ΓΔ: 2206.64 -0.19% Τζίρος: 174.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:17:42
Φώτο: Shutterstock

Το Βερολίνo σχεδιάζει να στηρίζει το Κίεβο με 5 δις ευρώ ετησίως

Η Γερμανία είναι μια από τις χώρες με την μεγαλύτερη παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής και έχει δηλώσει ότι θα συνεχίσει να το κάνει για όσο χρειαστεί.

Οικονομική βοήθεια ύψους περίπου πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως αναμένει να παράσχει στην Ουκρανία η Γερμανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ. Η Γερμανία είναι μια από τις χώρες με την μεγαλύτερη παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής και έχει δηλώσει ότι θα συνεχίσει να το κάνει για όσο χρειαστεί.

Τον Μάιο, για παράδειγμα, ανακοίνωσε την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία ύψους 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο ενός πακέτου που περιελάμβανε άρματα μάχης και drones. Αρχικά, δίσταζε να προμηθεύσει με βαρέα όπλα την Ουκρανία φοβούμενη ότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε κλιμάκωση της σύγκρουσης. 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: «Παγκόσμια απειλή» ο «Ορέσνικ», κάλεσμα για πίεση στη Μόσχα

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε την τελευταία ρωσική πυραυλική επίθεση κοντά στα σύνορα ΕΕ και ΝΑΤΟ ως σοβαρή απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, καλώντας σε ενίσχυση της πίεσης προς τη Μόσχα από τους διεθνείς εταίρους.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Η Γερμανία ίσως συμμετάσχει σε πολυεθνική δύναμη εκτός Ουκρανίας

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς δήλωσε ότι γερμανικά στρατεύματα ενδέχεται να συμμετάσχουν σε πολυεθνική δύναμη σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, γειτονική της Ουκρανίας, μόλις υπάρξει κατάπαυση του πυρός με τη Ρωσία, χωρίς να αποκλείεται καμία επιλογή.
Φθινοπωρινό Παρίσι στον Σηκουάνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωπαίοι και Αμερικανοί συζητούν στο Παρίσι για το ουκρανικό

Στο Παρίσι συναντώνται σήμερα Ευρωπαίοι σύμμαχοι της Ουκρανίας και ΗΠΑ για να εδραιώσουν ενιαία γραμμή στις εγγυήσεις ασφαλείας προς το Κίεβο και να συζητήσουν πλαίσιο διεθνούς δύναμης σε πιθανή κατάπαυση πυρός με τη Μόσχα.
Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Στο Κίεβο όλοι οι σύμμαχοι της Ουκρανίας για επίσημη συνάντηση

Στο Κίεβο πραγματοποιούνται σήμερα διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας, ευρωπαϊκών και αμερικανικών συμμάχων για πιθανή συμφωνία με σκοπό τη λήξη του πολέμου. Συμμετέχουν 15 χώρες, ΕΕ και ΝΑΤΟ.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αμφιβολίες πρεσβευτή ΝΑΤΟ για ρωσικό ισχυρισμό επίθεσης σε Πούτιν

Ο αμερικανός πρεσβευτής στο ΝΑΤΟ, Μάθιου Γουίτακερ, εξέφρασε αμφιβολίες για την επίθεση drone κατά της οικίας Πούτιν, σημειώνοντας πως δεν είναι βέβαιος αν συνέβη και ότι θέλει να δει στοιχεία των αμερικανικών υπηρεσιών.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ηγέτες ΕΕ και ΝΑΤΟ στηρίζουν Ουκρανία, ανακοινώνει η καγκελαρία

Οι ηγέτες ΕΕ, ΝΑΤΟ και Καναδά υποσχέθηκαν πλήρη στήριξη στην Ουκρανία, τονίζοντας στενό συντονισμό με τις ΗΠΑ για δίκαιη ειρήνη, όπως ανακοίνωσε η καγκελαρία μετά από τηλεδιάσκεψη με τον Ζελένσκι.