωνία.