ΓΔ: 2205.04 0.75% Τζίρος: 200.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Το εμβληματικό κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, Βέλγιο.

Τα υψηλά έξοδα της Κομισιόν για... μακιγιάζ και φωτογραφίες

Περισσότερα από 2,5 εκατ. ευρώ έχει δαπανήσει από τα τέλη του 2019 μέχρι τον Απρίλιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για φωτογραφίες και βίντεο των μελών της.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δαπάνησε 2,75 εκατομμύρια ευρώ για φωτογραφίες και βίντεο των μελών της από τα τέλη του 2019 ως τον Απρίλιο. Το ποσό αναφέρεται στην απάντηση της Κομισιόν σε ερώτηση ευρωβουλευτή του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Η δαπάνη κατά την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο περιλαμβάνει ποσά για φωτογράφους, συνεργεία βίντεο και μακιγιάζ. Δεν προβλεπεται κάλυψη εξόδων κομμωτών. Περίπου το 95% του ποσού αφορά μισθούς και έξοδα μετακίνησης.

«Η φωτογραφική κάλυψη των δραστηριοτήτων» των μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «είναι απαραίτητη για την ενημέρωση των πολιτών για το έργο της και την εξασφάλιση διαφάνειας», εξήγησε ο επίτροπος Προϋπολογισμού Γιοχάνες Χαν. Δεν αναφέρονται αναλυτικά στοιχεία για τα ποσά που δαπανήθηκαν από το καθένα από τα 27 μέλη της Κομισιόν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

Κομισιόν: Ψυχραιμία και προειδοποίηση στις ΗΠΑ για τους δασμούς

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Τόμας Ρενιέ τόνισε τη συνέπεια της ΕΕ στις συμφωνίες και τη νομιμότητα των διαδικασιών, απαντώντας στις απειλές Τραμπ για δασμούς σε ευρωπαϊκά οχήματα. Επεσήμανε πως η ΕΕ τηρεί σταθερά τις δεσμεύσεις της.
Σάκης Αρναούτογλου ομιλία Ευρωκοινοβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρναούτογλου: Να στηριχθούν οι παραγωγοί και να ερευνηθούν οι ζημιές

Ο ευρωβουλευτής Σ. Αρναούτογλου ζήτησε από την ΕΕ στήριξη για τις σοβαρές ζημιές σε δενδροκαλλιέργειες σε Πέλλα και Ημαθία, επισημαίνοντας την ανάγκη επιστημονικής διερεύνησης λόγω εκτεταμένων απωλειών και ελλιπούς κρατικής υποστήριξης.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ σε Τραμπ: Ανοιχτές επιλογές για προστασία από δασμούς σε ευρωπαϊκά οχήματα

Η Κομισιόν απάντησε στις απειλές Τραμπ για δασμούς 25% στα ευρωπαϊκά οχήματα, τονίζοντας ότι θα προστατέψει τα συμφέροντα της ΕΕ και θα διατηρήσει τις επιλογές της ανοιχτές, εάν οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε μονομερή μέτρα.
Κτήριο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Μανιάτης: Παρέμβαση στην Ευρωβουλή για το Κράτος Δικαίου

Ο Γιάννης Μανιάτης μίλησε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ασκώντας κριτική για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης υποκλοπών και κατηγόρησε την κυβέρνηση ΝΔ ως απειλή για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Θετική συζήτηση με Ουγγαρία για τα κονδύλια ΕΕ

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πέτερ Μάγιαρ είχαν θετικές συνομιλίες στις Βρυξέλλες για την αποδέσμευση των ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Ουγγαρία, τα οποία έχουν παγώσει λόγω ανησυχιών για τη διαφθορά και το κράτος δικαίου.
Νταν Γιόργκενσεν πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Μανιάτης: Η ΕΕ αναγνώρισε τον αγώνα μας για τα ηλιακά θερμικά

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναβαθμίζει τα Ηλιακά Θερμικά ως προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής κρίσης, έπειτα από πιέσεις του Γ. Μανιάτη, τονίζοντας τα οφέλη για πολίτες, αγρότες και τη βιομηχανία στην Ελλάδα και ΕΕ.