ΓΔ: 1481.65 0.11% Τζίρος: 87.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Ο CEO του ομίλου Softone Πάνος Μάρτινης

Στρατηγική συμφωνία Softone - Euronet για παροχή λύσεων ηλεκτρονικών πληρωμών

Σκοπός της συνεργασίας είναι η παροχή ολοκληρωμένων λύσεων που υποστηρίζουν τη διεξαγωγή εμπορικών συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμών, όπως αυτή διαμορφώνεται πλέον βάσει των σχετικών νομοθετικών διατάξεων.

Ο όμιλος Softone, ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους cloud-based λύσεων επιχειρηματικού λογισμικού στην Ελλάδα και τη ΝΑ Ευρώπη, ανακοινώνει τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με τη Euronet  κορυφαίο πάροχο χρηματοοικονομικών και τεχνολογικών λύσεων πληρωμών διεθνώς. Σκοπός της συνεργασίας είναι η παροχή ολοκληρωμένων λύσεων που υποστηρίζουν τη διεξαγωγή εμπορικών συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμών, όπως αυτή διαμορφώνεται πλέον βάσει των σχετικών νομοθετικών διατάξεων.  

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, εντάσσεται η διασύνδεση του συνόλου των εμπορικών εφαρμογών και ψηφιακών ταμειακών συστημάτων του Ομίλου Softone με την πλατφόρμα και τα τερματικά αποδοχής ηλεκτρονικών πληρωμών (epay POS/ePOS) της Euronet, συμπεριλαμβανομένης της διαμόρφωσης “ALL IN ONE” λύσεων που εξυπηρετούν όλο το φάσμα των συναλλαγών μέσα από μία και μόνο συσκευή: από την έκδοση και εκτύπωση αποδείξεων, την αποδοχή ηλεκτρονικών πληρωμών και τη διαβίβαση των προβλεπόμενων φορολογικών δεδομένων στην πλατφόρμα myDATA. Η διασύνδεση αυτή προσφέρει μεγάλο εύρος λύσεων για διαδικτυακές και φυσικές επιχειρήσεις με μειωμένο κόστος, απαντώντας άμεσα στις ανάγκες των 210.000 και πλέον επιχειρήσεων-πελατών της Euronet και 80.000 της SOFTONE, και επεκτείνεται σταδιακά στο σύνολο της ελληνικής αγοράς. 

Συνοδευόμενη από μία σειρά εμπορικών και λειτουργικών κινήτρων και πλεονεκτημάτων, η συνεργασία των δύο εταιρειών επιτρέπει σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και ευκαιρίες που δημιουργεί η αυξανόμενη υιοθέτηση των ηλεκτρονικών πληρωμών από τους καταναλωτές, εναρμονιζόμενες παράλληλα με την υποχρέωση διασύνδεσης ταμειακών συστημάτων και τερματικών συσκευών POS. 

«Με τη στρατηγική αυτή συνεργασία μπορούμε να προσφέρουμε σε περισσότερες επιχειρήσεις, υφιστάμενους και νέους πελάτες που επενδύουν στη μηχανοργάνωσή τους, μία πιστοποιημένη και λειτουργική λύση διασύνδεσης των ταμειακών εφαρμογών τους με τα τερματικά POS για συναλλαγές με κάρτες. Στόχος μας είναι να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες είσπραξης για το κατάστημα λιανικής, το εστιατόριο, το ξενοδοχείο, το φαρμακείο, το e-shop κτλ., ώστε οι επιχειρηματίες να επικεντρωθούν στις πωλήσεις και την εξυπηρέτηση της πελατείας τους», δήλωσε ο Σπύρος Αρμενιάκος, Managing Director της Euronet Merchant Services (epay) στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι: «Η συμφωνία με τον Όμιλο SOFTONE αποδεικνύει τη συνεργατική οπτική μας προς όφελος των πελατών και εν τέλει του τελικού καταναλωτή, και είναι απόρροια των επενδύσεων της Euronet στην Ελλάδα, που ξεκίνησαν με την εξαγορά του τομέα αποδοχής συναλλαγών και εκκαθάρισης πληρωμών (Merchant Acquiring) της Τράπεζας Πειραιώς τον Μάρτιο του 2022, και εξελίσσονται με στρατηγικές συνεργασίες και διάθεση στην αγορά πραγματικά χρήσιμων υπηρεσιών αξίας.»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου SOFTONE, κος Πάνος Μαρτίνης δήλωσε: «Η συνεργασία μας με την Euronet σηματοδοτεί ένα ακόμη ορόσημο στην πορεία προς την ενοποίηση των cloud-based λύσεων λογισμικού της εταιρείας μας, με τις κορυφαίες λύσεις πληρωμών στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η σύμπραξη με έναν παγκόσμιο ηγέτη στις λύσεις fintech, ξεκλειδώνει νέες δυνατότητες για τους κοινούς μας πελάτες, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να εκσυγχρονίσουν τις διαδικασίες πληρωμών τους αλλά και να αντλήσουν αξία μέσα από μία ολοκληρωμένη πρόταση διαχείρισης λειτουργιών και πληρωμών. Είμαστε ενθουσιασμένοι για την έναρξη της συνεργασίας αυτής και προσβλέπουμε στη μακρόπνοη και συνεχή επέκτασή της.»
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φτιάξτε e-shop εύκολα και απλά, με τις πιο προηγμένες λειτουργίες

Η πλατφόρμα SHOPRANOS από τη SoftOne - κορυφαία εταιρεία στον τομέα του business software, είναι η ιδανική λύση για τη δημιουργία ενός e-shop εύκολα και γρήγορα, με τις πιο προηγμένες επιλογές λειτουργίας και με οριοθετημένα κόστη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ενισχύεται η στρατηγική συνεργασία μεταξύ Impact και Genesis Pharma

Η εταιρεία πληροφορικής επεκτείνει και εμπλουτίζει τη συνεργασία της με την φαρμακευτική προσθέτοντας την υπηρεσία B2G E-Invoicing για την έκδοση παραστατικών προς τις Αναθέτουσες Αρχές του Δημοσίου.
OTE, Cosmote
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το νέο του μουσείο στο κέντρο της Αθήνας παρουσίασε ο Όμιλος ΟΤΕ

Το νέο μουσείο θα είναι ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους είτε μέσω φυσικής, είτε μέσω ψηφιακής παρουσίας και θα προσφέρει ένα ταξίδι μάθησης για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

EY Ελλάδος: Δίπλα στον ΣΕΠΕ για το Εθνικό Τουρνουά για scaleups τεχνολογίας

Το Παγκόσμιο Τουρνουά Scaleups του WITSA, προσφέρει τη δυνατότητα για σύνδεση των παγκόσμιων ηγετών της τεχνολογίας επιτρέποντας τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ πρωτοπόρων της τεχνολογίας.
Intrum-Ergazomenoi
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Intrum Hellas: Υπογραφή δεύτερης Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Με την υπογραφή της σύμβασης επιβεβαιώνεται η σταθερή δέσμευση και στρατηγική προτεραιότητα της εταιρείας στη δημιουργία και λειτουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που σέβεται τους εργαζόμενους της.