ΓΔ: 2130.06 3.15% Τζίρος: 398.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:05
Πάρκο Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης
Φωτο: Thess INTEC

Στρατηγική συνεργασία του Thess INTEC με EY Ελλάδος και European Innovation

Το Thess INTEC ενισχύει την εξωστρέφειά του με στρατηγική συνεργασία με EY Ελλάδος και European Innovation Solutions, προσελκύοντας επενδυτές και διεθνείς επιχειρήσεις.

Το Thess INTEC, ο πρώτος τεχνολογικός και επιστημονικός φορέας 4ης γενιάς στην Ελλάδα, εγκαινιάζει μια νέα στρατηγική συνεργασία με την EY Ελλάδος και την European Innovation Solutions S.A (πρώην Ευρωσύμβουλοι ΑΕ). 

Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην προσέλκυση κορυφαίων επενδυτών και ενοίκων για τις εγκαταστάσεις του στη Θεσσαλονίκη, αναδεικνύοντας το Κέντρο ως σημαντικό προορισμό για αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις στο οικοσύστημα της τεχνολογίας.

Στο πλαίσιο της σύμπραξης αυτής, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην προσέλκυση ερευνητικών τμημάτων πολυεθνικών, επιχειρήσεων-unicorns και ανερχόμενων διεθνών εταιρειών με στόχο την ενδυνάμωση της τεχνολογικής δυναμικής του Κέντρου.

 Η συνεργασία αξιοποιεί την πολυετή εμπειρία, την τεχνογνωσία και το εκτεταμένο δίκτυο των δύο συμβουλευτικών ομίλων, με την EY να συνεισφέρει μέσω του βραχίονα ΕΥ-Parthenon, που ειδικεύεται στη στρατηγική, στις χρηματοοικονομικές συμβουλές και στις επιχειρηματικές συναλλαγές.

Αυτή η στρατηγική σύμπραξη αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τόσο την εξωστρέφεια όσο και την επενδυτική ελκυστικότητα του Thess INTEC. Οι δύο εταιρείες θα έχουν ρόλο στρατηγικού συμβούλου στη διαδικασία προσέλκυσης και αξιολόγησης επενδυτών, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενός βιώσιμου και δυναμικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Thess INTEC, «Η Ελλάδα διαθέτει πλέον, σε στρατηγική τοποθεσία, ένα πλήρως αδειοδοτημένο Κέντρο που είναι εστιασμένο στην εφαρμοσμένη Έρευνα και Καινοτομία. 

Ο ανθρωποκεντρικός σχεδιασμός του ενθαρρύνει τη διάχυση της γνώσης και την ενεργή δικτύωση, εξασφαλίζοντας έτσι το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη καινοτόμων, διεθνώς ανταγωνιστικών, προϊόντων και υπηρεσιών».

Παράλληλα, γίνεται λόγος για “ψήφο εμπιστοσύνης στο όραμα και στις προοπτικές του Thess INTEC”, με σαφή επιδίωξη τη δημιουργία ενός πόλου αριστείας και καινοτομίας που θα προσελκύει ταλέντα και επενδύσεις, εδραιώνοντας το Κέντρο ως σημείο αναφοράς στην εφαρμοσμένη έρευνα στην ευρύτερη περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όχι του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης σε δημοψήφισμα για τη ΔΕΘ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης απέρριψε το αίτημα διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την ανάπλαση της ΔΕΘ, παρά τη συγκέντρωση 23.214 υπογραφών. Ο δήμαρχος Αγγελούδης τόνισε την ανάγκη για άμεσες αποφάσεις και έργα.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αντιολισθητικές αλυσίδες στον Βόρα, διακοπές κυκλοφορίας

Η κακοκαιρία «Erminio» έφερε χιόνια στα ορεινά και βροχές στη Μακεδονία, χωρίς σοβαρά προβλήματα. Απαραίτητες οι αλυσίδες προς Βόρας στην Πέλλα, διακοπή κυκλοφορίας σε σημεία της Ημαθίας λόγω αυξημένης στάθμης ποταμού.
Πλημμυρισμένος δρόμος νερού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός από το 112 για κακοκαιρία στην Πιερία – Σε ετοιμότητα η Π.Ε.

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι Πιερίας, καλώντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις λόγω έντονων καιρικών φαινομένων έως το πρωί της Πέμπτης. Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες με εντολή της αντιπεριφερειάρχη Σοφίας Μαυρίδου.
Άδειο δικαστήριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Δύο καταδίκες για revenge porn με θύμα influencer

Δύο άνδρες καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 4 και 3 ετών για revenge porn με θύμα influencer. Ο ένας τιμωρήθηκε αυστηρότερα, ενώ στον δεύτερο αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό. Οι ποινές έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα έως την εκδίκαση των εφέσεων.
Έλεγχος αποθήκης ΔΙΜΕΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Οι καταναλωτές κέρδισαν 216.181€ από παρεμβάσεις ΚΕΠΚΑ

Το ΚΕ.ΚΑ διαχειρίστηκε πάνω από 2.500 αιτήματα το 2025, εξασφαλίζοντας επιστροφές 216.181 ευρώ σε καταναλωτές, κυρίως από χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, ακυρώσεις συμβολαίων και αποζημιώσεις για ελαττωματικά προϊόντα.