ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
ukraine-war
Φώτο: Shutterstock

Στους 59 έφθασαν οι νεκροί από ρωσική πυραυλική επίθεση στη Χρόζα

Ο ρωσικός πύραυλος έπληξε ένα καφενείο της περιοχής την περασμένη εβδομάδα, στο οποίο ο κόσμος είχε συγκεντρωθεί για να θρηνήσει έναν πεσόντα στρατιώτη.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τη ρωσική πυραυλική επίθεση στο χωριό Χρόζα στη βορειοανατολική Ουκρανία έφθασε τους 59 μετά την ολοκλήρωση της ταυτοποίησης των θυμάτων από την αστυνομία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Ίχορ Κλιμένκο.

Η Ουκρανία είχε ανακοινώσει ότι ρωσικός πύραυλος έπληξε ένα καφενείο στο χωριό Χρόζα στην περιοχή του Χάρκοβο την περασμένη εβδομάδα, στο οποίο ο κόσμος είχε συγκεντρωθεί για να θρηνήσει έναν πεσόντα Ουκρανό στρατιώτη. Η Μόσχα αρνείται ότι έχει ως στόχο αμάχους από τότε που εισέβαλε στην Ουκρανία, μια θέση που επανέλαβε απαντώντας σε ερώτηση που τέθηκε σε ενημέρωση του Κρεμλίνου σχετικά με το χτύπημα στη Χρόζα.

«Οι Ρώσοι σκότωσαν 59 ανθρώπους με απευθείας πλήγμα που κατάφεραν με έναν Iskander (πύραυλο) στο χωριό Χρόζα» ανέφερε ο Κλιμένκο σε ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram.

«Όλα τα θύματα είναι ντόπιοι κάτοικοι. Ήταν συνταξιούχοι, νοσηλευτές, αγρότες, δάσκαλοι, επιχειρηματίες. Όλοι ήταν άμαχοι. Ολόκληρες οικογένειες αρκετών γενεών πέθαναν».

Ο απολογισμός αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους μεταξύ αμάχων που καταγράφηκε σε οποιαδήποτε μεμονωμένη ρωσική αεροπορική επιδρομή στους σχεδόν 20 μήνες πολέμου.

Οι ιατροδικαστές εργάσθηκαν νυχθημερόν επί έξι μέρες για να ταυτοποιήσουν τα θύματα. Χρειάσθηκαν κινητά εργαστήρια DNA για να ταυτοποιήσουν 19 άτομα και ένα άτομο, ένας 60χρονος, ταυτοποιήθηκε μόνο μετά την περισυλλογή 20 μερών του σώματός του, δήλωσε ο Κλιμένκο.

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) κατηγόρησε δύο κατοίκους του χωριού που όπως είπε διέφυγαν στη Ρωσία ότι συνέδραμαν στην καθοδήγηση του πυραυλικού πλήγματος.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχίας θα καλέσει τον πρεσβευτή της Ρωσία σχετικά με την επίθεση στην Χρόζα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας CTK.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί και 40 τραυματίες από ουκρανικό πλήγμα σε λύκειο στο Λουχάνσκ

Τουλάχιστον 4 νεκροί και 40 τραυματίες από επίθεση ουκρανικών drone σε λύκειο στο Λουχάνσκ υπό ρωσική κατοχή. Στον κοιτώνα βρίσκονταν 86 μαθητές 14-18 ετών. Δεν έχουν δοθεί ακόμη στοιχεία για την ταυτότητα των θυμάτων.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί από αμοιβαίες επιθέσεις Ρωσίας και Ουκρανίας με drones

Δύο νεκροί και τραυματίες αναφέρθηκαν σε επίθεση με drones στην πόλη Σιζράν της Ρωσίας, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης. Παράλληλα, δύο άτομα σκοτώθηκαν σε ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία, σύμφωνα με ουκρανικές αρχές.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση στο Ντνίπρο: Δύο νεκροί και έξι τραυματίες στην Ουκρανία

Ρωσική επίθεση στο Ντνίπρο της ανατολικής Ουκρανίας κόστισε τη ζωή σε δύο άτομα και τραυμάτισε έξι, εκ των οποίων οι τρεις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με την περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί από ρωσικές επιθέσεις σε βόρεια Ουκρανία

Επιθέσεις με ρωσικό πύραυλο και drone σε Τσερνίχιβ και Σούμι προκάλεσαν τέσσερις νεκρούς και πολλούς τραυματίες, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους. Μεταξύ των θυμάτων είναι και ανήλικος, ενώ υπήρξαν ζημιές σε επιχειρήσεις και καταστήματα.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό πλήγμα στην Πρίλουκι: 2 νεκροί, 17 τραυματίες σύμφωνα με αξιωματούχο

Ρωσική πυραυλική επίθεση στο Πρίλουκι της Τσερνίχιβ σκότωσε δύο άτομα και τραυμάτισε τουλάχιστον 17, περιλαμβανομένου ενός 14χρονου. Ζημιές υπέστη και εμπορικό κέντρο, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Τουλάχιστον 4 νεκροί από μαζική ουκρανική επίθεση με drones

Τέσσερις νεκροί είναι ο απολογισμός μεγάλης ουκρανικής επίθεσης με drones σε ρωσικές περιοχές, ανάμεσά τους και η Μόσχα που δέχθηκε τη σφοδρότερη επίθεση εδώ και έναν χρόνο. Ζημιές καταγράφηκαν σε κτίρια και υποδομές.