ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Netcompany- Intrasoft
Το ανανεωμένο περιβάλλον εργασίας της Netcompany αντανακλά το κοινό ευρωπαϊκό όραμα και τη νέα εταιρική ταυτότητα.

Easley: Η νέα εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης (AI) της Netcompany

Έχοντας πάρει το όνομά του από την πρωτοπόρο επιστήμονα υπολογιστών της NASA, Anne Easley, το Easley υποστηρίζει την εφαρμογή τεχνικών επεξεργασίας φυσικής γλώσσας (NLP).

Το Easley, μια λύση «Παραγωγού Τεχνητής Νοημοσύνης» (Generative AI) για Επιχειρήσεις και Δημόσιους Οργανισμούς παρουσιάζει η Netcompany, μητρική εταιρεία της Netcompany-Intrasoft.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, έχοντας πάρει το όνομά του από την πρωτοπόρο επιστήμονα υπολογιστών της NASA, Anne Easley, το Easley υποστηρίζει την εφαρμογή τεχνικών επεξεργασίας φυσικής γλώσσας (NLP), ώστε να αναδείξει και να αξιοποιήσει τον πληροφοριακό πλούτο ενός οργανισμού ή μιας επιχείρησης. Με αυτόν τον τρόπο, το πολύτιμο εταιρικό περιεχόμενο (enterprise content) μεταμορφώνεται σε έναν αξιοποιούμενο πόρο, προσβάσιμο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες των κατά περίπτωση ενδιαφερομένων (π.χ. πελατών, πολιτών ή και εσωτερικών υπαλλήλων), ανοίγοντας νέους δρόμους στη διαχείριση και εκμετάλλευση της επιχειρησιακής γνώσης.

Το Easley είναι μία ευέλικτη εφαρμογή Μεγάλων Γλωσσικών Μοντέλων (LLM), που δύναται να ενσωματώσει σχεδόν όλα τα υπάρχοντα LLM μοντέλα της αγοράς, όπως τα GPT-4, LLama-2 και PaLM, και να τα εκμεταλλευθεί για τη βέλτιστη διαχείριση της εταιρικής γνώσης, με μεθόδους που διασφαλίζουν ότι τα πρωτογενή δεδομένα δεν κοινοποιούνται σε τρίτα μέρη. Με αυτόν τον τρόπο, το Easley φροντίζει ώστε κάθε φορά να χρησιμοποιείται το καταλληλότερο για την περίσταση μοντέλο, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει την ιδιωτικότητα των δεδομένων του οργανισμού.

«Όταν οι εταιρείες ξεκινούν να χρησιμοποιούν εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, είναι σημαντικό να μη δεσμευθούν με αλγόριθμους ενός συγκεκριμένου γλωσσικού μοντέλου ΑΙ, και ταυτόχρονα να διασφαλίζουν ότι διατηρούν τον έλεγχο των δεδομένων τους και να μπορούν να τεκμηριώσουν πώς ακριβώς τα χρησιμοποιούν, μέσω του AI. Αυτή ακριβώς είναι η φιλοσοφία πίσω από το Easley», λέει ο André Rogaczewski, Διευθύνων Σύμβουλος της Netcompany.

«Μας ενδιαφέρει πολύ να ανταλλάξουμε απόψεις και εμπειρίες χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο όπως το Easley, ως έναν ασφαλή και ανεξάρτητο μέσο για την εφαρμογή της Παραγωγού Τεχνητής Νοημοσύνης. Προσκαλούμε συνεργάτες και πελάτες να ξεκινήσουν με το Easley αυτό το σημαντικό ταξίδι», σχολίασε ο Αλέξανδρος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Netcompany-Intrasoft.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημήτρης Παπαστεργίου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαστεργίου: Ψηφιακή και καινοτόμα Ελλάδα το 2030 με στήριξη στην έρευνα

Η Ελλάδα παρουσίασε τις προοπτικές ενίσχυσης υποδομών και Τεχνητής Νοημοσύνης στη 90ή ΔΕΘ, με έμφαση σε σύγχρονα data centers και το AI Factory «PHAROS», ενισχύοντας τη θέση της στην ευρωπαϊκή ψηφιακή στρατηγική.
Τεχνητή νοημοσύνη Λος Άντζελες
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Anthropic: Ο διευθυντής της ζητά επιβράδυνση στην ανάπτυξη της A.I.

Ο Ντάριο Αμοντέι, διευθύνων σύμβουλος της Anthropic, πρότεινε επιβράδυνση στην ανάπτυξη των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης, τονίζοντας την ανάγκη για προσεκτική διαχείριση των κινδύνων, μέσω ενός πλαισίου τριών βημάτων.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Πρόστιμο σε δικηγόρο για καταθέσεις μαρτύρων που έφτιαξε το ChatGPT

Δικηγόρος στο Νέο Μεξικό τιμωρήθηκε με πρόστιμο 5.000 δολαρίων επειδή υπέβαλε έφεση με ψευδείς καταθέσεις που δημιούργησε το ChatGPT, σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο τον παραπέμπει στο πειθαρχικό συμβούλιο.
Τεχνητή Νοημοσύνη Χέρι
ΔΙΕΘΝΗ

Anthropic: Κατηγορίες κατά ΗΑΕ για χρήση ΤΝ εναντίον εμπειρογνωμόνων ΟΗΕ

Η αμερικανική Anthropic εντόπισε επιχείρηση, πιθανότατα από τα ΗΑΕ, που στόχευε ειδικούς του ΟΗΕ επικριτικούς για τον ρόλο του Άμπου Ντάμπι στο Σουδάν, παράγοντας προπαγανδιστικό περιεχόμενο μέσω AI εργαλεία της.