ΓΔ: 2471.78 -0.52% Τζίρος: 362.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σύσκεψη υπουργείου ενέργειας
Σύσκεψη εργαζομένων και στελεχών στο υπουργείο ενέργειας με θέμα τη διαχείριση ενέργειας στην Ελλάδα.

Σύσκεψη ΥΠΕΝ για τις τελευταίες εξελίξεις στην ενέργεια

Σήμερα στο ΥΠΕΝ πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη για τις εξελίξεις στο Ιράν και την ενεργειακή ανθεκτικότητα, με τη συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου, εκπροσώπων φορέων και εταιρειών ενέργειας και φυσικού αερίου.

Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πραγματοποιείται σήμερα με αντικείμενο τις εξελίξεις στο Ιράν και την ενεργειακή ανθεκτικότητα της χώρας. Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός και ο υφυπουργός, κ.κ. Σταύρος Παπασταύρου και Νίκος Τσάφος, καθώς και εκπρόσωποι των ΡΑΑΕΥ, MOTOR OIL, ΕΛΠΕ, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ.

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, θα ακολουθήσει διευρυμένη συνεδρίαση με τη συμμετοχή και των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην εμπορία φυσικού αερίου, με στόχο τον συντονισμό ενεργειών για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταύρος Παπασταύρου στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Σκληρή απάντηση Παπασταύρου-Τζάφου σε κατηγορίες Πολάκη για ρεύμα

Στα ύψη η πολιτική ένταση στη Βουλή λόγω αυξήσεων στην ενέργεια. Ο Παύλος Πολάκης του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για διαρροή πλούτου και ζήτησε την παραίτηση του υφυπουργού Τζάφου.
Θερμόμετρο με ήλιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος για τον επερχόμενο καύσωνα

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ και ΡΑΑΕΥ για τον συντονισμό μέτρων ενόψει του καύσωνα, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Επανεκκίνηση της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ μετά τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

Τα Στενά του Ορμούζ αναμένεται να ανοίξουν ξανά για τη ναυσιπλοΐα μετά από τέσσερις μήνες, έπειτα από συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν. Ωστόσο, η επιστροφή στην ομαλότητα μπορεί να καθυστερήσει λόγω προετοιμασίας πλοίων και διαδικασιών.
Γιάννης Βαρδινογιάννης
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γ. Βαρδινογιάννης: Λάθος της Ευρώπης η απομάκρυνση από τα ορυκτά καύσιμα

Στη λανθασμένη στρατηγική της Ευρώπης να απομακρυνθεί από τα ορυκτά καύσιμα αλλά και στην απομόνωσή της απ' όσα συμβαίνουν γύρω της αναφέρθηκε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης στην ΕΓΣ.
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τεχεράνη θα πουλά πετρέλαιο άμεσα με τη νέα συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

Οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν στο Ιράν να πουλάει άμεσα πετρέλαιο μετά από νέα συμφωνία, υπό την προϋπόθεση ότι το Ιράν θα τηρεί συγκεκριμένους όρους. Οι τιμές πετρελαίου διεθνώς υποχώρησαν μετά τη σχετική ανακοίνωση.
Σταύρος Παπασταύρου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Η Ελλάδα στο επίκεντρο ενδιαφέροντος Chevron και ExxonMobil

Ο Υπουργός Ενέργειας Στ. Παπασταύρου δήλωσε στην ΕΡΤ την ανάγκη ενεργειακής αυτονομίας της χώρας. Εξέχουσα η είσοδος της Chevron στο Block 10, ενώ η αξιοποίηση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων μπορεί να αποφέρει σημαντικά έσοδα.