ΓΔ: 2585.51 -0.68% Τζίρος: 145.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:03:38
Λούλα ντα Σίλβα προφίλ

Λούλα: Αντιμετωπίζουμε πρωτοφανή κλιματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Οι ηγέτες της G20 συνεδριάζουν στη διάρκεια μίας χρονιάς που προμηνύεται ότι θα είναι η θερμότερη στην ιστορία, όμως οι ελπίδες είναι λιγοστές το μπλοκ να συμφωνήσει σε φιλόδοξες ενέργειες που θα επιτρέψουν να αντιμετωπιστεί η κλιματική κρίση.

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα δήλωσε σήμερα στη σύνοδο κορυφής της G20 ότι ο κόσμος είναι αντιμέτωπος με μια «πρωτοφανή κλιματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης», επικαλούμενος το παράδειγμα των πλημμυρών στη χώρα του. «Η έλλειψη δέσμευσης υπέρ του περιβάλλοντος μάς οδηγεί σε μια πρωτοφανή κλιματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης», τόνισε ο Λούλα. «Οι ξηρασίες, οι πλημμύρες, οι καταιγίδες και οι πυρκαγιές γίνονται ολοένα και πιο συχνές και θέτουν σε κίνδυνο την επισιτιστική και ενεργειακή ασφάλεια», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι ηγέτες των χωρών της G20 συνεδριάζουν στο Νέο Δελχί στη διάρκεια μίας χρονιάς που προμηνύεται ότι θα είναι η θερμότερη στην ιστορία, όμως οι ελπίδες είναι λιγοστές το μπλοκ να συμφωνήσει σε φιλόδοξες ενέργειες που θα επιτρέψουν να αντιμετωπιστεί η κλιματική κρίση. Τρία ζητήματα- κλειδί βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων στο Νέο Δελχί: ο τριπλασιασμός των παγκόσμιων δυνατοτήτων σε ό,τι αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η σταδιακή μείωση της χρήσης ορυκτών καυσίμων και η χρηματοδότηση της πράσινης μετάβασης στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Τον Ιούλιο οι υπουργοί Ενέργειας των χωρών μελών της G20 δεν κατάφεραν να παρουσιάσουν καν έναν οδικό χάρτη για τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, ούτε καν αναφέρθηκαν στον άνθρακα στην τελική τους ανακοίνωση, παρά το γεγονός ότι αυτή είναι μία από τις βασικότερες αιτίες της υπερθέρμανσης του πλανήτη. «Οι ανακοινώσεις που εκδόθηκαν ήταν θλιβερά μη προσαρμοσμένες» στην πραγματικότητα, σχολίασε αυτή την εβδομάδα ο Σάιμον Στιλ της Σύμβασης- Πλαισίου του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (CNUCC).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λούλα ντα Σίλβα προφίλ
ΔΙΕΘΝΗ

Η σύνοδος κορυφής ξεκίνησε με μια συμφωνία για την καταπολέμηση του λιμού

«Ο λιμός και η φτώχεια δεν είναι αποτελέσματα σπάνης ή φυσικό φαινόμενο... είναι προϊόντα πολιτικών αποφάσεων», είπε ο πρόεδρος της Βραζιλίας , ο οποίος γεννήθηκε μέσα στη φτώχεια και μπήκε στην πολιτική οργανώνοντας ένα συνδικάτο μεταλλεργατών.
Σημαία Βραζιλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βραζιλία: Η ομάδα των G20 να επιβάλει φορολόγηση των δισεκατομμυριούχων

«Παρά τις πρόσφατες προόδους, είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι δισεκατομμυριούχοι συνεχίζουν να ξεφεύγουν από τα φορολογικά συστήματά μας, καταφεύγοντας σε μια σειρά στρατηγικών», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας.
Λογότυπο της Meta
ΔΙΕΘΝΗ

Βραζιλία: 24 ώρες στη Meta για ίση μεταχείριση υποψηφίων - Απειλή προστίμου

Οι αρχές της Βραζιλίας έδωσαν στη Meta 24 ώρες να αποδείξει ίση μεταχείριση των προεκλογικών εκστρατειών Λούλα και Μπολσονάρου. Διαφορετικά, απειλείται με πρόστιμο 1 εκατ. ρεάλ ημερησίως, λόγω καταγγελιών περί μεροληψίας.
Ζαΐρ Μπολσονάρου σε εκδήλωση
ΔΙΕΘΝΗ

Οριακό προβάδισμα Μπολσονάρου από Λούλα σε νέα δημοσκόπηση

Ο Λούλα ντα Σίλβα μείωσε τη διαφορά από τον Φλάβιο Μπολσονάρου ενόψει του β' γύρου των εκλογών στη Βραζιλία, με 49% έναντι 51%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Datafolha. 6% θα ψηφίσουν λευκό και 2% παραμένουν αναποφάσιστοι.
Σημαία Βραζιλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βραζιλία μειώνει το εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας από 44 σε 40 ώρες

Το Κοινοβούλιο της Βραζιλίας ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία τη μείωση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας από 44 σε 40 ώρες και την καθιέρωση δύο ημερών ανάπαυσης, σε κίνηση που στηρίζει ο πρόεδρος Λούλα πριν τον εκλογικό γύρο.
Χέρι σε κάλπη
ΔΙΕΘΝΗ

Βραζιλία: Μικρό προβάδισμα Μπολσονάρου έναντι Λούλα σε νέα δημοσκόπηση

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Datafolha, ο Φλάβιου Μπολσονάρου προηγείται οριακά με 49% έναντι 45% του Λούλα ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών στη Βραζιλία στις 25 Οκτωβρίου, μετά την απροσδόκητη πρωτιά του στον πρώτο γύρο.