ΓΔ: 1449.4 -0.63% Τζίρος: 71.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΟΠΑΠ Forward: Άνοιξε ο 7ος κύκλος, στήριξη στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Το πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward, το οποίο από το 2016 έχει βοηθήσει 81 μικρομεσαίες επιχειρήσεις να γίνουν success stories, ετοιμάζεται να υποδεχθεί νέες εταιρείες, στις οποίες θα προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια για να γράψουν τις δικές τους ιστορίες επιχειρηματικής επιτυχίας.

Ανάμεσα στις δεκάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν ενισχυθεί από το πρόγραμμα συγκαταλέγονται ιστορικές αλλά και καινοτόμες επιχειρήσεις που στο τιμόνι τους βρίσκονται γυναίκες και τις οδηγούν σε νέες σελίδες ανάπτυξης. Η ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας αποτελεί εξάλλου δέσμευση για τη διοίκηση του ΟΠΑΠ που, μέσα σε λίγα χρόνια, σε συνεργασία με την  Endeavor Greece, κατάφερε να εξελίξει το ΟΠΑΠ Forward στο κορυφαίο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. 

Όλες οι εταιρείες που έχουν την τύχη να ενταχθούν στο πρόγραμμα, έχουν στο πλευρό τους ένα δίκτυο από έμπειρους επαγγελματίες που τις βοηθούν να ξεπεράσουν τυχόν εμπόδια και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, να αποκτήσουν προοπτικές ανάπτυξης, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να αποτελέσουν τα νέα success stories στην ελληνική οικονομία.

Οι εταιρείες που εντάχθηκαν στον 6ο κύκλο του προγράμματος ΟΠΑΠ Forward με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΠΑΠ, Γιαν Κάρας, τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΠΑΠ, Οδυσσέα Χριστοφόρου, τον Μάρκο Βερέμη, Partner της Big Pi Ventures και Μέλος του Δ.Σ. της Endeavor Greece και τον Κώστα Μάλλιο, Corporate Vice President CSD, EUROPE της Applied Materials.

 

Εταιρείες που προέρχονται από δυναμικούς κλάδους της οικονομίας, που  έχουν κάνει μεγάλες επενδύσεις στη νέα τεχνολογία και είναι έτοιμες να προσφέρουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες εντός και εκτός συνόρων,   μέσω του ΟΠΑΠ Forward αποκτούν πρόσβαση σε ένα σημαντικό δίκτυο μεντόρων, εκπαιδευτικών σεμιναρίων και χρηματοδοτικών εργαλείων με στόχο την ανάπτυξή τους.

Στην παρούσα φάση είναι σε εξέλιξη ο 6ος κύκλος του προγράμματος, στον οποίο εντάχθηκαν τον περασμένο Μάρτιο 13 επιχειρήσεις. Οι επτά από αυτές έχουν στο τιμόνι τους γυναίκες, επιβεβαιώνοντας ότι η γυναικεία επιχειρηματικότητα αποτελεί βασικό πυλώνα του ΟΠΑΠ Forward.  Πρόκειται για τις: Goumenisses, SKAG, Fresh Line, AgroApps, Callista, Prigipo και Αλάτι Δαδακαρίδη, που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα με στόχο να χτίσουν τη στρατηγική τους, να αναπτύξουν τα νέες πρακτικές, να φτάσουν τα προϊόντα τους σε νέες αγορές και να ενισχύσουν το αποτύπωμά τους στην αγορά.

«Γιατί εμπιστευτήκαμε το ΟΠΑΠ Forward»: Μιλούν οι επιχειρηματίες

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι γυναίκες επικεφαλής επιχειρήσεων που εντάχθηκαν στον 6ο κύκλο του ΟΠΑΠ Forward, μέσα από το πρόγραμμα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με ένα δίκτυο επιτυχημένων επιχειρηματιών, να μάθουν νέα πράγματα και να διευρύνουν τους ορίζοντες τους, εκφράζοντας την επιθυμία να αποτελέσουν και οι ίδιες έναν κρίκο της αλυσίδας του ΟΠΑΠ Forward και να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους στους επόμενους επιχειρηματίες.

Πόπη Σκαγιά (SKAG): Καινοτομία, νέες πρακτικές και δημιουργία νέων προϊόντων 

«Μας αρέσει η γνώση και η συνεχής εξέλιξη. Μας αρέσει να καινοτομούμε και να ενσωματώνουμε νέες πρακτικές στην καθημερινότητά μας. Η δημιουργία νέων προϊόντων, με νέα υλικά σε συνδυασμό με νέες τεχνικές μας ενθουσιάζει. Επιλέξαμε να συμμετάσχουμε στο OΠΑΠ FORWARD, μιας και ενστερνιζόμαστε τις ίδιες αξίες ηθικής, εξέλιξης, καινοτομίας, αξιοκρατίας, εργατικότητας, πάθους για δημιουργία. Μέσα από το πρόγραμμα θέλουμε να λάβουμε τις γνώσεις και την εμπειρία ειδικών που θα μας βοηθήσουν να εξελιχθούμε και, με την σειρά μας, να μεταλαμπαδεύσουμε αυτές τις γνώσεις στους επόμενους συμμετέχοντες του προγράμματος», τονίζει η Πόπη Σκαγιά, ιδιοκτήτρια της εταιρείας SKAG.  

Μάχη Συμεωνίδου (AgroApps): Επιδίωξή μας να φέρουμε την τεχνολογία σε κάθε γεωργό

«Συμμετέχουμε στο ΟΠΑΠ Forward με μεγάλη χαρά. Είναι μια ευκαιρία για εμάς να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και να μοιραστούμε την εμπειρία τόσο καταξιωμένων και έμπειρων ανθρώπων στον χώρο της επιχειρηματικότητας. Ανυπομονούμε για τα επόμενα βήματα. Στόχος μας είναι να φέρουμε την τεχνολογία σε κάθε γεωργό και αυτό θα το κάνουμε με τη βοήθεια πολύτιμων συνεργατών, όπως ο ΟΠΑΠ και η Endeavor», σημειώνει η Μάχη Συμεωνίδου, CEO της AgroApps. 

Σίλια Σιγαλού (Callista): Διαθέτουμε ένα ελληνικό προϊόν, που αξίζει να ταξιδέψει σε νέες αγορές 

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που ο ΟΠΑΠ και η Endeavor βλέπουν προοπτική στην εταιρεία μας, γιατί αυτό βλέπουμε και εμείς. Επιθυμούμε να αντλήσουμε πολύτιμη γνώση από την επαφή μας με τους επιχειρηματίες του προγράμματος, αλλά και να μοιραστούμε τη γνώση μας. Το ΟΠΑΠ Forward θα μας βοηθήσει να χτίσουμε μια στρατηγική για να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο την εταιρεία μας, με απώτερο στόχο να ενισχύσουμε τις εξαγωγές μας και να φτάσουμε σε νέες αγορές, όπου θεωρούμε ότι έχουμε θέση. Διαθέτουμε ένα ελληνικό προϊόν, που νομίζουμε ότι αξίζει να ταξιδέψει ακόμα πιο μακριά», δηλώνουν η Σίλια Σιγαλού, CEO της Callista και ο Γιώργος Κωστάκης, Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας.

Αιτήσεις συμμετοχής για τον 7ο κύκλο του ΟΠΑΠ Forward

Το ενδιαφέρον από μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να ενταχθούν στην οικογένεια ΟΠΑΠ Forward είναι τεράστιο σε κάθε νέο κύκλο. Στις αρχές Ιουνίου άνοιξαν οι αιτήσεις για τον 7ο κύκλο του προγράμματος. 

Οι ενδιαφερόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να τις υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους μέχρι την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024, μέσω του website Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ www.opapcsr.gr, στο οποίο είναι διαθέσιμες και όλες οι πληροφορίες του προγράμματος.

Οι νέες εταιρείες που θα ενταχθούν στο δυναμικό του προγράμματος, θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα δίκτυο ανθρώπων και εργαλείων που θα τις βοηθήσουν να εξελιχθούν σε μεγάλες και επιτυχημένες επιχειρήσεις που καινοτομούν, εξάγουν και αλλάζουν τα δεδομένα στον κλάδο τους.

Το πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό Endeavor Greece, παρέχει στις συμμετέχουσες εταιρείες ολοκληρωμένη καθοδήγηση μέσω ενός δικτύου επιτυχημένων επιχειρηματιών και υψηλόβαθμων στελεχών της αγοράς. Παράλληλα, τους δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά σεμινάρια σε τομείς όπως η στρατηγική, η διαχείριση οικονομικών και ανθρώπινου δυναμικού, το marketing, οι πωλήσεις και η επικοινωνία. Επιπλέον, στο πλαίσιο του προγράμματος, οι εταιρείες αποκτούν πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία, δυνατότητα επέκτασης σε διεθνείς αγορές, ενώ παίρνουν μέρος και σε δράσεις δικτύωσης τόσο με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, όσο και με άλλους επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το μεγαλύτερο πρόγραμμα υποστήριξης ΜμΕ

Το πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward σχεδιάστηκε για να δώσει μια μοναδική προοπτική σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενισχύοντας την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια τους.
 
Οι επιχειρηματίες που συμμετείχαν τα προηγούμενα χρόνια στο πρόγραμμα, το χαρακτηρίζουν ως απόλυτα επιτυχημένο και καταλυτικό για την ανάπτυξη των εταιρειών τους.

Δείτε τι αναφέρουν επιχειρηματίες που παρακολούθησαν προηγούμενους κύκλους του ΟΠΑΠ Forward:

 

Το πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ. Μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει έμπρακτα 81 μικρομεσαίες επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα να βελτιώσουν τις οικονομικές επιδόσεις τους και να αυξήσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους.

Ειδικότερα, οι συμμετέχουσες εταιρείες έχουν δημιουργήσει 3.067 νέες άμεσες θέσεις εργασίας συνολικά, ενώ υποστηρίζουν 24.023 νέες έμμεσες θέσεις απασχόλησης, μέσω συνεργασιών που έχουν αναπτυχθεί. Παράλληλα, έχουν αυξήσει τον κύκλο εργασιών τους συνολικά κατά 551 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας δηλαδή κατά μέσο όρο ποσοστιαία αύξηση τζίρου 50% στη διάρκεια της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πρωταγωνιστής της Ελληνικής Οικονομίας 2024 η Metlen Energy & Metals

Ο εκδότης - διευθυντής της Direction Business Network, Ευάγγελος Παπαλιός, μεταξύ άλλων, τόνισε πως οι επιχειρήσεις που βραβεύονται αποτελούν τους απόλυτους και καταλληλότερους εκφραστές της Ελλάδας που όλοι θέλουμε.
Ελληνικό, Lamda Development
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

H LAMDA Development στις 100 πιο επιδραστικές εταιρείες του TIME

«H ιδιαίτερα τιμητική ένταξη της LAMDA Development, μιας ελληνικής εταιρείας, στη συγκεκριμένη λίστα, επιβεβαιώνει τη συνεχή προσήλωσή της στη δημιουργία πρότυπων, καινοτόμων έργων» τονίζεται σε ανακοίνωση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για τον 7ο κύκλο του προγράμματος ΟΠΑΠ Forward

Οι ενδιαφερόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους έως και τις 21 Ιουνίου. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του website Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ.