ΓΔ: 2236.95 -1.05% Τζίρος: 78.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:24:40
Βαρέλια πετρελαίου σε σειρά
Πολλά βαρέλια πετρελαίου τοποθετημένα στη σειρά σε βιομηχανικό χώρο αποθήκευσης.

Υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου υπό τον φόβο του κοροναϊού

Η παγκόσμια ανησυχία για την εξάπλωση του κοροναϊού προκαλεί μείωση άνω του 2% στις τιμές του πετρελαίου. Αναμένεται αντίδραση από τον ΟΠΕΚ.

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν πτώση σήμερα εν μέσω ανησυχιών για τον πιθανό οικονομικό αντίκτυπο από τον κοροναϊό που συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, έντονος είναι ο προβληματισμός ότι εξαιτίας του ιού θα μειωθεί η κατανάλωση, άρα και η ζήτηση πετρελαίου.

Το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσε νωρίτερα πτώση 1,51 δολαρίων, ή 2,52%, στα 58,30 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό σημείωσε πτώση 1,26 σεντς, ή 2,36%, στα 52,07 δολάρια.

«Η αγορά καθοδηγείται στην πραγματικότητα από την Ασία και τον ιό στην Κίνα. Το μόνο πράγμα που μπορεί να αλλάξει τη σημερινή τάση είναι μια έκτακτη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ», δήλωσε ο Ολιβιέ Τζέικομπ της εταιρίας Petromatrix.

Ο υπουργός Ενέργειας της Αλγερίας Μοχάμεντ Άρκαμπ δήλωσε χθες ότι είναι πολύ πιθανό μια συνεδρίαση του ΟΠΕΚ να διεξαχθεί νωρίτερα τον Φεβρουάριο αντί του Μαρτίου όπως είναι προγραμματισμένο.

Σε αυτήν, είναι πολύ πιθανό να αποφασισθεί η επιβράδυνση της παραγωγής, σε μια προσπάθεια να συγκρατηθούν οι τιμές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Έτοιμος να επαναλειτουργήσει ο αγωγός Druzhba στην Ουκρανία

Ο αγωγός πετρελαίου Druzhba είναι έτοιμος να λειτουργήσει ξανά μετά την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από ρωσική επίθεση, ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι, εκφράζοντας ελπίδα για ευρωπαϊκή βοήθεια από τη Βουδαπέστη.
Ρωσική οικονομία πετρέλαιο δολάριο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία διακόπτει τις ροές πετρελαίου Καζακστάν-Γερμανίας μέσω Druzhba

Η Ρωσία σκοπεύει να σταματήσει από 1η Μαΐου τις εξαγωγές πετρελαίου Καζακστάν στη Γερμανία μέσω του αγωγού Druzhba, γεγονός που εντείνει την ενεργειακή αβεβαιότητα στη Γερμανία εν μέσω διεθνών κρίσεων.
Γιάννης Βαρδινογιάννης και Ανδρέας Σιάμισιης
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δεν θα «μείνουμε» από καύσιμα τονίζουν κατηγορηματικά τα ελληνικά διυλιστήρια

Τα ελληνικά διυλιστήρια εμφανίζονται διασφαλισμένα απέναντι στην κρίση, με επάρκεια καυσίμων, τρίμηνα αποθέματα ασφαλείας και εναλλακτικές πηγές εφοδιασμού. Ετοιμα για μείωση εξαγωγών εάν χρειαστεί.
σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Απέτρεψε ιρανικό σχέδιο επίθεσης στον αγωγό Μπακού-Τσεϊχάν

Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως απέτρεψε ιρανικό σχέδιο επιθέσεων σε πετρελαιαγωγό και ισραηλινούς ή εβραϊκούς στόχους στο Αζερμπαϊτζάν, όπως πρεσβείες και ηγέτες της κοινότητας, σύμφωνα με Mossad και Shin Bet.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ-Ιράν: Μόνο 3 πλοία από το Ορμούζ σε 12 ώρες - Άνοδος στο πετρέλαιο

Λόγω της πρόσφατης έντασης στον Κόλπο, τα πλοία αποφεύγουν τα Στενά του Ορμούζ, με μόλις τρία περάσματα σε 12 ώρες, έναντι 130 συνήθως. Την ίδια ώρα, το τάνκερ Nero, που τελεί υπό κυρώσεις, διασχίζει την περιοχή.