ΓΔ: 2064.77 -0.60% Τζίρος: 491.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σκύλος στο αυτοκίνητο
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Πάρτι γενεθλίων για κατοικίδια: Η νέα τάση που κερδίζει έδαφος στη Θεσ/νίκη

Πάρτι, τούρτες και φωτογραφίσεις για σκύλους: μια νέα μόδα εξαπλώνεται και στην Ελλάδα, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, όπου ο φωτογράφος Δημήτρης Ιωαννίδης οργανώνει μοναδικές στιγμές για κατοικίδια.

Σε μια νέα τάση που κερδίζει έδαφος και στην Ελλάδα, ιδιοκτήτες κατοικίδιων επιλέγουν να διοργανώσουν πάρτι γενεθλίων για τα αγαπημένα τους ζώα

Η Μπάρμπι, μια σκυλίτσα τριών ετών, απόλαυσε πρόσφατα μια τέτοια γιορτή στη Θεσσαλονίκη, με καλεσμένους τετράποδους φίλους και ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Πίσω από την πρωτότυπη αυτή υπηρεσία βρίσκεται ο Δημήτρης Ιωαννίδης, εξειδικευμένος φωτογράφος κατοικίδιων και ιδιοκτήτης φωτογραφικού στούντιο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος διοργανώνει πάρτι γενεθλίων για σκύλους και άλλα κατοικίδια, τόσο στο στούντιο όσο και σε εξωτερικούς χώρους ή στο σπίτι των πελατών.

Όπως αναφέρει ο κ. Ιωαννίδης, η ιδέα για τη δημιουργία της υπηρεσίας γεννήθηκε από προσωπική εμπειρία. Μετά τον χαμό της Yuki, ενός bull terrier που υιοθέτησε και συμβίωσε μαζί του για 16 χρόνια, συνειδητοποίησε τη σημασία που έχουν οι αναμνήσεις με τα κατοικίδια. 

Η απουσία αρκετών φωτογραφιών και βίντεο τον ώθησε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη φωτογράφιση ζώων, απαθανατίζοντας μοναδικές στιγμές για άλλους ιδιοκτήτες.

Στο στούντιο του, κάθε φωτογράφιση γίνεται με υπομονή και αγάπη, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε ζώου. 

Οι φωτογραφίες γενεθλίων έχουν μεγάλη απήχηση στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ ο κ. Ιωαννίδης δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή των πιο κοντινών ανθρώπων του ζώου, αλλά και στη σωστή προετοιμασία για την καλύτερη δυνατή εμπειρία.

Κάθε πάρτι είναι ξεχωριστό, με απρόοπτα που θυμίζουν αντίστοιχες εκδηλώσεις για ανθρώπους. Ο φωτογράφος συνεργάζεται με επαγγελματίες, όπως την Ειρήνη Ιγνατιάδου για ειδικές τούρτες και cupcakes για σκύλους, αλλά και με την Κάρλα Γιαντσίδη για ρούχα κατοικίδιων, προσδίδοντας χρώμα και στυλ στις φωτογραφίσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Θεσσαλονίκη: Ενεργειακή κρίση, Ιράν και επιπτώσεις στα ναύλα και Ευρώπη

Η κρίση στο Ιράν προκαλεί αναταράξεις στην παγκόσμια αγορά ενέργειας και ναυτιλίας, με τα ναύλα να αυξάνονται και τις μεγάλες χώρες να διαμορφώνουν νέες ισορροπίες∙ μειώθηκε η προσφορά φυσικού αερίου, ενώ το LNG παραμένει δυσεύρετο.
Ομιλητής Balkan Forum
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Money Show Θεσσαλονίκης: Αγροτουρισμός, προοπτικές και προκλήσεις

Η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Βαρελά, τόνισε πως ο αγροτουρισμός αποτελεί βασικό μοχλό για 12μηνο τουρισμό και βιώσιμη ανάπτυξη, ενισχύοντας τη σύνδεση επισκεπτών με την αγροτική ζωή και την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών.
Κεντρικό πρόσωπο συνέδριου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρέσβης Ισραήλ: Πιο σημαντική από ποτέ η συνεργασία με την Ελλάδα

Ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Νόαμ Κατς, τόνισε πως, λόγω των σημερινών γεωπολιτικών εξελίξεων, η στενή συνεργασία με την Ελλάδα στον ενεργειακό τομέα είναι ζωτικής σημασίας για σταθερότητα και αμοιβαίο όφελος αμφοτέρων.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

100 χρόνια Φιλοσοφικής ΑΠΘ: Εορτασμοί και νέα Πινακοθήκη

Η Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, με ιστορία 100 ετών, τιμά την πορεία της με επετειακή εκδήλωση στο Μέγαρο της Εθνικής Άμυνας. Υπήρξε πυρήνας διδασκαλίας, έρευνας και ελευθερίας, σημείο συνάντησης γενιών δασκάλων και φοιτητών.
Μουσείο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Νέο Αισθητηριακό Δωμάτιο και δράσεις για πρόσβαση στην τέχνη

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης εγκαινίασε το πρώτο Αισθητηριακό Δωμάτιο σε εθνικό μουσείο, προσφέροντας χαλάρωση και υποστήριξη σε άτομα με αυτισμό, ΔΕΠΥ, άνοια ή μετατραυματικό στρες, προάγοντας τη συμπερίληψη.