ΓΔ: 2005.2 -0.92% Τζίρος: 15.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:03:33
γήπεδο ποδοσφαίρου άποψη
Εντυπωσιακή άποψη γηπέδου ποδοσφαίρου με έντονο φωτισμό και γεμάτες κερκίδες κατά τη διάρκεια μεγάλου αγώνα.

Οι 10 ευρωπαϊκές ομάδες που έχασαν πάνω από 50 εκατ. ευρώ το 2023

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα transfermarkt, η Βιγιαρεάλ που αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό είδε τη χρηματιστηριακή της αξία να υποχωρεί κατά 147 εκατ. ευρώ, ενώ πάνω από 61 εκατ. ήταν η πτώση της Λίβερπουλ.

H Βιγιαρεάλ, η οποία  βρέθηκε στον ίδιο όμιλο (6ο) του Europa League με τον Παναθηναϊκό, ήταν η ομάδα που έχασε τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία το 2023, ανάμεσα σε εκείνες που αγωνίζονται στα τοπ-5 πρωταθλήματα. 
Αυτό αναφέρει η εξειδικευμένη ιστοσελίδα transfermarkt, σημειώνοντας ότι η αξία της υποχώρησε κατά 147 εκατομμύρια ευρώ.

«Μετά την κατάκτηση του Europa League το 2021, το 2023 δεν ήταν η καλύτερη χρονιά. Παρά την πέμπτη θέση στη La Liga την περασμένη σεζόν, η ομάδα με έδρα τη Βαλένθια βρίσκεται στην 13η θέση στον πίνακα πρωταθλήματος αυτή τη σεζόν, αλλά κατέκτησε την κορυφή του ομίλου της στο Europa League.Οι αποχωρήσεις των Νίκολας Τζάκσον, Πάου Τόρες και Σάμουελ Τσουκβουέτζε έπαιξαν μεγάλο ρόλο στο πτώση της αξίας του συλλόγου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι στο τοπ-10 βρίσκεται και η Ρεν, επίσης στον όμιλο του Παναθηναϊκού στο Europa League, αλλά και η Άϊντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία συμμετείχε στο γκρουπ που κέρδισε ο ΠΑΟΚ στο Conference League.

 Το τοπ-10 των συλλόγων με τη μεγαλύτερη πτώση χρηματιστηριακής αξίας το 2023:

  1. Βιγιαρεάλ: -147 εκατομμύρια ευρώ
  2. Λιόν: -85,9 εκατομμύρια ευρώ
  3. Μπέτις: -76,7 εκατομμύρια ευρώ
  4. Ντόρτμουντ: -76,6 εκατομμύρια ευρώ
  5. Έβερτον: -71,9 εκατομμύρια ευρώ
  6. Ατλέτικο Μαδρίτης: -71,7 εκατομμύρια ευρώ
  7. Άϊντραχτ Φρανκφούρτης: -62,8 εκατομμύρια ευρώ
  8. Λίβερπουλ: -61,4 εκατομμύρια ευρώ
  9. Ρεν: -58,9 εκατομμύρια ευρώ
  10. Βαλένθια: -51,2 εκατομμύρια ευρώ
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποδόσφαιρο σε γήπεδο
ΔΙΕΘΝΗ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Αμορίμ: Ένα ταξίδι σαν τρενάκι του τρόμου

Ο Ρούμπεν Αμορίμ χαρακτήρισε την πρώτη του χρονιά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως «τρενάκι του τρόμου», αλλά δήλωσε περήφανος που έμεινε πιστός στις αρχές του, καθώς η ομάδα δείχνει πρόοδο με τρεις σερί νίκες και βρίσκεται πλέον 6η στη βαθμολογία.
Τρόπαιο Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μιάλμπι κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της

Η Μιάλμπι κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα Σουηδίας, νικώντας 2-0 τη Γκέτεμποργκ και εξασφαλίζοντας μαθηματικά τον τίτλο τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, γράφοντας ιστορία για το μικρό ψαροχώρι με λιγότερους από 1.500 κατοίκους.
Ποδοσφαιρική μπάλα στο δίχτυ
ΔΙΕΘΝΗ

Ποκονιόλι: «Βρήκα αυτοπεποίθηση με τη μεταγραφή μου στη Μονακό»

Ο Σεμπαστιέν Ποκονιόλι παρουσιάστηκε ως νέος προπονητής της Μονακό, υποσχόμενος πειθαρχία, σκληρή δουλειά και ελκυστικό ποδόσφαιρο, ενώ δήλωσε χαρούμενος που του δίνεται δεύτερη ευκαιρία στον γαλλικό σύλλογο.