ΓΔ: 2120.82 -0.13% Τζίρος: 151.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:05
Φώτο: Shutterstock

Δύο άνθρωποι νεκροί από εκρήξεις σε πρατήριο καυσίμων στη Ρουμανία

Μετάξυ των 56 τραυματιών είναι και τέσσερις αστυνομικοί, διευκρίνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών της Ρουμανίας Ραέντ Αραφάτ, ο οποίος πρόσθεσε ότι κάποιοι από τους τραυματίες φέρουν σοβαρά εγκαύματα.

Τους δύο εφτασαν οι νεκροί στη Ρουμανία μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν χθες Σάββατο κοντά στο Βουκουρέστι σε σταθμό ανεφοδιασμού με υγροποιημένο αέριο, ενώ ακόμη 56 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Τριάντα εννέα πυροσβέστες που είχαν σπεύσει στο πρατήριο στην πόλη Κρεβεντία, βόρεια του Βουκουρεστίου, αφού σημειώθηκε η πρώτη έκρηξη τραυματίστηκαν όταν υπήρξε και δεύτερη. Οι δύο νεκροί είναι ένα ζευγάρι: ο άνδρας υπέστη ανακοπή, ενώ η γυναίκα, που έφερε σοβαρά εγκαύματα, υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά της.

Μεταξύ των τραυματιών είναι και τέσσερις αστυνομικοί, διευκρίνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών της Ρουμανίας Ραέντ Αραφάτ, ο οποίος πρόσθεσε ότι κάποιοι από τους τραυματίες φέρουν σοβαρά εγκαύματα. «Μεταφέραμε δύο πυροσβέστες και δύο πολίτες στο εξωτερικό (για να λάβουν θεραπεία) και θα ακολουθήσουν και άλλοι», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του. Οι τραυματίες διακομίστηκαν στην Ιταλία και το Βέλγιο, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας.

Επίσης η Ρουμανία ζήτησε βοήθεια μέσω του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ για τη θεραπεία 18 εγκαυματιών και η Αυστρία, η Γερμανία και η Νορβηγία έχουν προσφέρει βοήθεια, έγραψε στο X (πρώην Twitter) ο Ευρωπαίος επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνεζ Λέναρτσιτς. Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ενώ έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Γνωρίζουμε ότι το πρατήριο δεν λειτουργούσε, δεν είχε λάβει άδεια λειτουργίας», σημείωσε ο Αραφάτ. Μετά την πρώτη έκρηξη η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε δύο δεξαμενές καυσίμων και ένα κοντινό σπίτι. Περισσότερα από 20 πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στο σημείο, ενώ απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι σε ακτίνα 700 μέτρων και ανεστάλη η κυκλοφορία σε κοντινό κεντρικό δρόμο, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο σήμερα το πρωί. Ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις έκανε λόγο για «τραγωδία» σε ανάρτησή του στο Facebook.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δυστύχημα στη Ρουμανία: 53χρονος από τη Λάρισα ο νεκρός, σε κώμα 30χρονη

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα onlarissa.gr, πρόκειται για έναν άνδρα, ηλικίας περίπου 53 ετών, κάτοικο Λάρισας. Ο άτυχος άνδρας ταξίδευε μαζί με τη σύζυγό του, η οποία είναι μία από τους τρεις βαριά τραυματίες από το τροχαίο στο Βουκουρέστι.
Πλημμυρισμένο ποτάμι
ΔΙΕΘΝΗ

Θύματα και διακοπές ρεύματος από την καταιγίδα Γιοχάνες σε Σουηδία-Φινλανδία

Η καταιγίδα Γιοχάνες έπληξε τη Σουηδία και τη Φινλανδία, προκαλώντας τον θάνατο δύο ατόμων και διακοπές ρεύματος σε χιλιάδες σπίτια. Σουηδικές αρχές προειδοποίησαν για ισχυρούς ανέμους στη βόρεια χώρα.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζαπορίζια: 32 τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Ουκρανία

Πάνω από 30 τραυματίες άφησαν οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στη Ζαπορίζια και τα περίχωρα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Μεταξύ των τραυματιών είναι και πέντε παιδιά, ενώ υπέστησαν ζημιές πολυκατοικία, σπίτι και εκπαιδευτικό ίδρυμα.
Εφημερίδα και λάπτοπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ρουμανία: Στήριξη δημοσιογράφων στο Recorder για αποκαλύψεις διαφθοράς

Δημοσιογράφοι και ΜΚΟ στη Ρουμανία στηρίζουν το ειδησεογραφικό Recorder, που δέχεται επιθέσεις μετά από ντοκιμαντέρ για διαφθορά στο δικαστικό σύστημα. Καθημερινές διαδηλώσεις γίνονται από τη μετάδοση της έρευνας.
Διάσωση σε πλημμύρα Ινδονησίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδονησία: Θύματα πλημμυρών απευθύνουν έκκληση για διεθνή βοήθεια

Τρεις εβδομάδες μετά τις φονικές πλημμύρες στην Ινδονησία, οι πληγέντες εκφράζουν αγανάκτηση για την αργή βοήθεια, ζητώντας διεθνή στήριξη, ενώ η περιοχή Άτσεχ παραμένει καλυμμένη από λάσπη και ερείπια.
Πλημμύρα στις Κυκλάδες
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 37 νεκροί από πλημμύρες στο Μαρόκο

Τουλάχιστον 37 νεκροί και 14 τραυματίες από αιφνίδιες πλημμύρες στη Σάφι του Μαρόκου ύστερα από καταρρακτώδεις βροχές. Σπίτια και δρόμοι πλημμύρισαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης.