ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Νοσηλεύτρια σε ΜΕΘ
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Νέο σύστημα e-Προμηθειών Υγείας αναλαμβάνει να υλοποιήσει η QnR για την ΕΚΑΠΥ

Η QnR θα αναπτύξει και θα αναβαθμίσει το Σύστημα Προμηθειών της ΕΚΑΠΥ με ψηφιακές λύσεις, στο πλαίσιο έργου 4,5 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Η QnR υπέγραψε σύμβαση με την Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε. για την ανάπτυξη και αναβάθμιση του Συστήματος Ηλεκτρονικών Προμηθειών και Διαπραγμάτευσης της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (Ε.Κ.Α.Π.Υ.), κατόπιν δημόσιου διαγωνισμού.

Το έργο, ύψους έως 4,5 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μέσω του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ» και θα υλοποιηθεί εντός 18 μηνών.

Το νέο πληροφοριακό σύστημα θα περιλαμβάνει λειτουργίες όπως e-marketplace, ηλεκτρονική διαπραγμάτευση, διαλειτουργικότητα με δημόσιες βάσεις δεδομένων και εξυπηρέτηση χρηστών μέσω διαδικτυακής πύλης.

Η QnR, με μακρά εμπειρία στην υλοποίηση σύνθετων έργων πληροφορικής στον δημόσιο τομέα, συνεχίζει να προσφέρει καινοτόμες λύσεις που ενισχύουν την αποδοτικότητα και τη διαφάνεια στις δημόσιες προμήθειες υγείας.

Η ενημέρωση της Quality & Reliability A.E.

Η εταιρεία Quality & Reliability A.E. (QnR) υπέγραψε σύμβαση με την Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε., κατόπιν δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού, για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου που αφορά στην ανάπτυξη του Συστήματος Διαπραγμάτευσης, Ηλεκτρονικών Προμηθειών και συναφών εφαρμογών για την Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (Ε.Κ.Α.Π.Υ.).

Η συνολική συμβατική αξία ανέρχεται σε 3.998.700 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), με δικαίωμα προαίρεσης που μπορεί να αυξήσει το συνολικό ποσό έως και 4.498.700 ευρώ.

Το έργο εντάσσεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας «ΑΙΓΙΣ» και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Η συμβατική διάρκεια υλοποίησης ορίζεται σε δεκαοκτώ (18) μήνες.

Αντικείμενο του έργου αποτελεί αφενός ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου συστήματος υποστήριξης ηλεκτρονικών προμηθειών για τις ανάγκες της Ε.Κ.Α.Π.Υ., και αφετέρου η επέκταση και αναβάθμιση του υφιστάμενου συστήματος μέσω της ενσωμάτωσης νέων λειτουργιών, με στόχο την υποστήριξη της ανανεωμένης διαδικασίας διαπραγμάτευσης και προμηθειών.

Το νέο σύστημα θα καλύψει στο σύνολό τους τις επιχειρησιακές απαιτήσεις των φορέων που εξυπηρετεί η Ε.Κ.Α.Π.Υ. και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων υποσυστήματα όπως ηλεκτρονική αγορά (e-marketplace), ηλεκτρονική διαπραγμάτευση, διαδικτυακή πύλη εξυπηρέτησης χρηστών και προμηθευτών, σύστημα αναφορών και διαχείρισης δεδομένων, διαχείριση προσβάσεων και χρηστών, καθώς και διαλειτουργικότητα με υφιστάμενα πληροφοριακά συστήματα του δημοσίου τομέα.

Η Quality & Reliability A.E., με πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία στον σχεδιασμό και υλοποίηση έργων Πληροφορικής στον δημόσιο τομέα, επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά τη θέση της ως αξιόπιστος στρατηγικός συνεργάτης για την υλοποίηση ψηφιακών λύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παιδιά με πορτοκαλί καπέλα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψυχική υγεία παιδιών: Αυξάνεται η ευαισθητοποίηση στη νέα γενιά

Το ΠΟΥ/Ευρώπης, μέσω του γραφείου στην Αθήνα, διοργανώνει εκδήλωση για την ψυχική υγεία παιδιών και νέων στις 6 Ιουνίου 2026 στο Άλσος Κηφισιάς, με τη στήριξη του Υπουργείου Υγείας και του Δήμου Κηφισιάς.
Μάριος Θεμιστοκλέους πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Θεμιστοκλέους: Καλύτερες υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα από πολλές ΕΕ χώρες

Ο υφυπουργός Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως το ΕΣΥ προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες υγείας από πιο πλούσιες χώρες, παρά τα προβλήματα, ενώ παραδέχθηκε ανάγκη βελτίωσης μετά από επικρίσεις για ελλείψεις και υποχρηματοδότηση από την αντιπολίτευση.
Συνέντευξη τύπου Υπουργείου Υγείας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρουσίαση του Εθνικού Πλαισίου Προτύπων Ποιότητας στις Υπηρεσίες Υγείας

Το ΟΕΕ και ο ΟΔΙΠΥ παρουσίασαν το Εθνικό Πλαίσιο Προτύπων Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας, τονίζοντας τη σημασία εθνικών προτύπων, διαφάνειας και εκπαίδευσης για καλύτερη ποιότητα και αποδοτικότερη διοίκηση στο σύστημα υγείας.
Συνεδρίαση της Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το Ταμείο Καινοτομίας και νέες θεραπείες

Με πλειοψηφία πέρασε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για το Ταμείο Καινοτομίας και νέες θεραπείες. Υπέρ ψήφισε η ΝΔ, κατά ΚΚΕ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση και Νίκη, ενώ παρών δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Γιατρός με στηθοσκόπιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σταθερή η παχυσαρκία σε ανεπτυγμένες χώρες, αυξάνεται στις αναπτυσσόμενες

Νέα μελέτη του Imperial College δείχνει ότι η αύξηση της παχυσαρκίας επιβραδύνεται στην Ελλάδα και στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες, αλλά συνεχίζεται στις φτωχότερες οικονομίες.