ΓΔ: 2220.01 0.40% Τζίρος: 274.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: ΑΠΕ

Ρωσία και Σαουδική Αραβία ζητούν άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Από την πλευρά του το Ομάν κάλεσε τις δύο πλευρές να επιδείξουν την μέγιστη αυτοσυγκράτηση, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο επίσημη ανακοίνωση.

Η Ρωσία έκανε σήμερα έκκληση προς τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους για «άμεση κατάπαυση του πυρός» εκφράζοντας παράλληλα την «εντονότερη ανησυχία» της μετά την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ. Σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα αναφέρει: «Κάνουμε έκκληση στην παλαιστινιακή και την ισραηλινή πλευρά να προχωρήσουν σε άμεση κατάπαυση του πυρός, να εγκαταλείψουν τη βία και να επιδείξουν την απαραίτητη αυτοσυγκράτηση».

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας που ζήτησε τον «άμεσο τερματισμό της βίας ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους», όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων. Το πρακτορείο επικαλείται ανακοίνωση του υπουργείου, η οποία αναφέρει: «Παρακολουθούμε τις άνευ προηγουμένου εξελίξεις ανάμεσα σε έναν αριθμό παλαιστινιακών φατριών και των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής που έχουν οδηγήσει σε ένα υψηλό επίπεδο βίας σε πολλά μέτωπα».

Από την πλευρά του το Ομάν κάλεσε τις δύο πλευρές να επιδείξουν την μέγιστη αυτοσυγκράτηση, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο επίσημη ανακοίνωση. Η ανακοίνωση ζητεί από την διεθνή κοινότητα και τους θεσμούς να «παρέμβουν άμεσα για να σταματήσει η συνεχιζόμενη κλιμάκωση και να εφαρμόσουν τους κανόνες του διεθνούς δικαίου». Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι εξέφρασε την «αλληλεγγύη» του προς το Ισραήλ. «Βαθιά σοκαρισμένος από τις πληροφορίες που αφορούν την τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ. Είμαστε αλληλέγγυοι προς το Ισραήλ αυτές τις δύσκολες στιγμές», έγραψε ο Μόντι στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπερτουρισμός στη Βενετία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μπιενάλε Βενετίας ξεκινά εν μέσω αντιδράσεων για Ρωσία και Ισραήλ

Η 61η Μπιενάλε της Βενετίας ξεκίνησε χωρίς επίσημη τελετή και με φόντο τη διαμάχη για Ρωσία και Ισραήλ. Για πρώτη φορά από το 1895, δεν θα δοθεί ο Χρυσός Λέων, ενώ παραιτήθηκε όλη η κριτική επιτροπή.
Τιμή πετρελαίου διακύμανση
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΠΕΚ+: Σήμερα οι πρώτες αποφάσεις μετά την αποχώρηση των ΗΑΕ

Η αποχώρηση των ΗΑΕ από τον ΟΠΕΚ+ φέρνει αναταραχή, με τη Σαουδική Αραβία, τη Ρωσία και άλλες χώρες να συνεδριάζουν σήμερα. Η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον την ανακοίνωση για τις νέες ποσοστώσεις παραγωγής πετρελαίου.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ δεν θα ξεφορτώσει πλοίο με σιτηρά που φέρεται να έκλεψε η Ρωσία

Ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν ότι πλοίο με σιτηρά, που η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι έκλεψε η Ρωσία, δεν θα ξεφορτώσει στο Ισραήλ, μετά από αίτημα του Κιέβου για κατάσχεση του φορτίου. Η εισαγωγική εταιρεία αρνήθηκε το φορτίο.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν προς Τραμπ: Προειδοποίηση για «δυσμενείς συνέπειες» αν δράσει κατά Ιράν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε τον Τζο Μπάιντεν για τις σοβαρές συνέπειες που θα έχει πιθανή στρατιωτική ενέργεια ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν, επηρεάζοντας όχι μόνο την περιοχή αλλά και ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα.
ουκρανική σημαία σε σιτάρι
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κίεβο ζητά από το Ισραήλ να κατασχέσει πλοίο με ουκρανικά σιτηρά

Η Ουκρανία ζήτησε από το Ισραήλ να κατασχέσει το πλοίο Panormitis, το οποίο φέρεται να μεταφέρει σιτηρά που εξήχθησαν παράνομα από κατεχόμενα από τη Ρωσία ουκρανικά εδάφη προς τη Χάιφα, εντείνοντας τις διπλωματικές εντάσεις.