ΓΔ: 1403.53 -0.60% Τζίρος: 57.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:21:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Επιδεινώθηκαν οι μάχες στα βόρεια του ανατολικού μετώπου στην Ουκρανία

Ο Ολεξάντρ Σίρσκι, ο οποίος επισκέφθηκε Ουκρανούς στρατιώτες στην περιοχή, είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ανασυντάχθηκαν, μετά τις απώλειες που υπέστησαν, και εξαπολύουν επιθέσεις γύρω από το χωριό Μακιίφκα και προς την πόλη του Κουπιάνσκ.

Οι συγκρούσεις στο βόρειο τμήμα του ανατολικού μετώπου της Ουκρανίας «επιδεινώθηκαν σημαντικά» τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε σήμερα ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων του Κιέβου. Ο Ολεξάντρ Σίρσκι, ο οποίος επισκέφθηκε Ουκρανούς στρατιώτες στην περιοχή, είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ανασυντάχθηκαν, μετά τις απώλειες που υπέστησαν, και εξαπολύουν επιθέσεις γύρω από το χωριό Μακιίφκα και προς την πόλη του Κουπιάνσκ.

Σύμφωνα με τον στρατηγό, «κύριος στόχος του εχθρού είναι η ήττα των στρατευμάτων μας, η περικύκλωση του Κουπιάνσκ και η πρόσβαση στον ποταμό Οσκίλ». Ο Σίρσκι υποστήριξε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπολύουν «δεκάδες» επιθέσεις καθημερινά, αλλά οι Ουκρανοί στρατιώτες παραμένουν σε ετοιμότητα και κρατούν τις θέσεις τους.

Οι δηλώσεις αυτές γίνονται την ώρα που οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν εδώ και ημέρες την πόλη Αβντιίβκα, σε άλλο σημείο του ανατολικού μετώπου. Η αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων επέφερε ορισμένα εδαφικά κέρδη στα ανατολικά, κοντά στην Μπαχμούτ και στα νότια, όπου οι Ουκρανοί ελπίζουν να φτάσουν στην Αζοφική Θάλασσα, όμως τα κέρδη αυτά ήταν μικρά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση με drone στη Μαύρη Θάλασσα ισχυρίζεται πως απέτρεψε η Ρωσία

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters δεν μπορεί να επαληθεύει τον ρωσικό απολογισμό. Το Κίεβο δεν έχει προβεί προς το παρόν σε κάποιο σχετικό σχόλιο. Δεν είναι σαφές πού ακριβώς σημειώθηκε η επίθεση.
businessdaily-Ukraine
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικοί βομβαρδισμοί στην κατεχόμενη από τους Ρώσους πόλη Λισιτσάνσκ

Oι ουκρανικές δυνάμεις δέχθηκαν έντονες ρωσικές επιθέσεις τις τελευταίες 24 ώρες κατά μήκος της γραμμής του μετώπου, ανέφερε το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ουκρανίας σε ανακοίνωσή του την Κυριακή.
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό διυλιστήριο χτυπήθηκε από drones του ουκρανικού στρατού

Το πλήγμα είναι το πιο πρόσφατο σε μια σειρά επιθέσεων με drones που θέτουν στο στόχαστρο ρωσικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, υποδομές που το Κίεβο θεωρεί σημαντικές για την πολεμική προσπάθεια του Κρεμλίνου.
businessdaily-Ukraine
ΔΙΕΘΝΗ

Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ποκρόβσκ της Ουκρανίας από ρωσικό βομβαρδισμό

Εικόνες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο από τον περιφερειακό κυβερνήτη Βαντύμ Φιλάσκιν δείχνουν ομάδες να κοσκινίζουν σωρούς από συντρίμμια που σιγοκαίνε στο σκοτάδι, καθώς και ένα καμένο όχημα.