ΓΔ: 1196.67 -1.05% Τζίρος: 30.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:03:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΛΠΕ

Stefanos Kasselakis, SYRIZA

Η πρώτη κρίση για τον Stefanos, τα 50 εκατ. του ΣΕΒ και η Άμεση Δράση Σκρέκα

Οι μεγάλες ζημιές των κομματικών media του ΣΥΡΙΖΑ και τα διλήμματα του Κασσελάκη, η δωρεά του ΣΕΒ χωρίς ανάμιξη του κράτους, η αναμόρφωση της Intrakat, οι συνδικαλιστές που επιμένουν σε κρατικά ΕΛΠΕ και η αστυνόμευση των τιμών.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
MARKET MAKER

Ασκήσεις ισορροπίας, business as usual από Epsilon Net και το «σκούπισμα» ΙΝΛΟΤ

Κέρδισε έδαφος ο ΓΔ, με διστακτικούς όμως αγοραστές, σε μια κακή ημέρα για τις αγορές. Τα καλά αποτελέσματα της Epsilon Net και το call, η αντίδραση του τραπεζικού δείκτη, το σκούπισμα της Intralot, η ισχυρή άνοδος της ΔΕΗ και η Ελλάκτωρ.
ELPE_Siamisis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ηelleniq Energy: Άνω του 1 δισ. ευρώ τα κέρδη EBITDA για το σύνολο του 2023

Τι είπε η διοίκηση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών για τον τομέα των ΑΠΕ, τη συντήρηση των διυλιστηρίων και για το ποσοστό που κατέχει στη ΔΕΠΑ Εμπορίας. Ικανοποίηση για το β' τρίμηνο παρά τη μεγάλη πτώση των μεγεθών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Απογείωση» κερδοφορίας +331,5% για τους οκτώ μεγάλους της ενέργειας

Από τα 26,1 στα 47,9 δισ. αυξήθηκε ο κύκλος εργασιών των μεγαλύτερων εταιρειών, σε συνθήκες ενεργειακής κρίσης. Τι δείχνει ο ενιαίος ισολογισμός των μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου που κατήρτισε η ICAP.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Εκλογές Tik Tok, το νέο πατατράκ με Κατρούγκαλο και οι αυξήσεις στα ΕΛΠΕ

Η προεκλογική εκστρατεία για "like" και καρδούλες με απόντες τους ψηφοφόρους, η επική γκάφα Κατρούγκαλου, οι υπερδιπλάσιες αμοιβές στα στελέχη της Hellenic Energy και ο έρωτας της Easy Jet με το ελληνικό καλοκαίρι.
Siamisis, ELPE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υποχώρηση πάνω από 20% στα περιθώρια διύλισης της Helleniq Energy

Υπερκέρδη το πρώτο τρίμηνο του 2023, αλλά από το δεύτερο τρίμηνο άρχισε η πτώση των περιθωρίων διύλισης. Εμπόδια στην επένδυση για «μπλε» υδρογόνο στην Ελευσίνα. Σχεδιάζονται εξαγορές στον τομέα των ΑΠΕ.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets, bonds, omologa
MARKET MAKER

Προεκλογική συνεδρίαση, το μέρισμα της Eurobank, το ξύπνημα MOH - ΕΛΠΕ και η MIG

Η μικρή διακύμανση του Δείκτη με μειωμένες συναλλαγές, η ανταμοιβή στους μετόχους της Eurobank, η άνοδος των δύο διυλιστηρίων με ώθηση από το πετρέλαιο, η απογοήτευση από την Intracom και το limit-up της MIG.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έκλεψαν την παράσταση οι επιδόσεις από τα ισχυρά blue chips του ΧΑ

Κόντρα στην δυσκολίες της παγκόσμιας οικονομίας κινήθηκαν πέντε μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι του ελληνικού χρηματιστηρίου. Τα αποτελέσματα 9μηνου για ΕΛΠΕ, Μυτιληναίο, ΟΤΕ, Coca-Cola και Τιτάν πιστοποιούν την ισχυρή δυναμική τους.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς το ντίζελ... κινεί σε ρεκόρ τα κέρδη των ΕΛΠΕ και της Motor Oil

Στα 20 δολ. το βαρέλι έχουν εκτιναχθεί τα περιθώρια διύλισης του ντίζελ κίνησης λόγω αυξημένης ζήτησης. ΕΛΠΕ και Μotor Oil, κόντρα στις αρχικές προβλέψεις, βλέπουν και το β' εξάμηνο του έτους τα ταμεία τους να γεμίζουν.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Οι «κομματικές» επαφές της BofA στην Αθήνα, η κωλοτούμπα Τρας και τα κέφια στο ΧΑ

Πώς ο Μ. Κατρίνης του ΠΑΣΟΚ «κέρδισε» τα στελέχη της Bank of America, η... κωμική U-turn της νέας πρωθυπουργού της Βρετανίας, το μετρό και η Εκκλησία, η μετρημένη έκπτωση στο πετρέλαιο θέρμανσης, η άνοδος στο ΧΑ και τα χρέη των ξενοδοχείων Κυπριώτη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έριξαν τα ΕΛΠΕ το πετρέλαιο θέρμανσης σε 1,33 ευρώ με νέες εκπτώσεις

Άρχισε σήμερα, η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, με την τιμή του τις τελευταίες ημέρες να παρουσιάζει έντονες διακυμάνσεις, και να διαμορφώνεται σε χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχικές εκτιμήσεις.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Το Ταμείο Ανάκαμψης, η προφητεία για το δολάριο, η διανομή από ΕΛΠΕ και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Γιατί οι ισχυρές επιχειρήσεις βλέπουν με άλλο μάτι τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης, η πρόβλεψη ενός «γκουρού» για το δολάριο, το γρήγορο μέρισμα από ΕΛΠΕ και τα «ματς» σε διοικητικό συμβούλιο μεγάλου εισηγμένου ομίλου.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Οι καταθέσεις - θαύμα, το μπέρδεμα στην Παγκρήτια και οι μετοχές των διυλιστηρίων

Η μεγάλη έκπληξη από την αύξηση των καταθέσεων τον Αύγουστο, τα μπρος - πίσω Μπάκου και Καϋμενάκη για την αύξηση της Παγκρήτιας, η κρίσιμη ημέρα για ΕΛΠΕ και ΜΟΗ και η αιφνιδιαστική επίθεση στους short από την Τράπεζα της Αγγλίας.