ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Cisco
Φωτο: Shutterstock

Η Cisco εξαγοράζει την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Splunk

Η Splunk είναι μια εταιρεία κυβερνοασφάλειας που βοηθά τις επιχειρήσεις να παρακολουθούν και να αναλύουν τα δεδομένα τους, ώστε να ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο παραβιάσεων.

Η Cisco  εξαγοράζει την εταιρεία λογισμικού κυβερνοασφάλειας Splunk έναντι 157 δολαρίων ανά μετοχή σε μια συμφωνία μετρητών αξίας περίπου 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτη.

Η εξαγορά είναι μία από τις μεγαλύτερες της Cisco και συνεχίζει ένα σερί εξαγορών που έχει αναπτύξει τις προσφορές κυβερνοασφάλειας της εταιρείας.

Οι μετοχές της Splunk σημείωσαν άνοδο 21% κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση, ενώ οι μετοχές της Cisco υποχώρησαν κατά 4,5%.

«Από την ανίχνευση και την αντιμετώπιση απειλών έως την πρόβλεψη και την πρόληψη απειλών, θα βοηθήσουμε τους οργανισμούς όλων των μεγεθών να γίνουν πιο ασφαλείς και ανθεκτικοί», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Cisco Τσακ Ρόμπινς. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το τρίτο τρίμηνο του 2024.

Η Cisco αναμένει ότι η συμφωνία θα είναι θετική στις ταμειακές ροές και θα αυξήσει το ακαθάριστο περιθώριο κέρδους κατά το πρώτο έτος μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς - θα αυξήσει τα κέρδη ανά μετοχή της Cisco (non-GAAP) κατά το δεύτερο έτος.

Η εταιρεία θα χρηματοδοτήσει τη συμφωνία με συνδυασμό μετρητών και χρέους, δήλωσε ο Robbins. «Μαζί, θα γίνουμε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες λογισμικού παγκοσμίως», δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές.

Η Splunk είναι μια εταιρεία κυβερνοασφάλειας που βοηθά τις επιχειρήσεις να παρακολουθούν και να αναλύουν τα δεδομένα τους, ώστε να ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο παραβιάσεων και να επιλύουν ταχύτερα τεχνικά ζητήματα. Η Cisco κατασκευάζει και πωλεί εξοπλισμό τηλεπικοινωνιών και δικτύων, καθώς και μια συμπληρωματική σουίτα λογισμικού.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Splunk, Gary Steele, ήταν στην εταιρεία για λίγο περισσότερο από ένα χρόνο. Πριν από την Splunk, ο Steele ήταν διευθύνων σύμβουλος στην Proofpoint, μια εταιρεία κυβερνοασφάλειας.

Εάν η Cisco υπαναχωρήσει από τη συμφωνία ή αναγκαστεί να το πράξει λόγω ρυθμιστικής παρέμβασης, θα καταβάλει στην Splunk αμοιβή τερματισμού ύψους 1,48 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με κανονιστική κατάθεση. Εάν η Splunk υπαναχωρήσει από τη συμφωνία για οποιονδήποτε λόγο, θα καταβάλει αμοιβή διάλυσης ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στη Cisco.

Μόνο το 2023, η Cisco έχει εξαγοράσει τέσσερις εταιρείες: Armorblox, μια πλατφόρμα ανίχνευσης απειλών, την Oort, η οποία ασχολείται με τη διαχείριση ταυτότητας, και τις Valtix και Lightspin, αμφότερες εταιρείες ασφάλειας cloud.

Η Tidal Partners, η Simpson Thacher και η Cravath, Swaine & Moore συμβούλευσαν τη Cisco. Η Qatalyst Partners, η Morgan Stanley και η Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom συμβούλευσαν την Splunk.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ερ. Όλσον: Πολύ σημαντικός ο ρόλος της Αλεξανδρούπολης στην ασφάλεια

Η ανάπτυξη του πλωτού τερματικού σταθμού αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU) στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης είναι ένα έργο σημαντικό όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά για όλη την περιοχή της Βαλκανικής.
ΔΙΕΘΝΗ

Ενισχύουν οι ΗΠΑ το Ισραήλ στρατιωτικά, μαίνονται οι μάχες στη Γάζα

Σφοδρές μάχες συνεχίζουν να διεξάγονται σήμερα στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ανάμεσα στη Χαμάς και τις ισραηλινές δυνάμεις, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι καταβάλλουν απέλπιδες προσπάθειες για να προφυλαχθούν από τα πυρά.