ΓΔ: 2082.37 0.27% Τζίρος: 2.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:34:35
Βαρέλια πετρελαίου σε σειρά
Φώτο: Shutterstock

Υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου υπό τον φόβο του κοροναϊού

Η παγκόσμια ανησυχία για την εξάπλωση του κοροναϊού προκαλεί μείωση άνω του 2% στις τιμές του πετρελαίου. Αναμένεται αντίδραση από τον ΟΠΕΚ.

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν πτώση σήμερα εν μέσω ανησυχιών για τον πιθανό οικονομικό αντίκτυπο από τον κοροναϊό που συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, έντονος είναι ο προβληματισμός ότι εξαιτίας του ιού θα μειωθεί η κατανάλωση, άρα και η ζήτηση πετρελαίου.

Το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσε νωρίτερα πτώση 1,51 δολαρίων, ή 2,52%, στα 58,30 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό σημείωσε πτώση 1,26 σεντς, ή 2,36%, στα 52,07 δολάρια.

«Η αγορά καθοδηγείται στην πραγματικότητα από την Ασία και τον ιό στην Κίνα. Το μόνο πράγμα που μπορεί να αλλάξει τη σημερινή τάση είναι μια έκτακτη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ», δήλωσε ο Ολιβιέ Τζέικομπ της εταιρίας Petromatrix.

Ο υπουργός Ενέργειας της Αλγερίας Μοχάμεντ Άρκαμπ δήλωσε χθες ότι είναι πολύ πιθανό μια συνεδρίαση του ΟΠΕΚ να διεξαχθεί νωρίτερα τον Φεβρουάριο αντί του Μαρτίου όπως είναι προγραμματισμένο.

Σε αυτήν, είναι πολύ πιθανό να αποφασισθεί η επιβράδυνση της παραγωγής, σε μια προσπάθεια να συγκρατηθούν οι τιμές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαρέλια πετρελαίου και γράφημα
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΠΕΚ+: Άνοδος στην παραγωγή πετρελαίου από Νοέμβριο του 2025

Η Σαουδική Αραβία, η Ρωσία και έξι ακόμη χώρες του ΟΠΕΚ+ ανακοίνωσαν, μέσω βιντεοδιάσκεψης, ότι αυξάνουν τη μηνιαία παραγωγή πετρελαίου κατά 137.000 βαρέλια ημερησίως για τον Νοέμβριο, σε σχέση με τον Οκτώβριο.
πετρελαϊκές αντλίες σε ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΠΕΚ+: Απόφαση για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου αναμένεται τον Νοέμβριο

Οι χώρες του ΟΠΕΚ+ αναμένεται να αυξήσουν περαιτέρω την παραγωγή πετρελαίου από το Νοέμβριο. Η Σαουδική Αραβία ζητά σημαντική αύξηση, ενώ η Ρωσία προτείνει μετριοπαθή άνοδο, σύμφωνα με πηγές κοντά στις συνομιλίες.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλικό Ναυτικό ανέκοψε ρωσικό δεξαμενόπλοιο που συνεχίζει το ταξίδι του

Το ρωσικό δεξαμενόπλοιο Boracay, που είχε αναχαιτιστεί από το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό, συνέχισε την πορεία του χθες το βράδυ, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις Μακρόν για αυστηρότερα μέτρα κατά του ρωσικού πετρελαίου.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Σύσκεψη ευρωπαίων αρχηγών για τον ρωσικό "σκιώδη στόλο"

Ο Μακρόν ανακοίνωσε ότι οι αρχηγοί επιτελείων ευρωπαϊκών χωρών θα συνεδριάσουν σύντομα για να συζητήσουν πώς θα αντιμετωπίσουν τον «σκιώδη στόλο» της Ρωσίας που παρακάμπτει τις κυρώσεις. Συνεχίζεται επίσης η δίωξη του καπετάνιου του Boracay.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν στηρίζει την έρευνα για ρωσικό δεξαμενόπλοιο στα γαλλικά παράλια

Ο Μακρόν χαρακτήρισε θετική την έρευνα που διεξάγεται στη Γαλλία για το δεξαμενόπλοιο Boracay, το οποίο συνδέεται με τον «σκιώδη στόλο» ρωσικού πετρελαίου. Το πλοίο ελέγχεται καθώς το πλήρωμά του δεν προσκόμισε τα απαραίτητα έγγραφα.