ΓΔ: 2622.02 -2.39% Τζίρος: 401.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Άνδρος παραθαλάσσια θέα
Η Άνδρος προσφέρει εκπληκτική παραθαλάσσια θέα και ιδανικές διακοπές για τους επισκέπτες της.

Conde Nast Traveler: Άνδρος, το καλύτερο νησί της Ελλάδας για πεζοπορία

Η 'Ανδρος ξεχωρίζει ως προορισμός για πεζοπορία σε έναν πρόσφατο κατάλογο του Conde Nast Traveler, ο οποίος παρουσιάζει τα κορυφαία ελληνικά νησιά για το 2025.

Ως​ κορυφαίος νησιωτικός περιπατητικός προορισμός προβάλλεται η 'Ανδρος σε πρόσφατο κατάλογο του Conde Nast Traveler που αναδεικνύει τα καλύτερα Ελληνικά νησιά για το 2025. ​

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η συντάκτρια της λίστας , «η 'Ανδρος είναι σαν πολλά νησιά σε ένα. Καταπράσινες κοιλάδες, άγρια τοπία, ορμητικά ρυάκια, όμορφα χωριά και παρθένες παραλίες συνδέονται με ένα οργανωμένο ​περιπατητικό δίκτυ​ο, καθιστώντας την έναν εξαιρετικό προορισμό ακόμη και εκτός ​υψηλής σεζόν. Οι μαρμάρινοι δρόμοι της Χώρας είναι γεμάτοι απροσδόκητους θησαυρούς. Στην ενδοχώρα, υπάρχουν οχυρωμένα μοναστήρια, εντυπωσιακοί καταρράκτες και εξαιρετικά ταβερνάκια. Και φυσικά​, οι παραλίες "κλέβουν την παράσταση". Από τους εντυπωσιακούς αμμώδεις όρμους μέχρι τα ήρεμα beach bar ή τη θέα στο ηλιοβασίλεμα και τα εστιατόρια με ψάρι, υπάρχουν πολλές επιλογές που ταιριάζουν σε κάθε τύπο ταξιδιώτη. Οι εμπειρίες και απολαύσεις στην 'Ανδρο δεν "στερεύουν" ακόμη και αν επιλέξει κανείς να παραμείνει στο νησί για αρκετές εβδομάδες».

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τουρισμού​ του Δήμου 'Ανδρου, Νίκος Μουστάκας​, σχολιάζει πως «τα διεθνή έγκυρα ΜΜΕ αναγνωρίζουν την μοναδικότητα και αυθεντικότητα του προορισμού. Η τάση για αναζήτηση ιδιαίτερων προορισμών κερδίζει διαρκώς νέους υποστηρικτές. Για το λόγο αυτό καταβάλλουμε μια συνεχή προσπάθεια ενημέρωσης στο εξωτερικο που βρίσκει ​ανταπόκριση».

Σημειώνεται πως με τη στήριξη εξειδικευμένων συμβούλων ολοκληρώθηκε χθες το τριήμερο προγραμματισμένων επαφών του Δήμου 'Ανδρου με δημοσιογράφους και bloggers στην διεθνή έκθεση τουρισμού ITB 2025 στο Βερολίνο​, στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Οι συναντήσεις αφορούσαν ένα εύρος αγορών​ ενδιαφέροντος της Ευρώπης ​όπως Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Σκανδιναβία και Ιταλία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκθεση εσωτερικής διακόσμησης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Άνοιξε η Γυάλινη Πινακοθήκη στη Νέα Παραλία

Η Γυάλινη Δημοτική Πινακοθήκη εγκαινιάστηκε στη Νέα Παραλία, προσφέροντας έναν διαφανή χώρο τέχνης 78 τ.μ., προσβάσιμο όλο το 24ωρο, όπου τα έργα φαίνονται και από μέσα και από έξω, εντάσσοντας τον πολιτισμό στο αστικό τοπίο.
Τεχνητή νοημοσύνη απασχόληση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα και Κίνα ενισχύουν συνεργασία σε ΤΝ, ναυτιλία και τουρισμό

Κλαδική μελέτη της ελληνικής πρεσβείας στο Πεκίνο αναδεικνύει νέες ευκαιρίες ελληνοκινεζικής συνεργασίας στην Τεχνητή Νοημοσύνη, με έμφαση στην έρευνα, ναυτιλία, τουρισμό και πολιτισμό, με κινεζικές επενδύσεις 2,3 δισ. ευρώ (2013-2025).
Ακρόπολη της Αθήνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ι. Φωτήλας: Ο πολιτισμός στηρίζει ανάπτυξη, απασχόληση και τουρισμό

Ο υφυπουργός Πολιτισμού Ιάσονας Φωτήλας, στο 7ο Φόρουμ της Ολυμπίας, τόνισε ότι η πολιτιστική κληρονομιά συνδέεται με τη βιώσιμη ανάπτυξη, ενώ διασφαλίζεται σταθερή χρηματοδότηση 750 εκατ. ευρώ για τα επόμενα 5 χρόνια στον τομέα.
Λίνα Μενδώνη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μενδώνη: Προτεραιότητα η ένταξη της Νικόπολης στα μνημεία UNESCO

Η αρχαία Νικόπολη παραδόθηκε στην τοπική κοινωνία μετά από εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης από το ΥΠΠΟ, με στόχο την ένταξή της στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Εγκαινιάστηκε στις 28/9.
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κεφαλογιάννη με νέα πρέσβειρα Ισραήλ για τουριστική συνεργασία

Η Όλγα Κεφαλογιάννη υποδέχθηκε τη νέα πρέσβειρα του Ισραήλ, Pninat Yanay, επιβεβαιώνοντας τις άριστες σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ και τη δέσμευση για περαιτέρω συνεργασία και κοινές πρωτοβουλίες στον τουρισμό.