ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Περιπολικό ΗΠΑ δρόμος

Τουλάχιστον 22 νεκροί από πυρά ενόπλου στην πόλη Λιούιστον των ΗΠΑ

Αλλεπάλληλες επιθέσεις ενόπλου, με τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του. Δεκάδες τραυματίες, εντολή να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία.

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν χθες Τετάρτη σε αλλεπάλληλες επιθέσεις ενόπλου στην πόλη Λιούιστον, στην πολιτεία Μέιν των βορειοανατολικών ΗΠΑ, δήλωσε τοπικός αιρετός τηλεφωνικά στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Έχουμε 22 επιβεβαιωμένους νεκρούς και πολλούς, πάρα πολλούς τραυματίες», δήλωσε ο Ρόμπερτ Μακάρθι, δημοτικός σύμβουλος στην πόλη περίπου 35.000 κατοίκων, σε απόσταση περίπου πενήντα χιλιομέτρων βόρεια από το Πόρτλαντ. Τον ίδιο απολογισμό είχε μεταδώσει λίγο νωρίτερα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, επικαλούμενο πηγές του στις υπηρεσίες επιβολής της τάξης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μίλησε τηλεφωνικά με την κυβερνήτρια του Μέιν, την Τζάνετ Μιλς, καθώς και μέλη του Κογκρέσου από την πολιτεία, προσφέροντας την πλήρη υποστήριξη των ομοσπονδιακών αρχών στις τοπικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, μετά το μακελειό, που χαρακτήρισε φρικιαστικό, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο.

Ο φερόμενος ως δράστης, λευκός οπλισμένος με ημιαυτόματο τουφέκι, διαφεύγει ακόμη τη σύλληψη και η αστυνομία έχει εξαπολύσει «ανθρωποκυνηγητό» για τον εντοπισμό του, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Αντροσκόγκιν, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα μέσω Facebook φωτογραφίες που τον εικονίζουν με καστανόχρωμο χούντι, σκούρο μπλε παντελόνι κάργκο και με τουφέκι εφοδιασμένο με σκοπευτικό στα χέρια, έτοιμο να ρίξει.

Αργότερα, ανακοίνωσαν πως πιστεύουν ότι ο ύποπτος είναι ο Ρόμπερτ Καρντ, 40 ετών, χωρίς να δημοσιοποιήσουν περισσότερες λεπτομέρειες ούτε να κάνουν κάποια εκτίμηση για τα κίνητρά του. Οι επιθέσεις διαπράχθηκαν σε τουλάχιστον τρεις διαφορετικές τοποθεσίες: αίθουσα μπόουλινγκ και πάρτι, εστιατόριο-μπαρ και εφοδιαστικό κέντρο αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Οι αρχές, που απηύθυναν σύσταση στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα φωτογραφία SUV λευκού χρώματος, ζητώντας από τους πολίτες να μην έλθουν σε επαφή με τον κάτοχό του και να επικοινωνήσουν μαζί τους αν το δουν. Τα δημόσια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν σήμερα, ανακοίνωσε αξιωματούχος της σχολικής διεύθυνσης της περιοχής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ χειρονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ χαρακτήρισε το Στενό του Ορμούζ «αμερικανικό έδαφος»

Ο Ντόναλντ Τραμπ με νέα ανάρτησή του στο Truth Social επαναλαμβάνει πως το Στενό του Ορμούζ είναι αμερικανικό έδαφος, δημοσιεύοντας ξανά φωτογραφία με τη λεζάντα «ΝΕΟ έδαφος των ΗΠΑ». Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα.
Καύσωνας καλοκαίρι ήλιος
ΔΙΕΘΝΗ

Θάνατος Γάλλου τουρίστα στην Κοιλάδα του Θανάτου λόγω καύσωνα

68χρονος Γάλλος πέθανε από ακραίο καύσωνα στην Κοιλάδα του Θανάτου, Καλιφόρνια, όταν το αυτοκίνητό του ακινητοποιήθηκε. Επιχείρησε πεζοπορία στους 46°C, όμως κατέρρευσε και δεν πρόλαβε η βοήθεια να φτάσει εγκαίρως.
Μαρκ Κάρνεϊ στο Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Καναδάς απαντά με δασμούς σε αμερικανικό χάλυβα και γαλακτοκομικά

Ο Καναδάς ανακοίνωσε αντίποινα εναντίον των ΗΠΑ, επιβάλλοντας δασμούς σε χάλυβα, γαλακτοκομικά, χαρτί, αγροτικά μηχανήματα και ηλεκτρονικά από 8/9, απαντώντας σε αμερικανικούς δασμούς ύψους 20 δισ. δολαρίων.
Μαρκ Κάρνεϊ στο Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Καναδικά αντίμετρα σε αμερικανικό χάλυβα και γαλακτοκομικά, λέει ο Κάρνεϊ

Ο Καναδάς θα επιβάλει από 8 Σεπτεμβρίου αντίποινα στους νέους αμερικανικούς δασμούς, εστιάζοντας σε χάλυβα και γαλακτοκομικά. Ο πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν αποδέχεται τις αμερικανικές προτάσεις για εμπορική συμφωνία.
Ισραέλ Κατζ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: «Ανακριβείς» οι επικρίσεις των ΗΠΑ για τα πλήγματα στη Συρία

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ισραελ Κατς επέκρινε τον Αμερικανό διπλωμάτη Τομ Μπάρακ για τη στάση του απέναντι σε ισραηλινό πλήγμα στη Συρία, σημειώνοντας πως οι αμερικανικές Αρχές είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων.