ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
mask-tesla
Φώτο: Shutterstock

Ο Μασκ σχεδιάζει να καταργήσει την λειτουργία «block» του Twitter

Σε μήνυμά του στο X (πρώην Twitter) ο πολυεκατομμυριούχος έγραψε ότι ο αποκλεισμός των λογαριασμών «θα καταργηθεί, γιατί δεν έχει νόημα». Ωστόσο, θα παραμείνει η λειτουργία για τα προσωπικά μηνύματα, όπως και η λειτουργία της σίγασης (mute).

Τέλος σε μια μεγάλη απόλαυση των χρηστών του Twitter, να μπλοκάρουν ο ένας τον άλλο, θέλει να βάλει ο Έλον Μασκ, γιατί, όπως λέει, «δεν έχει νόημα». Οι χρήστες μπορούν να αποκλείσουν άλλους χρήστες από το να διαβάσουν τα μηνύματά τους ή τους ακολουθήσουν.

Σε μήνυμά του στο X (πρώην Twitter) ο Μασκ έγραψε ότι ο αποκλεισμός των λογαριασμών «θα καταργηθεί, γιατί δεν έχει νόημα». Ωστόσο, θα παραμείνει η λειτουργία για τα προσωπικά μηνύματα, όπως και η λειτουργία της σίγασης (mute) όπου απλά δεν ενημερώνεται ένας χρήστης για τις αναρτήσεις του άλλου. Ο Μασκ από την στιγμή που αγόρασε το Twitter το 2022 περιέγραφε τον εαυτό του ως απόλυτο υπερασπιστή της ελευθερίας του λόγου. Ωστόσο, όπως σημειώνει ο Guardian, η ποσότητα του λόγου μίσους και του αντισημιτικού λόγου έχει αυξηθεί.

Αλλά αυτή η κίνηση για το μπλοκάρισμα θα μπορούσε να φέρει το X σε αντιπαράθεση με τη Apple και το Google, γιατί και τα δύο ηλεκτρονικά καταστήματα (App Store και Google Play) ζητάνε από τις εφαρμογές να δίνουν τη δυνατότητα να αποκλείουν περιεχόμενο και χρήστες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

mask-tesla
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μασκ αποκαλεί «πραγματική αλήθεια» την αντισημιτική ανάρτηση στο X

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Inc. και ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με καθαρή αξία περίπου 225 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει επανειλημμένα επικριθεί για την προώθηση περιεχομένου που επιτίθεται στους Εβραίους.