ΓΔ: 2667.04 -0.74% Τζίρος: 263.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Δύο άνθρωποι νεκροί από εκρήξεις σε πρατήριο καυσίμων στη Ρουμανία

Μετάξυ των 56 τραυματιών είναι και τέσσερις αστυνομικοί, διευκρίνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών της Ρουμανίας Ραέντ Αραφάτ, ο οποίος πρόσθεσε ότι κάποιοι από τους τραυματίες φέρουν σοβαρά εγκαύματα.

Τους δύο εφτασαν οι νεκροί στη Ρουμανία μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν χθες Σάββατο κοντά στο Βουκουρέστι σε σταθμό ανεφοδιασμού με υγροποιημένο αέριο, ενώ ακόμη 56 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Τριάντα εννέα πυροσβέστες που είχαν σπεύσει στο πρατήριο στην πόλη Κρεβεντία, βόρεια του Βουκουρεστίου, αφού σημειώθηκε η πρώτη έκρηξη τραυματίστηκαν όταν υπήρξε και δεύτερη. Οι δύο νεκροί είναι ένα ζευγάρι: ο άνδρας υπέστη ανακοπή, ενώ η γυναίκα, που έφερε σοβαρά εγκαύματα, υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά της.

Μεταξύ των τραυματιών είναι και τέσσερις αστυνομικοί, διευκρίνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών της Ρουμανίας Ραέντ Αραφάτ, ο οποίος πρόσθεσε ότι κάποιοι από τους τραυματίες φέρουν σοβαρά εγκαύματα. «Μεταφέραμε δύο πυροσβέστες και δύο πολίτες στο εξωτερικό (για να λάβουν θεραπεία) και θα ακολουθήσουν και άλλοι», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του. Οι τραυματίες διακομίστηκαν στην Ιταλία και το Βέλγιο, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας.

Επίσης η Ρουμανία ζήτησε βοήθεια μέσω του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ για τη θεραπεία 18 εγκαυματιών και η Αυστρία, η Γερμανία και η Νορβηγία έχουν προσφέρει βοήθεια, έγραψε στο X (πρώην Twitter) ο Ευρωπαίος επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνεζ Λέναρτσιτς. Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ενώ έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Γνωρίζουμε ότι το πρατήριο δεν λειτουργούσε, δεν είχε λάβει άδεια λειτουργίας», σημείωσε ο Αραφάτ. Μετά την πρώτη έκρηξη η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε δύο δεξαμενές καυσίμων και ένα κοντινό σπίτι. Περισσότερα από 20 πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στο σημείο, ενώ απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι σε ακτίνα 700 μέτρων και ανεστάλη η κυκλοφορία σε κοντινό κεντρικό δρόμο, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο σήμερα το πρωί. Ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις έκανε λόγο για «τραγωδία» σε ανάρτησή του στο Facebook.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δυστύχημα στη Ρουμανία: 53χρονος από τη Λάρισα ο νεκρός, σε κώμα 30χρονη

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα onlarissa.gr, πρόκειται για έναν άνδρα, ηλικίας περίπου 53 ετών, κάτοικο Λάρισας. Ο άτυχος άνδρας ταξίδευε μαζί με τη σύζυγό του, η οποία είναι μία από τους τρεις βαριά τραυματίες από το τροχαίο στο Βουκουρέστι.
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα συλλυπητήρια του ΠτΔ Τασούλα για τις πλημμύρες σε Νεπάλ και Κίνα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, εξέφρασε τη βαθιά οδύνη και την αλληλεγγύη της Ελλάδας προς το Νεπάλ και την Κίνα για τις καταστροφικές πλημμύρες, συλλυπούμενος τις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμενος ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.
Βουρβουρού Χαλκιδική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Ενημέρωση αγροτών Σίβηρης για αποζημιώσεις πυρκαγιάς

Σε σύσκεψη στο δημαρχείο Κασσάνδρας συζητήθηκαν τα μέτρα στήριξης και αποζημιώσεων για τους αγρότες που επλήγησαν από την πυρκαγιά στη Σίβηρη Χαλκιδικής, με οδηγίες για τις διαδικασίες και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.
Πλημμυρισμένο ποτάμι
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα προειδοποίηση για πλημμύρες στο Νεπάλ μετά την καταστροφή

Η υπηρεσία Διαχείρισης Κινδύνων του Νεπάλ προειδοποιεί πως δορυφορικές εικόνες δείχνουν φραγμένο ποταμό και σχηματισμένη λίμνη στην πληγείσα περιοχή, με αυξημένο κίνδυνο νέας πλημμύρας λόγω ανόδου της στάθμης.
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Συμπαράσταση στις οικογένειες θυμάτων πλημμυρών στο Νεπάλ

Το Υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για τις καταστροφικές πλημμύρες σε Νεπάλ και Κίνα, σημειώνοντας πως η σκέψη όλων βρίσκεται στις οικογένειες των θυμάτων, των αγνοουμένων και των πληγέντων κατοίκων.