ΓΔ: 1452.28 0.44% Τζίρος: 85.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Η Μαρία Πατακιούτη, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπων και Κουλτούρας της Παπαστράτος και Ν.Α. Ευρώπης της Philip Morris International με τον Γρηγόρη Αναστασιάδη, Commercial Director της Randstad Hellas

Παπαστράτος: Στην 1η θέση ως ο Πιο Ελκυστικός Εργοδότης στην Ελλάδα

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Παπαστράτος βρέθηκε στην κορυφή ανάμεσα σε 150 επιχειρήσεις, πιστοποιώντας τη συνεχή ενίσχυση της θετικής εμπειρίας των εργαζoμένων της.

Έχοντας επενδύσει σημαντικά ποσά για την ανάπτυξη δεξιοτήτων μέσα από τα προγράμματα upskilling και reskilling και σε δράσεις για τη φροντίδα των εργαζομένων της, η Παπαστράτος αναδείχθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ως ο Πιο Ελκυστικός Εργοδότης στην Ελλάδα, σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα Employer Brand που πραγματοποίησε η Randstad για το 2024.

H διάκριση αυτή πιστοποιεί για μια ακόμη χρονιά την ιδιαίτερη βαρύτητα που προσδίδει η εταιρεία Παπαστράτος στη συνεχή ενίσχυση της θετικής εμπειρίας των εργαζoμένων της αλλά και των υποψηφίων που επιθυμούν να εργαστούν σε αυτή. Αυτό περιλαμβάνει τη συστηματική επένδυση για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των ανθρώπων της, την κουλτούρα ισότητας και συμπερίληψης που χτίζει η εταιρεία και ενισχύει διαρκώς όλα αυτά τα χρόνια, και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα εταιρικών παροχών που προσφέρει.

Τα ευρήματα της Randstad προέρχονται από την πιο πλήρη και ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με την εικόνα του εργοδότη με σχεδόν 173.000 συμμετέχοντες σε 32 χώρες παγκοσμίως, οι οποίοι αξιολόγησαν συνολικά 6.084 επιχειρήσεις. Πρόκειται για την πιο λεπτομερή έρευνα παγκοσμίως, που αξιολογεί την ελκυστικότητα των μεγαλύτερων εταιρειών σε αριθμό προσωπικού, έτσι όπως γίνεται αντιληπτή από το ευρύ κοινό, καθώς και τα κριτήρια προτίμησης των δυνητικών υποψηφίων σε έναν νέο εργοδότη. 

Για την Ελλάδα, η έρευνα διεξάγεται για έβδομη συνεχή χρονιά, αξιολογώντας δείγμα από τις 150 μεγαλύτερες εταιρείες σε αριθμό προσωπικού. Φέτος, συμμετείχαν 3.500 άτομα, εργαζόμενοι και άνεργοι, ηλικίας από 18 και 65 ετών, και οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά τον Ιανουάριο του 2024. Στο πλαίσιο της έρευνας αναδεικνύονται σημεία που αφορούν στα κριτήρια επιλογής εργοδότη, τους λόγους παραμονής και αλλαγής εργασιακού περιβάλλοντος, τα κίνητρα επιλογής εργασίας ανά γενιά εργαζομένων, τους κλάδους που καταγράφουν τις καλύτερες επιδόσεις και την πρόταση αξίας των εργοδοτών.

H διάκριση αυτή πιστοποιεί για μια ακόμη χρονιά την ιδιαίτερη βαρύτητα που προσδίδει η εταιρεία Παπαστράτος στη συνεχή ενίσχυση της θετικής εμπειρίας των εργαζoμένων της αλλά και των υποψηφίων που επιθυμούν να εργαστούν σε αυτή. Αυτό περιλαμβάνει τη συστηματική επένδυση για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των ανθρώπων της, την κουλτούρα ισότητας και συμπερίληψης που χτίζει η εταιρεία και ενισχύει διαρκώς όλα αυτά τα χρόνια, και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα εταιρικών παροχών που προσφέρει.

Φροντίδα και ανάπτυξη των εργαζομένων με πράξεις

Για την Παπαστράτος, οι άνθρωποί της αποτελούν το πολυτιμότερό της κεφάλαιο. Σήμερα, στην εταιρεία συνυπάρχουν 4 γενιές εργαζομένων, οι οποίοι έχουν μάθει να συνεργάζονται αρμονικά, υπηρετώντας ένα κοινό όραμα. Η εταιρεία από την πλευρά της, με μία κουλτούρα ανοιχτού διαλόγου, στοχεύει στην ικανοποίηση των αναγκών τους. Ενδεικτικά αξίζει να αναφερθεί η στήριξη του γονεϊκού ρόλου με την παροχή επιπλέον γονικής άδειας σε όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως φύλου, που αποκτούν παιδιά-προφανώς και με υιοθεσία-με την εταιρεία να χορηγεί συνολικά έως 18 εβδομάδες στο βασικό άτομο φροντίδας και έως 8 εβδομάδες στο δευτερεύον. Σημαντική είναι και η παροχή προγραμμάτων ευεξίας στο πλαίσιο της μέριμνας και της ενημέρωσης για την ψυχική υγεία.

Η ομάδα της Παπαστράτος με το βραβείο του Πιο Eλκυστικού Eργοδότη στην Ελλάδα για το 2024

Επιπλέον, η Παπαστράτος διαχρονικά επενδύει στο upskilling και reskilling των ανθρώπων της, με στόχο εκείνοι να είναι απόλυτα προετοιμασμένοι και να διαθέτουν τα κατάλληλα εφόδια, ώστε να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις πολλαπλές προκλήσεις της εποχής μας. Συγκεκριμένα, μόνο το 2023 η εταιρεία επένδυσε περισσότερα από 750.000 ευρώ για εκπαιδευτικούς σκοπούς, ενώ πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 100.000 ώρες εκπαίδευσης και κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού, σε νέες τεχνολογίες και σύγχρονα συστήματα.

Προώθηση της ισότητας και της συμπερίληψης

Κορυφαία προτεραιότητα της Παπαστράτος αποτελεί η εφαρμογή πολιτικών ισότητας και συμπερίληψης στους εργαζομένους. Σε αυτό το πλαίσιο, το 2018 η εταιρεία απέκτησε την πιστοποίηση Equal Salary, αποτελώντας την πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα εταιρεία στην Ελλάδα που έχει λάβει τη συγκεκριμένη διάκριση, που αφορά την ισότητα των αμοιβών, ανεξαρτήτως φύλου. Ταυτόχρονα, η εταιρεία αποτελεί μέλος της Χάρτας Διαφορετικότητας ήδη από το 2020, ούσα ένα από τα πρώτα μέλη αυτής της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που στόχο έχει την προαγωγή της διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις.

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Μαργώνης, Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ σημείωσε ότι: «Η διάκριση αυτή, για 4η συνεχή χρονιά, δεν αποτελεί απλώς ένα βραβείο, αλλά επιβεβαιώνει την αφοσίωσή μας στη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που αγκαλιάζει και ωφελεί όλους. Σε μια εποχή όπου όλα αλλάζουν γύρω μας με ταχύτατους ρυθμούς, γνωρίζουμε ότι η σταθερή δύναμή μας πηγάζει από τους ανθρώπους μας. Η πολύτιμη προσφορά, η επιμονή και η θέλησή τους αποτελούν τον κινητήριο μοχλό στο συναρπαστικό ταξίδι ανάπτυξης που μοιραζόμαστε. Γι' αυτό, επενδύουμε με αφοσίωση στην υποστήριξη, την εξέλιξη και την πρόοδο των ανθρώπων μας. Πιστεύουμε στις δυνατότητές τους και στηρίζουμε την ανάπτυξη των γνώσεων και δεξιοτήτων τους, που οδηγούν την εταιρεία μας στο αύριο. Η δέσμευσή μας παραμένει ακλόνητη: Να θέτουμε στο επίκεντρο κάθε πρωτοβουλίας μας τους ανθρώπους μας. Γιατί η Παπαστράτος είναι οι άνθρωποί της».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, κ. Γιώργος Μαργώνης

Με αφορμή τη νέα διάκριση από τη Randstad, η Μαρία Πατακιούτη, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπων και Κουλτούρας της Παπαστράτος και Ν.Α. Ευρώπης της Philip Morris International, δήλωσε: «Η νέα, τέταρτη κατά σειρά, πιστοποίηση της εταιρείας μας ως ο Πιο Ελκυστικός Εργοδότης στην Ελλάδα μάς γεμίζει με αίσθημα τιμής και ευθύνης, ώστε να συνεχίσουμε να πορευόμαστε προς το καλύτερο. Το βασικό στοιχείο που κάνει την Παπαστράτος να ξεχωρίζει όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι έχει μάθει να δίνει έμφαση και προτεραιότητα στις ανάγκες των ανθρώπων της, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από έρευνες ικανοποίησης και αξιολόγησης, focus groups και γενικότερα αξιοποιώντας κάθε πρόσφορο δίαυλο και μέσο επικοινωνίας. Παράλληλα, επενδύουμε στην κατάρτιση των εργαζομένων μας μέσα από στοχευμένα προσωπικά προγράμματα ανάπτυξης, θέτοντας ταυτόχρονα στο επίκεντρο των ενεργειών μας τη δικαιοσύνη και την επιβράβευση. Ως επιστέγασμα όλων αυτών είμαστε ένας οργανισμός που πάνω από όλα αναπτύσσει τα στελέχη της και εκκολάπτει τους ηγέτες του αύριο».

Αναφερόμενη στη διάκριση της Παπαστράτος , η Leigh Ostergard, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Randstad Ελλάδος, σημείωσε ότι «με μεγάλη χαρά, εκ μέρους όλης της ομάδας της Randstad, συγχαίρω την εταιρεία Παπαστράτος για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην έρευνα Randstad Employer Brand. Η υψηλή αυτή διάκριση, για τέταρτη συνεχή χρονιά, αναδεικνύει την προσήλωσή της στην ανάπτυξη μιας ισχυρής εταιρικής κουλτούρας και τη δημιουργία ενός εξαιρετικού εργασιακού περιβάλλοντος. Παρατηρούμε με χαρά τις ελληνικές εταιρείες να επιτυγχάνουν διακρίσεις σε έναν τόσο σημαντικό τομέα, όπως το employer branding, ειδικά σε ένα περιβάλλον που είναι τόσο εύθραυστο και ανταγωνιστικό. Η ισχυρή εικόνα ενός εργοδότη αποτελεί ανεκτίμητο πλεονέκτημα, το οποίο συμβάλλει σημαντικά στην ικανότητα των εταιρειών να προσελκύουν και να διατηρούν κορυφαία ταλέντα. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα της Παπαστράτος για την εξαιρετική αυτή επιτυχία, η οποία υπογραμμίζει τη σταθερή πορεία της εταιρείας προς την αριστεία». 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Vodafone: 50 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης μέσα στο έτος

Με τις Ψηφιακές λύσεις και την εξατομικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη του Vodafone Business, οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να λειτουργούν με ασφάλεια, να εργάζονται από παντού και να μεγαλώνουν διαρκώς.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Διάκριση της ΑΒ Βασιλόπουλος ως «Κορυφαίος Εργοδότης» για το 2024

Η συνεχής εκπαίδευση και ανάπτυξη των ανθρώπων της ΑΒ Βασιλόπουλος βρίσκονται στο επίκεντρο κάθε εταιρικής της ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται συνεχώς μια ανοιχτή κουλτούρα μάθησης, η οποία επιτρέπει στους εργαζόμενους να εξελίσσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Στρατηγική συνεργασία της Naval Group με το κέντρο ερευνών Δημόκριτος

Η συμφωνία συνεργασίας θα προωθήσει την ανάπτυξη κοινών έργων, κυρίως σε ευρωπαϊκό και ΝΑΤΟ επίπεδο, σε σχέση με τη ναυτική τεχνολογία και θα δημιουργήσει νέα προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας με αμυντική εφαρμογή.
Nikos Dendias, Ypourgeio Amynas
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Υπουργοί από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια στο 7ο Thessaloniki Summit

Επίσημος ομιλητής στο δείπνο της πρώτης ημέρας είναι ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας κ. Νίκος Δένδιας, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί στις τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις και στις επιπτώσεις που αυτές έχουν για τη χώρα μας.
Speakit
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Speakit, η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που εφαρμόζει 4ήμερη εργασία

Η εταιρεία υιοθέτησε για το προσωπικό της την 4ήμερη εργασία, όντας έτσι η πρώτη ελληνική εταιρεία που το πράττει, προκειμένου να επιτύχει μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ της εργασίας και της προσωπικής ζωής.